fbpx

RETETE RECENTE

TORT SPIRALA CU CREMA DE CIOCOLATA

October 26, 2012 | CATEGORIA

Pentru week-end ce desert poate fi mai bun (cel mai bun vreau sa spun), decat un tort de ciocolata. Cel mai simplu, mai usor si mai bun tort pe care il putem face, fara riscul ca nu se coace blatul sau ca se taie crema, este un tort spirala. Aceasta dulcegarie nu este doar buna de te lingi pe degete, dar are si un aspect frumos al feliilor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta portocale
coaja rasa de la 1/2 portocala

Pentru crema:
160 g ciocolata neagra
320 g ciocolata cu lapte
1 lingurita (rasa) ness
1 lingurita cacao
300 ml frisca lichida
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor:
2 linguri nesquik
100 g ciocolata cu lapte
20 ml frisca lichida

PREPARARE:

Cand am spus ca este cel mai simplu nu am exagerat, pentru ca nu trebuie decat sa pregatim un blat ca pentru rulada si procedam exact in acest mod:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor cu un tel, apoi esenta si coaja rasa de portocale.

La final incorporam faina. Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 12-15 minute. Scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor. Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora. In acest timp pregatim crema.

Topim ciocolata la baine-marie. Cand s-a topit o luam de pe foc, o amestecam cu restul ingredienteleor si o dam la frigider pentru o ora. Dupa acest interval o mai mixam inca odata. Din crema pastram 1/4 din cantitate pentru a imbraca tortul la final. Blatul il taiem in 6 fasii de aceeasi latime, pe care le vom unge cu crema.

Rulam prima fasie pe lungime, lipim in continuare a doua fasie si continuam sa rulam. Procedam in acest fel pana terminam fasiile.

Punem spirala pe un platou si o imbracam in restul de crema cu ciocolata. Lasam tortul la rece pana a doua zi, sau cel putin pentru 6 ore. Inainte de a servi cu o ora punem in centrul tortului o forma rotunda (eu am folosit o cupa de inghetata) si pudram cu nesquik in jurul acesteia. Locul lasat liber dupa ce luam forma il acoperim cu ciocolata topita la baine marie si amestecata cu frisca lichida. Punem iar tortul la rece pentru o ora si apoi servim.

Delicios!!!

Si pentru ca acest tort minunat este super mega bun si il servesc la ocazii speciale, il voi dedica editiei aniversare a provocarii “Dulce Romanie”.

Comentarii

  • Un tort superb! Felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Micky!

  • Ce aspect frumos are in sectiune! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • DiaMar bucataria galbena

    Cum sa lipsesc eu tocmai de la ciocolata?Este delicios.
    O seara buna!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Arata minunat iar de gust nu ma indoiesc,trebuie sa fie un deliciu!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • Direct la preferate!! De cand caut eu o reteta rapida si buna.. 🙂
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona!

  • Diana

    Duminica este ziua mea! O sa fac acest tort si o sa-ti trimit feedback si foto! Multumesc! Ma inspiri!

    • diva in bucatarie

      multumesc, Diana. Chiar astept impresiile si iti urez de acum La multi ani!

  • Zilahi Adela

    Ahhh ce am ratat, ciocolata, preferata! Super ciocolatos!! Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela!

  • Mmmmmmm ce bun….

    • diva in bucatarie

      Sa stii ca asa este!

  • elena

    intrebare: cat de mare este tava de cuptor pentru cele 6 oua? multumesc

    • diva in bucatarie

      30*37

  • daria

    Arata bine aceasta reteta si as vrea sa o incerc. M-am uitat pe ingrediente si vreau sa va intreb ce tip de ciocolata cu lapte folositi de obicei si ce tip de ciocolata neagra?
    Multumesc

    • diva in bucatarie

      Folosesc orice ciocolata se nimereste prin casa, nu ciocolata de menaj! Milka, Lindt (cu lapte 😉 ), Poiana, Heidi… Cam astea sunt brandurile pe care le am de obicei prin dulap.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *