Cornuri cu branza

27 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Cornuri cu branza.

INGREDIENTE:

350 g faina
1 lingurita sare
120 ml lapte + 1 lingura lapte
20 g drojdie
1 lingurita zahar
1 ou + 1 galbenus
1 lingura smantana
60 g unt
100 g cascaval ras
60 g telemea rasa

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim maiaua: punem intr-o ceasca drojdia, zaharul, o lingurita faina si 2 linguri de lapte cald. Cat timp aceasta dospeste (creste pana sta sa iasa din ceasca) pregatim intr-un bol faina si sarea. Turnam maiaua peste faina si amestecam, apoi adaugam restul de lapte caldut spre cald (dar nu fierbinte!), smantana si 1 ou batut. Amestecam bine, apoi turnam untul topit si racit si incepem sa framantam energic aluatul.

Il lasam sa creasca, avand grija sa acoperim vasul cu un prosop si sa il punem intr-un loc cald. Cand acesta isi dubleaza volumul il intindem pe o masa de lucru, in forma de cerc cu un diamtru de aproximativ 32 cm si o grosime de 3-4 mm.

Taiem cercul in 8 sectoare de cerc aproximativ egale. Peste acestea punem 70 g cascaval ras si amestecat cu 40 g telemea rasa. Rulam de la exterior catre interior (spre varful mic) si le punem in tava acoperita cu hartie de copt. Le vom coace timp de 30 de minute. Dupa 20 minute de coacere le scoatem, le ungem cu galbenusul batut cu 1 lingura de lapte, apoi presaram restul de cascaval ras amestecat cu telemea rasa.

Dam tava la cuptor pentru inca 10 minute apoi le scoatem si le lasam la racit pe un gratar. Daca vrem sa le pastram cateva zile trebuie sa le punem intr-o cutie care se inchide ermetic.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *