fbpx

RETETE RECENTE

TORT DE CIOCOLATA CU VISINE

September 5, 2014 | CATEGORIA

tort-de-ciocolata-cu-visine-a

Tort de ciocolata cu visine – un tort dedicat tuturor celor care iubesc ciocolata. Dulce-acrisor, cu gust intens de ciocolata, tortul acesta se face usor si rapid si este perfect pentru orice sarbatoare, dar si pentru cand ai pofta de un astfel de desert.

Nu-i asa ca atunci cand vedeti felia de tort de ciocolata cu visine ati vrea sa va bagati furculita in el si sa nu lasati nimic in farfurie?

Puteti folosi visine proaspete, din compot sau congelator, dar si pe cele din visinata – in cazul in care il mananca doar adultii. Puteti folosi visinata in siropul pentru blat, asa cum am facut eu.

Tort de ciocolata cu visine este un tort rafinat, elegant si foooarte bun. Am o multime de retete de deserturi pe baza de ciocolata pe blog. Sper sa va inspire si sa le pregatiti si voi. Le gasiti in aceasta postare, iar amatorii de negrese/brownie gasesc aici retetele cele mai bune si mai usor de pregatit.

Tortul de ciocolata cu visine a fost deja incercat de multi dintre prietenii mei.

Tuturor le-a iesit perfect! Reteta de blat se face usor, iar crema nu are nevoie de tehnici speciale si secrete “de la bunica”.

Trebuie doar sa folositi ingrediente bune. Ciocolata de ciocolata este fina si trebuie sa folositi ciocolata neagra buna, unt gras (80% grasime), smantana pentru frisca 30% grasime.

Tortul acesta este atat de bun, incat in vara asta l-am facut de 5 ori la cererea celor il gustasera deja.

Combinatia de visine cu ciocolata mi se pare extraordinar de buna.

Plecand de la ideea ca cele mai iubite deserturi sunt cele cu ciocolata, ma gandesc ca nu am cum sa gresesc cand va propun sa incercati acest tort.

Acum va las sa vedeti cum se face cel mai bun tort de ciocolata cu visine: 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(tort cu diametrul de 18 cm)

4 oua

160 g zahar

130 g faina

20 g amidon

30 g pudra de cacao

2 linguri nuca macinata

5 g praf de copt

1 praf de sare

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

1 lingurita lichior de ciocolata – optional

Pentru crema si umplutura:

250 g ciocolata cu lapte

100 g ciocolata neagra

200 ml smantana pentru frisca

3 linguri lapte

30 g unt

1 cana de 250 g plina cu visine din compot – fara samburi

Pentru sirop:

1 cana compot de visine

4 linguri visinata

Pentru topping:

100 g ciocolata neagra

50 ciocolata cu lapte

100 ml smantana pentru frisca

ciocolata rasa pentru decor

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit blatul: am mixat albusurile cu un praf de sare , iar cand au devenit spuma alba tare am adaugat treptat zaharul, pana s-a intarit ca pentru bezea. Am incorporat galbenusurile, amestecand de sus in jos usor cu o spatula, apoi am incorporat  faina amestecata in prealabil cu praful de copt, amidon si cacao. Am pus si nuca macinata, iar la final aromele.

tort-de-ciocolata-cu-visine-1tort-de-ciocolata-cu-visine-2

Am turnat aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt pe fund si pe pereti cu ulei si faina. Am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana a trecut testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a  copt, l-am lasat pe un gratar sa se raceasaca, apoi l-am feliat astfel incat sa obtin 2 blaturi egale.

Cat timp s-a copt blatul am pregatit crema. Am topit ciocolata la bain-marie impreuna cu laptele. Am luat de pe foc vasul si am mixat rapid cu smantana pentru frisca, apoi am adaugat untul pastrat la temperatura camerei. Am pus crema la rece pentru 30 minute, apoi am mixat iar.

Am insiropat blaturile si am pus primul blat pe un platou.

tort-de-ciocolata-cu-visine-3

Am pus marginile blatului hartie de copt sau staniol pentru a lasa platoul curat cand termin de aranjat tortul. Peste primul blat am pus un strat de crema apoi am aranjat visinele (fara samburi), iar peste acestea am pus iar un strat subtire de crema, avand grija sa pastrez suficienta crema pentru a imbraca tortul si a lasa un strat generos deasupra.

tort-de-ciocolata-cu-visine-4

Am pregatit toppingul topind cele 2 tipuri de ciocolata la bain marie, apoi le-am amestecat cu smantana pentru frisca si am turnat imediat peste tort.

