Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba
Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Reteta tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba.
Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Reteta tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba.
Cum se face tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Cel mai bun tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Tort de morcovi cu nuci si mascarpone pentru Pasti.
Reteta de tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba se face foarte usor.
Gustul deosebit, prezentarea, textura blatului si crema fina o sa va convinga ca este cel mai bun tort cu morcovi.
Exista o traditie a tortului cu morcovi pregatit primavara pentru Sarbatorile Pascale, dar, din fericire acesta este atat de bun incat tortul este savurat oricand avem pofta de acest deliciu.
Ca dovada, eu l-am pregatit toamna, dar ai mei l-au cerut si pentru noaptea de Revelion.
Toamna s-a instalat comod in viata noastra. Nu ne-a intrebat daca are voie sa intre, a intrat cu forta.
Si-a intins miresmele fructelor coapte pentru a ne amorti sentimentele, in timp ce covoare de frunze ingalbenite acopera gradina.
Brusc simt nevoia sa dau drumul la cuptor.
Stiu sigur ce voi pregati: tort de morcovi.
Acest desert va tine tristetea cat mai departe – un deliciu perfect pentru zilele ploioase sau mai mohorate ce vor veni: tort de morcovi, inveselit cu un decor din fructe frumos colorate.
Va sigur ca poate fi vedeta pe masa voastra cand aveti musafiri sau pentru evenimentele importante din viata voastra.
Alte retete de tort cu morcov pregatite de mine:
- 1. tort cu morcov si ciocolata
- 2. tort de morcov cu crema de branza
- 3. tort simplu de morcovi cu cacao
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tort cu morcovi, nuci, crema mascarpone si ciocolata alba.
Ingrediente tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba:
Pentru blat tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba:
(diametrul de 18 cm)
3 oua
100 g zahar
1/2 lingurita zahar vanilinat cu scortisoara
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita esenta portocale
100 ml ulei
50 ml lapte batut
200 g faina
1 lingurita pudra neagra de cacao
1 lingurita praf de copt
100 g morcov ras fin
100 g nuci tocate – daca se poate sa nu fie foarte fin, dar nici prea mare
Pentru crema tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba:
200 ml frisca lichida + 1 lingura zahar pudra
250 g mascarpone
50 g zahar pudra
100 g ciocolata alba
2 linguri lapte
100 g zahar
100 ml apa
1 pastaie vanilie
1 bat scortisoara
1 buc. nucsoara
4 boabe de piper (2 boabe negre si 2 rosii)
Pentru decor:
50 g nuci tocate mare si 3-4 jumatati de nuci
2 smochine proaspete
afine
kumquat
frunze rozmarin/menta
Cum se face tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba:
Incepem cu pregatirea blatului pentru tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba.
Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc si isi maresc considerabil volumul.
Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea.
Adugam galbenusurile si amestecam usor, de jos in sus, apoi adaugam uleiul si laptele batut.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt.
Corect ar fi fost sa amestecam cacao cu faina si praf de copt, pentru a nu avea bulgarasi de cacao, ceea ce ne va pune in situatia de a amesteca mai mult aluatul.
Adaugam zaharul cu aroma de scortisoara, scortisoara si esenta de portocale sau esenta de rom.
Punem morcovul ras si amestecam usor.
Continuam cu nucile tocate si amestecam pana la omogenizare.
In acest moment am hotarat sa adaug cacao, dar repet, cel mai bine era sa fie pusa cu faina si praful de copt (amestecate in prealabil pentru a nu ramane bulgarasi de cacao).
Turnam aluatul pentru tortul de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba in tava de copt tapetata.
Acesta va fi copt in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 50-60 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata lasam blatul sa se raceasca pe un gratar minim 4 ore. Cu 1 ora inainte de asamblarea tortului pregatim crema.
Mixam frisca cu 1 lingura zahar pudra pana se intareste.
Separat mixam mascarpone cu 50 g zahar pudra si ciocolata alba topita la microunde cu 2 linguri de lapte.
Adaugam frisca in crema de mascarpone, omogenizam crema, apoi o punem in frigider pana la asamplarea tortului.
Cu 30 minute inainte de a taia blatul pregatim siropul fierband toate ingredientele pana se topeste zaharul.
Luam de pe foc si punem un capac pentru 3 minute.
Luam capacul dupa acest interval de timp si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Asamblare tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba:
Am taiat blatul,am nivelat partea superioara, apoi l-am insiropat. Nu am exagerat cu siropul.
Cel mai bine ar fi sa folositi o pensula. Controlati mai bine cantitatea de sirop si umeziti uniform.
Am pus crema intre straturi pastrand suficienta pentru a-l imbraca.
Pentru a decora acest tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba am folosit fructe proaspete si nuci tocate cuburi de marime potrivita.
Servire tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba:
Lasati tortul in frigider cateva ore apoi puteti sa il feliati.
Blatul este aromat, pufos si umed in acelasi timp, iar crema delicioasa.
Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele. Daca ii dai un share, iti multumesc! 🙂
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Mirela Toader Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba pregatit de Mirela Toader.
Mi-a scris ca i-a placut mult!
Mirela a dublat cantitatile si a facut un tort cu diametrul de 22 cm.
Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba pregatit de Ungureanu Angi!
Ma bucur ca ai ales sa il pregatesti chiar si pentru sarbatorile de iarna.
Multumesc, draga Dana Farcas pentru poza frumoasa!