Cordon bleu din carne de porc
Cordon bleu din carne de porc

Cordon bleu din carne de porc, reteta savuroasa de minirulade de carne cu sunca si branza, cu crusta crocanta si carne moale.
Reteta de cordon bleu din carne de porc se face rapid si usor.
Pentru pranz sau cina, cand vrem ceva rapid de pregatit, un cordon bleu din carne de porc poate fi solutia perfecta.
Merge si vara cand nu vrem sa tinem aragazul mult timp pornit, dar vrem ceva consistent de mancare, pentru ca va asigur ca masa este gata in 30 de minute cu tot cu garnitura.
Cordon bleu sunt niste rulade din carne subtire, pregatite pane.
Au umplutura de sunca si cascaval, ce cuceresc prin gust, aspect, rapiditate si usurinta cu care sunt realizate.
Se poate face si din carne de pui, din vitel, dar familia noastra iubeste mai mult varianta cu porc.
Poate si pentru faptul ca nu ne putem aproviziona mereu cu pui crescuti sanatos, iar pieptul de pui din comert se spune ca este plin de hormoni.
Pastrand tema unei umpluturi delicioase, as vrea sa va sugerez sa incercati si reteta de pui kiev .
In oricare din cele trei variante avem de-a face cu o crusta crocanta sub care se afla carne frageda.
In cazul de fata avem in mijlocul bucatii de carne cascaval ce se topeste in timpul gatirii si curge cand este taiata bucata de cordon bleu.
Este important ca acesta sa nu curga in timpul procesului de prajire.
In esenta avem un snitel umplut.
Il trecem prin faina, ou si pesmet strangand bine capatele ruladei, impiedicand astfel scurgerea cascavalui.
Daca vreti sa pregati reteta originala de snitel vienez (wiener schnitzel) va invit sa accesati acest link.
Pe post de garnitura am ales mazare, dar sigur ppoate fi mancat avand alaturi un piure de cartofi sau alte legume sotate.
Daca vreti sa vedeti cum se face cordon bleu din carne de porc va invit sa vedeti de ce anume aveti nevoie, apoi sa urmariti etapele de pregatire prezentate pas cu pas.
Ingrediente:
4 bucati snitel de porc
4 felii mari de sunca
3 oua
4 cuburi de cascaval – groase cat un deget
100 g faina
250 g pesmet
1 lingurita boia de ardei dulce
sare
piper
ulei pentru prajit
Cum se face reteta de cordon bleu din carne de porc :
Batem snitelul apoi il condimentam cu sare si piper. Aranjam feliile de sunca si cate o bucata de cascaval pe fiecare bucata de carne.
Rulam bucatile de carne, le trecem prin faina, ouale batute apoi prin pesmet amestecat cu o lingura boia dulce de ardei.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca.
Cand incepe sa sfaraie punem bucatile de cordon bleu la prajit, avand grija sa le rumenim uniform.
Le servim avand alaturi o portie de mazare sote.
In mai putin de 30 minute avem pregatita si carnea si garnitura.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Rapid si delicios,imi place si cu siguranta am s-o pun in practica ,mai ales in perioada asta cand nu-mi mai ajunge timpul!Pupici.
Te pup, Flory!
Rapid si foarte bun , te scoate din impas cand esti pe fuga si trebuie sa faci ceva consistent.
Asa este, Dorina!
Mmm, tare mult imi place, dar din pacate nu am mai facut de mult:( Maxim delicios arata!Pup!
Multumesc, Licuta!
Nu am mai mancat cordon din porc, dar tare bine arata.Bravo!
Rocsy reteta originala de la acest tip de carne a pornit!
Ce bine arata langa mazarea aia! Pupici!
Multumesc, Teo!
Delicios! Cordon bleu e un preparat ce-l iubesc.As manca in fiecare zi. Te pup
Te pup, Paula!
Fooarte bun! Imi placea tare mult varianta pe care o cumparam, insa de la o vreme nu mai cumpar semi-preparate asa ca multumesc de reteta 😀
Laura nu stiu daca ma crezi dar nu am cumparat niciodata semi-preparate! Iti recomand sa le faci in casa, sunt mult mai bune si mai sanatoase!
Arata foarte bine ,cred ca este si gustos !! Cu siguranta voi incerca aceasta reteta !!