Am pus tortul in frigider pentru o ora, apoi am decorat marginile cu fasii de ciocolata raschetata cu un cutit sau ciocolata rasa.

tort-de-ciocolata-cu-visine-5

Am lasat tortul la rece minim 4 ore inainte de a-l felia si servi.

tort-de-ciocolata-cu-visine-b

Sport la prajiturit va doresc!

Daca vreti sa impartasiti si retetele voastre va astept in grupul Gatesc cu prietenii. 

Multumesc pentru poza, @Adraiana Lazar!

Comentarii

  • Yummy!! Cata crema are si ce bine arata!

  • Yamiii… cat de mine arata!! Portie dubla te rog 🙂

  • O combinatie perfecta!

  • Minunat tort, ciocolata si visinele se combina perfect 🙂

  • Felia aceea o sa ma bantuie in somn 😛 Arata absolut delicios, ciocolatoasa din mine a tresarit vazand atata ciocolata.

  • Asta da tort ciocolatos! Arata grozav si cred ca e delicios! Reteta salvata. Multumesc 🙂

  • Alina

    dar de cat cm este tava?…ca eu as vrea sa fac intr-una de 26 si am impresia ca mi-ar iesi mic rau blatul 🙂

    • diva in bucatarie

      18-20 cm

      • miha

        in reteta scrie ca diametrul tortului este de 18 cm, iar aici ati spus ca are 24 cm. Se poate va rog sa imi spuneti ce tava ati folosit pentru ingredientele din reteta? multumesc.
        ce cantitati ar trebui pentru o tava cu diamentru de 26?

        • 18 cm! Cineva “m-a ajutat” timp de 2 saptamani cu comentariile si social media cand eram plecata din tara in zona fara semnal. Iata ca si acum gasesc greseli!

  • Alexandra

    Si daca as vrea sa fac in o tava mai mare patrata ar trebui sa fac portie dubla? Mi se pare cam mult daca dublez ingredientele!

    • Nu stiu marimea tavii, sa pot sa iti spun o cantitate estimata… Poti adauga inca jumatate din cantitati daca ti se pare prea mult sa dublezi.

  • Coco1234

    Yamiiiiiiii!!!!!!!!iubesc tortul acesta!!!!!!!❤❤❤❤

  • Mihaela Ela

    Inainte de a mixa crema cu frisca o lasam sa se raceasca sau asa calduta se mixeaza cu frisca lichida ? Va multumesc, vreau sa fac acest tort de Craciun ! 😉

  • Ildiko

    Buna eu am realizat un tort cu aceasta reteta pentru un eveniment tripland cantitatile .A iesit un tortulet de 6 kg . 30×70.Maricel de tot pacat ca nu pot atasa poza 🙁
    Acum dupa 2 saptamani refac tortuletul deoarece este delicios si foarte usor de preparat si pentru cineva care fuge de bucatarie.

  • cati

    Buna seara,in loc de visine din compot poti folosi foarte bine visine congelate,puse direct pe blat si dupa aceea pui crema……

  • Dinu

    Super

  • Ana

    O intrebare dupa ce mixez frisca cu ciocolata untul il pun in compozitie si il mixez?ca in retete scrie ca se adaugavuntul dupa care se pune la frigider si pe urma se mixeaza?

  • Cristina Monica

    Frisca nu se mixeaza inainte de a se amesteca cu ciocolata topita?

    • nu este nevoie.

      • Cristina Monica

        Mai creste crema in volum daca nu este batuta frisca inainte? Multumesc pt raspuns

        • pentru a pastra gustul intens de ciocolata aceasta este varianta perfecta. Evident ca volumul creste, nu atat de mult ca la frisca batuta inainate.

  • Claudia

    E la fel de bun precum arata.la fiecare ocazie importanta în familie îl fac cu drag e delicios

  • Firuta Sandru

    Ce înseamnā 1praf sare?Multumesc

  • Firuta Sandru

    Multumesc

  • Aghi

    Delicios l-am făcut de nenumărate ori 🤗mulțumim pentru rețeta 😘

  • Noemi

    L-am incercat si mi-a iesit crema subtire!De ce?dar tot a fost delicios!Cred ca trebuie ciocolata răcită si mai apoi bătută cu frișcă…

  • Mihai

    In crema nu se pune si zahar?

  • Raluca

    Unde se găsește smantana pentru frișcă si un nume mainexaft va rog

    • Smantana pentru frisca Dorna galbena este preferata mea. Mai poti folosi Elle&vivre. Important este sa aiba min 30% grasime. Le gasesti in orice supermarket sau hypermaket.

  • Claudia

    Un super tort. De când am descoperit aceasta reteta ,fac tortul la toate aniversările din familie. E deosebit de bun si face senzație ori de câte ori îl fac.🥳

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *