fbpx

RETETE RECENTE

TORT SPIRALA CU CREMA MASCARPONE SI CAFEA

November 11, 2018 | CATEGORIA

Tort spirala cu crema mascarpone si cafea este un tort delicios, ce poate fi servit pentru orice sarbatoare sau eveniment important in familie, dar si pentru a-i rasfata pe cei dragi. Acesta fost pregatit de Oana Tepelin pentru proiectul “Gatesc cu prietenii” in editia cu numarul 40.

Avand in vedere ca a doua zi era motiv de sarbatoare pentru toti cei care purtau numele de Mihai si Gavril, ne-am gandit impreuna ca reteta sa fie rapida, usor de pregatit de catre oricine, dar si foarte frumoasa ca mod de prezentare. Trebuie sa recunoastem ca in momentul in care tai acest tort si vezi o felie cu blaturile aranjate pe vertical esti foarte placut impresionat de aspect. Si, pentru ca buna impresie sa nu se opreasca aici, gustul trebuie sa fie la fel de impresionant. O crema ce te poate duce cu gandul la tiramisu, unul din cele mai apreciate deserturi, poate fi cheia succesului.

Acest lucru a fost foarte bine ales de catre Oana, caci tortul chiar a fost senztional. Reteta ei o gasiti atat pe bucataras.ro cat si canalul de you tube – Bucataras.tv.

Daca va ganditi la faptul ca in acest tort exista cafea si nu ar merge pentru copii, ei bine, cantitatea este atat de mica, incat la copii peste 10 ani nu va fi o problema. Sau,  puteti folosi cafea fara cofeina si problema este eliminata definitiv. Ramane doar aroma.

Revenind la acest tort delicios as vrea sa subliniez inca odata faptul ca se face foarte usor. Blatul este un blat simplu de pandispan/rulada cu cacao, crema este foarte simpla si delicioasa din mascarpone cu frisca naturala, iar glazura contine ciocolata si aceeasi frisca naturala.

Daca vreti sa stiti cum se pregateste tortul spirala cu crema mascarpone si cafea trebuie sa urmariti indicatiile de mai jos, dar le puteti vedea atat in live-ul de pe facebook de la finalul postarii, cat si pe pagina de you tube Bucataras.tv.

In concluzie, nu aveti cum sa spuneti ca nu va iese. Va iesi perfect!

Torturile mele spirala pregatite in anii precedenti, le gasiti aici: cel cu ciocolata

 

si cel cu mascarpone si zmeura

 

 

Iata cum se face:

INGREDIENTE

Pentru blat:

5 oua

100 gr zahar

50 ml ulei

50 ml espresso

90 gr faina

40 gr cacao neagra

5 gr praf de copt

1 praf de sare

2 lingurite esenta de vanilie

Pentru crema:

500 gr mascarpone

100 gr zahar pudra

500 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de portocala

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita esenta de portocale

Pentru glazura:

100 gr ciocolata neagra

50 ml espresso

50 ml smantana pentru frisca

 

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Cat timp acesta va sta in cuptor, apoi il lasam sa se raceasca, avem timp sa pregatim crema.

Separam ouale si incepem sa mixam galbenusurile cu zaharul adaugat treptat. Facem acest lucru pana se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul si espresso racit. Incorporam faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Separat, mixam albuurile cu un praf de sare pana se intaresc bine si le incorporam in aluat amestecand usor de jos in sus. Turnam aluatul in tava mare de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cand este gata il punem peste un prosop umed si il rulam cu hartia de copt (dezlipita in prealabil).

Pentru a pregati crema incepem sa mixam mascarpone cu zaharul timp de 1 minut. Adaugam smantana pentru frisca si mixam pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adaugam coaja rasa de portocale si esenta de vanilie. Pastram 1/3 din  crema pentru decorul final.

Incepem asamblarea tortului. Scoatem blatul din prosop, il intindem si il taiem pe lungime in 4 fasii de marime egala. Le ungem cu crema si incepem sa rulam cate o fasie in continuarea celeilalte pana obtinem tortul. Il imbracam cu crema pastrata, apoi il glazuram. Glazura o obtinem  turnand smantana fierbinte peste cafea si ciocolata. Le amestecam pana se topeste ciocolata, lasam sa se tempereze, apoi putem decora tortul.

Daca vreti sa vedeti cum a pregatit Oana tortul, va las link -ul mai jos. Sper sa va inspire si sa pregatiti si voi.

Ep 40 Gatesc cu prietenii cu Oana Țepelin pregatim un tort spirala cu mascarpone si ciocolata acasa la Bucataras.ro

Ep 40 Gatesc cu prietenii cu Oana Țepelin pregatim un tort spirala cu mascarpone si ciocolata acasa la Bucataras.ro

Publicată de divainbucatarie.ro pe Miercuri, 7 Noiembrie 2018

 

 

Comentarii

  • V-am urmarit cu mare drag! Felicitari si multumim pentru reteta! :-*

  • Maria

    Frumos felicitari

  • GOTTFERT HAJNAL

    Mulțumesc petru rețetă. Cu siguranță am să îl fac și eu.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *