Tort de ciocolata cu trei creme ganache
Tort de ciocolata cu trei creme ganache

Tort de ciocolata cu trei creme ganache
Reteta de tort de ciocolata cu trei creme ganache are gust intens de ciocolata si o prezentare frumoasa. Este perfect pentru zilele de sarbatoare sau pentru simplul rasfat al celor dragi.
Oricat de multe buntati as pregati pentru sarbatori sau alte evenimente, cand vine vorba de dulciuri nimeni nu le rezista.
Din acest motiv v-am adus si voua reteta celui mai bun tort de ciocolata, cu blat umed si trei feluri de crema ganache.
Cele trei straturi de creme se echilibreaza perfect si aduc impreuna un gust senzational.
Acest tort de ciocolata cu trei creme ganache poate fi pregatit pentru sarbatori, evenimente sau petreceri, dar si pentru simplul rasfat al celor dragi.
Desi pare complicat se face foarte usor si este unul din torturile mele preferate.
Blatul umed de ciocolata ramane moale si isi pastreaza textura chiar si o saptamana pentru ca am folosit pe langa iaurt si ciocolata, faina superioara 000 de la Baneasa.
Este faina pe care o folosesc pentru cele mai reusite deserturi de peste 10 ani.
Blatul nu se ususca daca tortul este pastrat la temperatura camerei.
Nu are nevoie de sa stea in frigider, care este oricum foarte plin in perioada sarbatorilor sau petrecerilor cu o multime de preparate.
Cremele nu contin unt. Au la baza doar ciocolata si smantana pentru frisca de minim 30% grasime.
In functie de tipul de ciocolata folosit este posibil sa mai nevoie de putina smantana pentru frisca.
O poti adauga dupa refrigerare, daca textura cremei este foarte groasa. teoretic, este nevoie de un raport de 1:1, dar acest lucru este posibil doar pentru ciocolata amaruie.
Pentru ciocolata cu lapte si cea alba vei pune mai putina smantana pentru frisca sau, daca ai gresit si ai pus prea multa smantana pentru frisca poti imbunatati textura prea moale cu gelatina.
Folositi ciocolata speciala de cofetarie sau din supermarketuri recomandata pentru acest lucru.
Pentru a obtine o crema fina usor trebuie sa rupi ciocolata in cuburi sau o poti toca la cutit.
Un sfat important: torni smantana fierbinte (adusa aproape de punctul de fierbere) peste ciocolata si o lasi 4-5 minute, apoi poti amesteca pana se omogenizeaza.
Iti recomand sa lasi crema cateva ore la frigider si sa o mixezi apoi.
Doar asa vei sti exact ce textura va avea cand vei taia tortul.
Mai multe retete de tort de ciocolata gasesti daca apesi aici.
Retete festive de prajituri si torturi pentru sarbatori gasesti daca apesi aici.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort de ciocolata cu trei creme ganache.
INGREDIENTE:
Pentru 2 blaturi de 20 cm:
200 g ciocolata neagra
70 ml cafea tare
200 g unt 82% grasime
4 oua de marime medie
200 g zahar tos
2 g sare
200 g iaurt grecesc
200 g faina superioara 000 de la Baneasa.
1 plic praf de copt
30 g pudra de cacao neagra
1 lingurita pasta de vanilie
1 lingurita pudra de coaja de portocala
Pentru crema ganache de ciocolata neagra
200 g ciocolata neagra
350 ml smantana pentru frisca min. 30% grasime
Pentru crema ganache de ciocolata cu lapte
250 g ciocolata cu lapte
150 ml smantana pentru frisca min. 30% grasime
Pentru crema ganache de ciocolata alba
250 g ciocolata alba
150 ml smantana pentru frisca min. 30% grasime
Pentru glazura:
50 g ciocolata neagra
30 ml smantna penru frisca min. 30% grasime
15 g unt
Decor:
ciocolata rasa/ fulgi de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
Iata modul de preparare in format video. Setati vizionarea pe 4k pentru cea mai buna calitate a imaginii.
Pentru inceput am cernut faina si pudra de cacao neagra. Am adaugat sarea si praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Am topit untul si ciocolata la baine-marie, apoi le-am lasat sa se tempereze.
Intr-un bol am spart 4 oua si am adaugat zaharul. Am mixat pana cand am obtinut o crema ce si-a dublat volumul.
Am adaugat iaurtul, cafeaua, pudra de coja de portocale, pasta de vanilie si am mixat.
Cand ciocolata s-a racit am turnat-o peste compozitia de oua. Am mixat bine, apoi am incoprat faina amestecata cu cacao.
Am impartit aluatul in mod egal 2 forme cu diametrul de 20 cm. Le-am copt in jur de 40 min la 170°C.
In functie de puterea cuptorului vostru pot fi gata mai repede.
Cat timp s-au copt blaturile si s-au racit am pregatit cremele.
Am inscins smantana pentru frisca si am turnat-o peste fiecare tip de ciocolata in parte.
Am lasat 4 minute, apoi am amestecat pana s-a topit ciocolata.
Apoi am lasat cremele in frigider minim 4 ore, apoi le-am scos si le-am mixat pe rand.
Am taiat fiecare blat de tort in jumatate.
Apoi am pus un blat pe un suport de tort si l-am uns cu aproape jumatate din compozitia de ganache de ciocolata neagra.
Am nivelat, apoi am pus al doilea blat. Peste acesta am pus aproximativ ¾ din crema ganache de ciocolata cu lapte.
Am nivelat si am pus inca un blat pe care l-am acoperit cu ¾ din crema de ciocolata alba.
Apoi am acoperit cu ultimul blat, aranjat cu partea care a stat pe hartia de copt in sus.
Am imbracat tortul cu cle trei crema pastrate, folosindu-le pe cele in cantitate mai mica pe parti.
Am turnat pe margine o glazura de ciocolata si am decorat tortul foarte simplu cu fulgi de ciocolata.
Il puteti orna dupa gust cu fructe de padure sau decoruri sofisticate din ciocolata.
Pe cat de usor se face acest tort de ciocolata cu trei creme gacnache, pe atat de bun este.
Se pastreaza acoperit cu un capac de sticla, la temperatura camerei, pana la 5 zile.
Sper ca tortul meu v-a placut si o sa il pregatiti curand.
Va invit sa ma urmariti si pe Instagram.
Corina Junc Multumesc pentru poza si impresii.
L-am facut de ziua fetei mele. Extraordinar de gustos!
La multi ani! Ma bucur ca v-a placut!