RETETE RECENTE

SEMILUNA CU NUCI

October 4, 2018 | CATEGORIA

semiluna-cu-nuci-00

Prajitura “Selimuna cu nuci” este prajitura copilariei a multora dintre noi. Se pregateste foarte usor, cu ingrediente la indemana oricui, este o reteta economica si spornica. Cand aveam petreceri sau aniversari prajitura asta era nelipsita.

In perioada majoratului, cand dadeam petreceri fara sa stie parintii, faceam cu totii cate o prajitura sau aperitive. Eu imi alegeam mereu dulciurile, iar prajitura aceasta era preferata mea. Si se termina prima. Aveam si rezerve, caci nu pregateam doar una, dar eram fericita sa vad ce succes aveau prajiturile facute de mine.

Reteta aceasta nu a veam din familie, era reteta unei vecine. Dar mie, imi iesea mai bine. Nu stiu sa va explic de ce. Cred ca singurul motiv era ca o faceam cu mare drag. Abia asteptam sa mananc marginile, ce nu ajungeau niciodata pe un platou.

Pe vremea aceea nimeni nu se gandea ca 2- 3 bucati (sa recunoastem ca erau cam 10 in realitate) ar ingrasa. Ba chiar mi-as fi dorit sa pun ceva kilograme pe mine pentru ca eram slabanoaga cartierului.

Aratam fix ca manechinele acelea ce au doar piele si oase. Atunci vroiam sa ma ingras, acum vreau sa slabesc.

Revenind la prajitura, va spun ca este absolut senzationala! Pe cat de usor se face, pe atat de buna este!

Chiar merita toata atentia, pentru ca o sa va cucereasca si o sa o tot faceti. Iar tarabele sunt pline de nuci, gasim nuci in toate supermarjeturile in tot anul, asa ca nu avem motive sa nu o pregatim.

 

In finalul retetei v-am lasat link catre reteta pregatita in format video. Va astept sa va abonati la canalul meu, Asa veti fi la curent cu toate noutatile.

INGREDIENTE:

(pentru o tava 24*28cm)

5 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
1 lingurita amoniac stinsa cu 1 lingura suc de lamaie
2 cani faina
100 g nuci macinate
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 180°C. Mixam albusurile spuma tare, ca pentru bezea adaugand treptat zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul, amestecand usor cu un tel.

semiluna-cu-nuci-1

Adaugam pe rand uleiul, amoniacul si in final faina, amestecand dupa fiecare in parte usor, pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Presaram nuca macinata amestecata cu scortisoara si zahar vanilat.

semiluna-cu-nuci-3

Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (25-35 minute, in functie de puterea cuptorului). Cand este gata o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca, dar nu complet. Atunci cand este putin calduta o taiem cu un pahar, incepand dintr-un capat – marginea nu va arata chiar ca o semiluna, asa ca toata bucata aceasta imi revine mie ;).

semiluna-cu-nuci-4

Un deliciu! Va invit sa o incercati si voi, asa ca va urez spor la prajiturit!

semiluna-cu-nuci 000

Iata si reteta video:

 

Comentarii

  • Diana

    LA MULTI ANI , Diva !
    De ce nu ai si un loc de abonare prin mail , pe acest blog asa complet si complex ? De nenumarate ori ti-am scris asa ceva , dar neavand nici rubrica de a fi anuntata daca-mi raspunzi , n-am de unde sti . Am incercat sa te contactez si pe office@dev.divainbucatarie.ro , dar mi-a dat eroare 🙁

    • Cristina

      si mie mi-ar placea sa fiu abonata … sunt fana a site-ului dvs culinar! 😛 🙂

      • diva in bucatarie

        Multumesc, Cristina!

    • diva in bucatarie

      Nu stiu de a dat eroare! Primesc zilnic emailuri!

  • Mmm… imi ploua in gura!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Am si uitat de ea… si mama o facea si ce buna era. Chiar am sa caut printre hartiutele invechite daca o mai gasesc! Pup!

  • in reteta de semiluna nu scrie de amidon ce cantitate dar la modul de preparare da .cum si cit trebuie pt.doresc sa fac aceasta reteta. multumesc mult.

    • diva in bucatarie

      din greseala am trecut amidon in metoda de preparare. Se foloseste ammoniac.

  • Elena

    Yummmiii…. de facut !!! Imi puteti spune va rog dimensiunile tavii ? Ar fi util sa le dati pe viitor in reteta… tava face mult….. daca reteta e pt tava mica si eu fac in tava clasica de la aragaz iese o scandura de prajitura si o sa gandesc ca e ceva gresit la reteta de nu a iesit k a dv. Multumesc !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *