Tort spirala cu crema de ciocolata

26 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Tort spirala cu crema de ciocolata. Cand am spus ca este cel mai simplu nu am exagerat, pentru ca nu trebuie decat sa pregatim un blat ca pentru rulada si procedam exact in acest mod:

Pentru week-end ce desert poate fi mai bun (cel mai bun vreau sa spun), decat un tort de ciocolata. Cel mai simplu, mai usor si mai bun tort pe care il putem face, fara riscul ca nu se coace blatul sau ca se taie crema, este un tort spirala. Aceasta dulcegarie nu este doar buna de te lingi pe degete, dar are si un aspect frumos al feliilor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala

Pentru crema:
160 g ciocolata neagra
320 g ciocolata cu lapte
1 lingurita (rasa) ness
1 lingurita cacao
300 ml frisca lichida
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor:
2 linguri nesquik
100 g ciocolata cu lapte
20 ml frisca lichida

PREPARARE:

Cand am spus ca este cel mai simplu nu am exagerat, pentru ca nu trebuie decat sa pregatim un blat ca pentru rulada si procedam exact in acest mod:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor cu un tel, apoi esenta si coaja rasa de portocale.

La final incorporam faina. Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute. Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor. Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema.

Topim ciocolata la baine-marie. Cand s-a topit o luam de pe foc, o amestecam cu restul ingredienteleor si o dam la frigider pentru o ora. Dupa acest interval o mai mixam inca odata. Din crema pastram 1/4 din cantitate pentru a imbraca tortul la final. Blatul il taiem in 6 fasii de aceeasi latime, pe care le vom unge cu crema.

Rulam prima fasie pe lungime, lipim in continuare a doua fasie si continuam sa rulam. Procedam in acest fel pana terminam fasiile.

Punem spirala pe un platou si o imbracam in restul de crema cu ciocolata. Lasam tortul la rece pana a doua zi, sau cel putin pentru 6 ore. Inainte de a servi cu o ora punem in centrul tortului o forma rotunda (eu am folosit o cupa de inghetata) si pudram cu nesquik in jurul acesteia. Locul lasat liber dupa ce luam forma il acoperim cu ciocolata topita la baine marie si amestecata cu frisca lichida. Punem iar tortul la rece pentru o ora si apoi servim.

Delicios!!!

Si pentru ca acest tort minunat este super mega bun si il servesc la ocazii speciale, il voi dedica editiei aniversare a provocarii „Dulce Romanie”.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata bine aceasta reteta si as vrea sa o incerc. M-am uitat pe ingrediente si vreau sa va intreb ce tip de ciocolata cu lapte folositi de obicei si ce tip de ciocolata neagra?
    Multumesc

    1. Folosesc orice ciocolata se nimereste prin casa, nu ciocolata de menaj! Milka, Lindt (cu lapte 😉 ), Poiana, Heidi… Cam astea sunt brandurile pe care le am de obicei prin dulap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *