Tort spirala cu crema mascarpone si cafea

11 noiembrie 2018Diva in Bucatarie

Tort spirala cu crema mascarpone si cafea

Tort spirala cu crema mascarpone si cafea reteta simpla si usoara. Tort spirala cu cafea. Reteta tort spirala cu crema de cafea si mascarpone.

Acest tort spirala cu crema mascarpone si cafea este un tort delicios, ce poate fi servit pentru orice sarbatoare sau eveniment important in familie, dar si pentru a-i rasfata pe cei dragi.

A fost pregatit de Oana Tepelin pentru proiectul „Gatesc cu prietenii” in editia cu numarul 40.

Avand in vedere ca a doua zi era motiv de sarbatoare pentru toti cei care purtau numele de Mihai si Gavril, ne-am gandit impreuna ca reteta sa fie rapida, usor de pregatit de catre oricine, dar si foarte frumoasa ca mod de prezentare.

Trebuie sa recunoastem ca in momentul in care tai acest tort si vezi o felie cu blaturile aranjate pe vertical esti foarte placut impresionat de aspect.

Si, pentru ca buna impresie sa nu se opreasca aici, gustul trebuie sa fie la fel de impresionant.

O crema ce te poate duce cu gandul la tiramisu, unul din cele mai apreciate deserturi, poate fi cheia succesului.

Acest lucru a fost foarte bine ales de catre Oana, caci tortul chiar a fost senzational.

Reteta ei o gasiti atat pe bucataras.ro cat si canalul de you tube.

Daca va ganditi la faptul ca in acest tort exista cafea si nu ar merge pentru copii, ei bine, cantitatea este atat de mica, incat la copii peste 10 ani nu va fi o problema.

Sau,  puteti folosi cafea fara cofeina si problema este eliminata definitiv. Ramane doar aroma.

Revenind la acest tort delicios as vrea sa subliniez inca odata faptul ca se face foarte usor.

Blatul este un blat simplu de pandispan/rulada cu cacao, crema este foarte simpla si delicioasa din mascarpone cu frisca naturala, iar glazura contine ciocolata si aceeasi frisca naturala.

Daca vreti sa stiti cum se pregateste tortul spirala cu crema mascarpone si cafea trebuie sa urmariti indicatiile de mai jos, dar le puteti vedea atat in live-ul de pe facebook de la finalul postarii, cat si pe pagina de you tube Bucataras.tv.

In concluzie, nu aveti cum sa spuneti ca nu va iese. Va iesi perfect!

Torturile mele spirala pregatite in anii precedenti, le gasiti aici:

  1. Tort spirala cu crema de ciocolata

2. Tort spirala cu mascarpone si zmeura

Iata cum se face:

INGREDIENTE

Pentru blat:

5 oua

100 gr zahar

50 ml ulei

50 ml espresso

90 gr faina

40 gr cacao neagra

5 gr praf de copt

1 praf de sare

2 lingurite esenta de vanilie

Pentru crema:

500 gr mascarpone

100 gr zahar pudra

500 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de portocala

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita esenta de portocale

Pentru glazura:

100 gr ciocolata neagra

50 ml espresso

50 ml smantana pentru frisca

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Cat timp acesta va sta in cuptor, apoi il lasam sa se raceasca, avem timp sa pregatim crema.

Separam ouale si incepem sa mixam galbenusurile cu zaharul adaugat treptat. Facem acest lucru pana se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi uleiul si espresso racit.

Incorporam faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. S

eparat, mixam albuurile cu un praf de sare pana se intaresc bine si le incorporam in aluat amestecand usor de jos in sus.

Turnam aluatul in tava mare de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Cand este gata il punem peste un prosop umed si il rulam cu hartia de copt (dezlipita in prealabil).

Pentru a pregati crema incepem sa mixam mascarpone cu zaharul timp de 1 minut.

Adaugam smantana pentru frisca si mixam pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adaugam coaja rasa de portocale si esenta de vanilie. Pastram 1/3 din  crema pentru decorul final.

Incepem asamblarea tortului.

Scoatem blatul din prosop, il intindem si il taiem pe lungime in 4 fasii de marime egala. Le ungem cu crema si incepem sa rulam cate o fasie in continuarea celeilalte pana obtinem tortul.

Il imbracam cu crema pastrata, apoi il glazuram.

Glazura o obtinem  turnand smantana fierbinte peste cafea si ciocolata.

Le amestecam pana se topeste ciocolata, lasam sa se tempereze, apoi putem decora tortul.

Daca vreti sa vedeti cum a pregatit Oana tortul, va las link -ul mai jos.

Sper sa va inspire si sa pregatiti si voi.

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/vl.268565897133101/755362438142464/?type=1

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM sau Facebook.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Iata si tortul pregatit de Ramona Anca Radu.

Iata tortul pregatit de Adriana Varadi

Si superba prezentare a tortului pregatit de Ramona Anca Radu.

Iata cat de frumos este tortul pregatit de Ely Loredana! Multumesc, Anda Mihaela pentru poze!

Iata cat de frumos arata tortul pregatit pentru Valentine’s Day de Elena Loredana Birladeanu!

Andreea Corina

Sanda Suciu. Multumesc, draga mea pentru poza!

tort spirala

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Delicios, desi la ornat nu sunt cea mai buna. Daca stiam ca Anda o sa trimita poza ma straduiam mai mult. 🙈 Astazi fac altul de Valentine’s day. E foarte usor de facut si preferatul tuturor in casa. Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *