Tort de ciocolata cu trei creme ganache

15 decembrie 2022Diva in Bucatarie

Tort de ciocolata cu trei creme ganache. Tort de ciocolata cu trei feluri de ganache. Tort cu crema de ciocolata. Tort De Craciun.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie

Tort de ciocolata cu trei feluri de ganache. Tort cu crema de ciocolata. Tort De Craciun.

Tort festiv de ciocolata cu trei creme de ciocolata. Tort cu gust intens de ciocolata.

Oricat de multe buntati as pregati pentru sarbatori sau alte evenimente, cand vine vorba de dulciuri nimeni nu le rezista.

Din acest motiv v-am adus si voua reteta celui mai bun tort de ciocolata, cu blat umed si trei feluri de crema ganache.

Cele trei straturi de creme se echilibreaza perfect si aduc impreuna un gust senzational.

Acest tort de ciocolata cu trei creme ganache poate fi pregatit pentru sarbatori, evenimente sau petreceri, dar si pentru simplul rasfat al celor dragi.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie a

Desi pare complicat se face foarte usor si este unul din torturile mele preferate.

Blatul umed de ciocolata ramane moale si isi pastreaza textura chiar si o saptamana pentru ca am folosit pe langa iaurt si ciocolata, faina superioara 000 de la Baneasa.

Este faina pe care o folosesc pentru cele mai reusite deserturi de peste 10 ani.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie

Blatul nu se ususca daca tortul este pastrat la temperatura camerei.

Nu are nevoie de sa stea in frigider, care este oricum foarte plin in perioada sarbatorilor sau petrecerilor cu o multime de preparate.

Cremele nu contin unt. Au la baza doar ciocolata si smantana pentru frisca de minim 30% grasime.

In functie de tipul de ciocolata folosit este posibil sa mai nevoie de putina smantana pentru frisca.

O poti adauga dupa refrigerare, daca textura cremei este foarte groasa. teoretic, este nevoie de un raport de 1:1, dar acest lucru este posibil doar pentru ciocolata amaruie.

Pentru ciocolata cu lapte si cea alba vei pune mai putina smantana pentru frisca sau, daca ai gresit si ai pus prea multa smantana pentru frisca poti imbunatati textura prea moale cu gelatina.

Folositi ciocolata speciala de cofetarie sau din supermarketuri recomandata pentru acest lucru.

Pentru a obtine o crema fina usor trebuie sa rupi ciocolata in cuburi sau o poti toca la cutit.

Un  sfat important: torni smantana fierbinte (adusa aproape de punctul de fierbere) peste ciocolata si o lasi 4-5 minute, apoi poti amesteca pana se omogenizeaza.

Iti recomand sa lasi crema cateva ore la frigider si sa o mixezi apoi.

Doar asa vei sti exact ce textura va avea cand vei taia tortul.

Mai multe retete de tort de ciocolata gasesti daca apesi aici.

Retete festive de prajituri si torturi pentru sarbatori gasesti daca apesi aici. 

Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort de ciocolata cu trei creme ganache.

INGREDIENTE:

Pentru 2 blaturi de 20 cm:

200 g ciocolata neagra

70 ml cafea tare

200 g unt 82% grasime

4 oua de marime medie

2 g sare

200 g zahar tos

200 g iaurt grecesc

200 g faina superioara 000 de la Baneasa.

1 plic praf de copt

30 g pudra de cacao neagra

1 lingurita pasta de vanilie

1 lingurita pudra de coaja de portocala

Pentru crema ganache de ciocolata neagra

200 g ciocolata neagra

350 ml smantana pentru frisca min. 30% grasime

Pentru crema ganache de ciocolata cu lapte

250 g ciocolata cu lapte

150 ml smantana pentru frisca min. 30% grasime

Pentru crema ganache de ciocolata alba

250 g ciocolata alba

150 ml smantana pentru frisca min. 30% grasime

Pentru glazura:

50 g ciocolata neagra

30 ml smantna penru frisca min. 30% grasime

15 g unt

Decor:

ciocolata rasa/ fulgi de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

Iata modul de preparare in format video. Setati vizionarea pe 4k pentru cea mai buna calitate a imaginii.

Pentru inceput am cernut faina si pudra de cacao neagra. Am adaugat sarea si praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarietort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 2

Am topit untul si ciocolata la baine-marie, apoi le-am lasat sa se tempereze.

Intr-un bol am spart 4 oua si am adaugat zaharul. Am mixat pana cand am obtinut o crema ce si-a dublat volumul.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarietort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 4

Am adaugat iaurtul, cafeaua, pudra de coja de portocale, pasta de vanilie si am mixat.

Cand ciocolata s-a racit am turnat-o peste compozitia de oua. Am mixat bine, apoi am incoprat faina amestecata cu cacao.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 5tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 6

Am impartit aluatul in mod egal 2 forme cu diametrul de 20 cm. Le-am copt in jur de 40 min la 170°C.

In functie de puterea cuptorului vostru pot fi gata mai repede.

Cat timp s-au copt blaturile si s-au racit am pregatit cremele.

Am inscins smantana pentru frisca si am turnat-o peste fiecare tip de ciocolata in parte.

Am lasat 4 minute, apoi am amestecat pana s-a topit ciocolata.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarietort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 8

Am lasat cremele in frigider minim 4 ore, apoi le-am scos si le-am mixat pe rand.

Am taiat fiecare blat de tort in jumatate.

Am pus un blat pe un suport de tort si l-am uns cu aproape jumatate din compozitia de ganache de ciocolata neagra.

Am nivelat, apoi am pus al doilea blat. Peste acesta am pus aproximativ ¾ din crema ganache de ciocolata cu lapte.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 9tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 10

Am nivelat si am pus inca un blat pe care l-am acoperit cu ¾ din crema de ciocolata alba.

Am acoperit cu ultimul blat, aranjat cu partea care a stat pe hartia de copt in sus.

Am imbracat tortul cu cle trei crema pastrate, folosindu-le pe cele in cantitate mai mica pe parti.

Am turnat pe margine o glazura de ciocolata si am decorat tortul foarte simplu cu fulgi de ciocolata.

Il puteti orna dupa gust cu fructe de padure sau decoruri sofisticate din ciocolata.

Pe cat de usor se face acest tort de ciocolata cu trei creme gacnache, pe atat de bun este.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie c

Se pastreaza acoperit cu un capac de sticla, la temperatura camerei, pana la 5 zile.

Sper ca tortul meu v-a placut si o sa il pregatiti curand.

Va invit sa ma urmariti si pe Instagram. 

Corina Junc Multumesc pentru poza si impresii.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *