Prajitura cu nuca si crema de cafea
Prajitura cu nuca si crema de cafea
Prajitura cu nuca si crema de cafea
Prajitura cu nuca si crema de cafea reteta delicioasa, simpla si usor de pregatit. Reteta desert prajitura cu nuca si cafea. Reteta prajitura cu blat de nuca si crema de cafea.
Prajitura cu nuca si crema de cafea are un blat simplu si pufos cu nuca, insiropat cu cafea.
Este imbracat apoi cu crema fina de cafea, peste care se asterne un strat apetisant de nuca caramelizata. Gustul este absolut minunat. Nu te poti opri la o singura portie.
Daca iubiti cafeaua, atunci prajitura mea cu nuca si crema de cafea este tot ce va puteti dori mai mult.
O puteti pregati pentru orice masa festiva, pentru sarbatori, dar si pentru a va satisface pofta de o dulce.
Pasiunea pentru prajiturile cu cafea probabil va este cunoscuta.
Mai multe retete de prajituri cu cafea
Dati cautare dupa cuvantul cafea si le veti gasi pe toate.
Dar, ceasca de cafea este nelipsita in pozele mele de deserturi de pe blog.
Imi placea sa beau cafeaua tare, asa ca de cele mai multe ori imi pregatesc espresso.
Despre espressor
Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.
Iar azi imi fac cafeaua cu ajutorul unui espressor manual pe care l-am primit special pentru a-l testa si pentru a pregati prajituri speciale cu ajutorul lui.
Imi place panoul electronic al acestui espressor.
Cu ajutorul acestuia poti sa alegi imediat tipul de cafea pe care ti-l doresti.
Poti pregati chiar si doua bauturi in acelasi timp, iar sistempul de pompare de 19 bari ofera aroma perfecta cafelei.
Eu am avut o ceasca inalta.
Daca vreti un espresso intr-o ceasca mica, problema poate fi rezolvata regland nivelul de inaltime, impiedicand astfel stropirea.
Blatul acestei prajituri ar putea sa va fie cunoscut. Este una din prajiturile mele apreciate de voi: prajitura simpla cu nuca.
I-am schimbat usor gustul insiropandu-l, asa cum veti vedea in etapele descrise mai jos, dar puteti observa acest lucru si in poza.
Daca blatul se face usor, sa stiti ca nici pentru crema nu veti avea nevoie de tehnici speciale de gatit.
Este cea mai simpla, mai fina si mai delicioasa crema de cafea cu mascarpone si frisca.
Un blat pufos, o crema fina si un topping crocant de nuca caramelizata, cunoscut sub denumirea de Krantz, transforma o prajitura cu cafea simpla intr-una rafinata, deosebit de gustoasa.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu nuca si crema de cafea.
INGREDIENTE:
pentru blat:
(tava 24*28cm)
3 oua
1 varf cutit sare
180 g zahar tos
1 plic zahar vanilat Bourbon
60 ml ulei
120 ml lapte
180 g faina
5 g praf de copt
180 g nuca macinata
20 g miere de albine
1/2 lingurita scortisoara
1 varf cutit pudra de nucsoara
pentru crema:
50 ml espresso
1 lingurita varfuita ness
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
200 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)
pentru insiropat:
100 ml espresso
1 lingura varfuita de zahar
1 lingurita rom – alcool
pentru topping:
200 g zahar – pentru caramelizat
150 g nuci
PREPARARE:
Pregatire blat cu nuca
Pentru inceput am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit o spuma alba, tare,.
In continuare am adaugat treptat zaharul.
Am mixat 5 minute din momentul in care am terminat de adaugat zaharul, obtinand astfel o spuna tare ca pentru bezea.
In continuare am incoporat galbenusurile si uleiul amestecand usor de jos in sus.
Am adaugat faina amestecata cu praf de copt alternativ cu laptele.
Nu am amestecat complet pentru a omogeniza compozitia.
In blat am pus si nuca macinata, mierea, scortisoara si nucsoara.
Am amestecat foarte usor pana am omogenizat compozitia.
In tava tapetata cu hartie de copt am turnat aluatul.
Coacere
L-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.
Cand a fost gata l-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Am scos hartia de copt pentru a-l lasa sa se raceasca uniform si rapid.
Pregatire crema
Cat timp s-a copt blatul am pregatit crema.
Am facut espresso la espressorul Prima Latte II de la Breville, am dizolvat ness-ul in cafeaua fierbinte si am lasat sa se raceasca.
In timpul in care s-a racit cafeaua am amestecat mascarpone cu zahar pudra.
Separat am mixat smantana pentru frisca, tinuta in frigider pana in acest moment, apoi am incorporat-o in crema de mascarpone.
Apoi am adaugat cafeaua racita treptat, mixand pana s-a omogenizat compozitia.
Pentru insiropare am pregatit 100 ml espresso la espressorul Prima Latte II de la Breville, am adaugat zahar si rom si am amestecat.
In continuare am intepat blatul prajiturii cu o scobitoare cat de des am putut, apoi l-am uns cu o pensula de patiserie inmuiata in cafea cu rom.
Asamblare prajitura cu nuca si crema de cafea
Blatul a fost acoperit cu crema. Am pus prajitura in frigider.
Pregatire nuca caramelizata
Am caramelizat 200 g zahar tos pana a avut culoarea maro deschis (arderea continua si dupa ce este luat de pe foc).
Nuca am pus-o peste zahar si am amestecat pentru ca aceasta sa fie uniform acoperita.
Am rasturnat nuca caramelizata pe hartie de copt, am lasat-o sa se raceasca.
Apoi am maruntit-o cu un robot si am presarat-o peste prajitura.
Prajitura cu nuca si cafea este delicioasa, asa ca va recomand sa o incercati si voi.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
cea mai proasta prezentare de reteta pe care am citit-o. Prajitura pare delicioasa, dar ce ma intereseaza ce expresor este? Am si eu expressor, nu numai tu
Pt ca situl traieste dni reclame!😜
Buna, despre reclama la aparatulnde cafea este obositiare, o data era de ajuns. Am incercat si eu reteta si este buna prajitura.
Multumesc mult!
Supere reteta! Am facut-o deja de 2 ori👌
multumesc!
Maaareee ii invidia asta! 🤫
La toți ne este greu da nu la toți la fel …🤭
Foarte bună arată
O prajitura deosebit de buna,nuca si cafea, combinatie de vis.
Multumesc pt reteta !
Un lucru nu inteleg,de ce toti frustratii simt nevoia sa comenteze negativ ? Nu isi arata decat prostia !
Daca nu avem esspresor,cum putem pregati cafeaua?
asa cum o faceti in mod obisnuit.
Aceasta crema poate fi folosita la bezelele cu crema de cafea??? MULTUMESC.
puteti sa o folositi
O prăjitură delicioasă, aspectuoasă și foarte simplu de pregătit.
Mascarpone cu frișca lichidă și zaharul le-am mixat împreună (e mult mai ușor așa), apoi am adăugat cafeaua. A ieșit o cremă super❤️
Mulțumesc pentru rețetă! 🤗
Sărbători Pascale minunate!🙏
Multumesc la fel! Ma bucur tare ca ti-a placut prajitura.
Pot sa o fac sub forma de tort?
Sigur!
Mulțumesc pentru rețetă. A ieșit foarte bună!
Multumesc!