Retete din bucataria frantuzeasca
Retete din bucataria frantuzeasca. Idei de retete din bucataria frantuzeasca. Retete din bucataria franceza

Retete din bucataria frantuzeasca, considerata cea mai rafinata si mai savuroasa din toate bucatariile lumii. Daca iti doresti o cina de neuitat, cu vin bun, la lumina lumanarilor, cu siguranta meniul ales va fi unul din bucataria frantuzeasca.
Inca din Evul Mediu bucataria franceza avea mancare rafinata, decorata si condimentata.
Bucataria franceza se caractezizeaza printr-o varietate de stiluri, ingrediente si preparate, in functie de regiunile tarii. Fiecare regiune are propria specialitate. Franta este considearata tara vinului, branzeturilor si gastronomiei.
Bucataria franceza a intrat in patrimoniul Unesco in 2010. Cuvintele care o definesc sunt: rafinament, eleganta, calitate si lux.
De la retetele simple de sandwich-uri precum croque-monsieur, la retetele de paine, croissante, apoi la tarta quiche Lorraine, la coq au vin sau tocanitele bourguignon, pana la sufleuri sau deserturile emblematice, retetele din bucaraia frantuzeasca sunt un fel de calatorie a simturilor pe care le descoperi cu placere si de care te vei indragosti.
Preparatele frantuzesti arata incredibil de bine si sunt extrem de savuroase, chiar daca nu apeleaza la condimente complicate.
Acum va las sa descoperiti retetele din bucataria frantuzeasca pregatite de mine, explicate pas cu pas, cu poze pentru etapele de pregatire.
DACA VRETI SA CITITI RETETELE APASATI PE TITLUL RETETEI!

TOCANITA DE PUI IN STIL PREVENSAL




TOCANITA DE VITA BOURGUIGNON LA SLOW COOKER


TOCANITA DE MISTRET CU CIUPERCI SI PRAZ





GALETTE CU BRANZETURI SI DOVLECEI





VOL AU VENT CU CREMA DE BRANZA








SPARANGHEL FIERT CU SOS OLANDEZ



DULCEATA DE CAISE SI PIERSICI CU LAVANDA



TARTA DE SMOCHINE CU CREMA DE MIGDALE


CREMA DE VANILIE – CREME PATISSIERE






PRAJITURA CU CIOCOLATA – GATEAUX MOELLEUX AU CHOCOLATÂ




LAPTE DE PASARE – ILES FLOTTANT

CLAFOUTIS CU CIRESE SI MIGDALE

MENDIANTS – DISCURI DE CIOCOLATA





VERRINE CU BRANZA DE VACI SI CIRESE



Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.




















Mmmm, j’ai envie de leurs goûts!!
Vroiam
Reteta de croissante va rog! Multumesc! O zi frumoasa!
Croissante inca nu am facut, dar le am pe lista pentru urmatoarele luni.
Buna ! V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati pune o reteta frantuzeasca care se pregateste la tara , la cei care au oi : mamaliga +cascaval+cartofi fierti .Se face la ceaun , se amesteca mult si se intinde cand se ridica facaletul cu care se amesteca , la foc ! Daca gasiti reteta si mi-o puteti transmite , va multumesc anticipat si succes !
Buna! Nu stiu o astfel de reteta, dar in Bucovina se face o mamaliga cu cartofi delicioasa. Se fierb cartofii. Cand sunt gatiti se scot si se zdrobesc, apoi se intorc in apa in care au fiert si sevadauga malai in ploaie, Se fierbe pana cand mamaliga are consistenta dorita si malaiul este gatit.