fbpx

RETETE RECENTE

PLACINTA CU PIEPT DE PUI SI PRAZ

March 13, 2011 | CATEGORIA

Iata un aperitiv dietetic si elegant pe care ni-l propune Mirela.

INGREDIENTE:

Pentru aluat :
550 g faina
125 g untura
375 g iaurt gras
sare
piper
1 ou – pentru uns

Pentru umplutura:
800 g piept de pui
6 fire de praz (mai groase)
100 ml ulei 100 ml
sare
piper
boia

PREPARARE:

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit. Asezonam cu sare, piper si boia. Cand sunt fierte strecuram compozitia si lasam la racit.

Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.

Tapetam tava cu ulei si faina, intindem foaia jumatate in tava, asezam compozitia, o invelim cu cealalta jumatate de aluat, o ungem cu ou, si dam la cuptor la 230°C pentru primele 5 minute. Apoi micsoram temperatura la 150°C, si o coacem pana se rumeneste.

O scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop pana se raceste, apoi o putem taia si aranja pe un castron. Putem servi placinta cu muraturi,ceapa verde sau masline.
Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *