Tort yummy cu morcovi – carrot cake

13 martie 2011Diva in Bucatarie

Tort yummy cu morcovi – carrot cake. Tort de morcovi – Carrot cake – Reteta simpla de tort cu morcovi si crema de branza – Blat de tort umed cu morcovi.

Tort de morcovi – Carrot cake – Reteta simpla de tort cu morcovi si crema de branza – Blat de tort umed cu morcovi.

Aveam de gand sa fac acest tort cu morcovi pentru Paste, dar cum sunt o pofticioasa inraita, nu am rezistat.

Multi sunt reticenti la ideea de morcov in prajituri, dar dulceata acestuia in combinatie cu aroma de portocala si scortisoara ma determina sa spun ca o felie este mult prea putin si cu siguranta vor mai cere una.

Lasand lucrurile serioase la o parte vreau sa va spun un banc cu care am m-a tachinat Atti cand a aflat ce vreau sa gastesc:

„Iepurasul se duce intr-o zi la cofetarie si intreaba:
– Aveti tort de morcovi?
– Nu, iepurasule!…
A doua zi, se intampla exact la fel…
A treia zi:
– Aveti tort de morcovi?
– N-avem!… Dar iti comand, iepurasule!…
– Multumeesc muuult!…
A patra zi:
– Aveti tort de morcovi?
– Da, iepurasule, uite!…
Iepurasul ia tortul si, furios, i-l arunca vanzatoarei in plina figura, zbierand isteric:
– Mie nu-mi plac morcoviii!”

Ei bine ai mei au mancat acest tort „yummy” cu morcovi  si crema de branza in mai putin de 4 ore, desi la inceput au fost reticenti.

La final au declarat ca este intr-adevar un desert deosebit si chiar isi doresc sa le mai fac curand inca unul.

Va las si voua lista de ingrediente si modul de preparare pentru tortul meu cu morcovi si crema de branza.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
3 oua
175 g zahar
100 ml ulei
150 g morcov ras
170 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
100 g stafide inmuiate in 3 linguri de lapte si rom
coaja rasa de la 1 portocala

Pentru crema:
125 g crema de branza Philadelphia
sucul si coaja rasa de la 1/2 portocala
175 g zahar pudra
2 linguri de frisca

Pentru topping:
nuci macinate

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 180°C. Apoi incepem sa preparam tortul mixand ouale cu zaharul pana devin cremoase.

Adaugam uleiul si faina pe care am amestecat-o in prealabil cu restul ingredientelor solide (scortisoara, praf de copt, bicarbonat, sare). Amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.

Acum putem integra morcovul, coaja de portocala si stafidele. Amestecam pana cand morcovul si stafidele sunt distribuite uniform in toata compozitia.

Turnam aluatul moale intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Coacem blatul 40 de minute, apoi il scoatem si il lasam se raceasca primele 5 minute in forma, apoi il scoatem si il punem pe un grilaj metalic.

Pentru a realiza crema mixam toate ingredientele. O lasam sa stea apoi in frigider pana se raceste blatul tortului. Ungem tortul cu crema de branza, tapetam cu nuci macinate si servim.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

5 răspunsuri

  1. si mie imi plac prajiturile cu morcovi,preferatele mele sunt niste cookies mici cu morcovi si cocos,sunt foarte crocante,poate o sa ajung intr-o zi sa postez reteta:)have a nice day!

  2. Nice variation on my recipe with the orange addition…
    My kids in the country of Romania all have made a carrot raisin cake a la my own recipe during my Peace Corps life here. They also say that pumpkin and carrots are for the pigs…but after they taste it…well…smiles and seconds all around. We will make it again for Food Revolution Day. Here’s a show and tell on Facebook. All the best to you and a big Pofta buna!

    http://www.facebook.com/profile.php?id=1148650939&sk=photos#!/media/set/?set=a.3192539329575.2157283.1148650939&type=3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *