fbpx

RETETE RECENTE

APERITIV “LUMANARI” PENTRU SARBATORI

December 19, 2022 | CATEGORIA

aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie A

Aperitive “lumanari” pentru sarbatori. “Lumanari” comestibile pentru masa de Craciun. Aperitive rapide si gustoase la rece.

Aperitive “Lumanari” Comestibile pentru Craciun. Cum sa faci aperitive reci “Lumanari comestibile pentru Craciun.

Aperitive festive “lumanari” pentru sarbatori. Reteta culinara “lumanari”aperitive reci, simple si usor de facut. 

 

aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie o

Am facut aceste aperitive in forma de “lumanari”din felii de paine toast subtiate cu un sucitor.

Le-am uns cu creme tartinabile si le-am imbracat in crema de branza.

Flacara lumanarilor am realizat-o decupand o felie de ardei gras in forme ce sugereaza focul.

Nu ai nevoie de cantitati fixe pentru a realiza aperitive “lumanari” pentru sarbatori.

Nici macar cremele cu care le umpli nu trebuie sa fie cele folosite de mine, poti sa le umpli cu ce iti place tie, dar iti las cateva sugestii:

  • 1. pasta de peste
  • 2. pate de ficat
  • 3. crema de branza cu verdeturi
  • 4. crema de branza cu ardei copt
  • 5. pasta de oua
  • 6. pasta de naut (hummus) de consistenta mai groasa
  • 7. pasta de sunca
  • 8. crema de branza cu somon afumat
  • 9.  somon afumat

Ai nevoie de paine moale pentru toast de forma dreptunghiulara.

Ar fi bine sa alegi felii cat mari, pentru ca sa iti fie mai usor sa le manevrezi, dar vor fi si mai frumoase daca nu vor fi prea subtirele.

Poti combina felii de paine alba cu paine neagra.

Poti sa le pui pe un platou cu frunze de salata sau poti sa folosesti ca decor rosii cherry, stelute de ardei gras, crengute de rozmarin.

aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie v

Reteta aceasta este perfecta atat pentru incepatori in ale gatitului, dar si pentru cei care nu sunt adeptii preparatelor traditionale de Craciun.

Le poti folosi si pentru mesele cu prietenii, daca vrei sa pregatesti o masa tip bufet suedez.

Ce poate fi mai frumos decat sa ai o masa frumoasa de Craciun sau Anul Nou?

Cu siguranta aceste aperitive “lumari” sau globuletele aperitiv (reteta o poti citi daca apesi aici) vor face ca masa de sarbatori sa arate vesel si frumos, pastrand tematica sarbatorilor.

Un alt aperitiv la rece simplu si rapid, este bradutul de Craciun realizat din crema de branza cu somon afumat.

Acesta este decorat cu veredeata si ardei gras in diverse culori, ce imita globuletele.

 

Pentru mai multa inspiratie de aperitive reci te invit sa vezi colectia mea de retete. O gasesti daca apesi aici.

Toate vor da un aer festiv si elegant mesei tale.

Mai multe aperitive pentru sarbatori gasesti daca apesi aici. 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru aperitiv “lumanari”pentru sarbatori mai jos:

 

INGREDIENTE:

felii de paine alba/neagra toast

unt

pasta de peste

pate de ficat

crema de branza tartinabila (Almette)

ardei gras rosu

 

PREPARARE:

Am intins cate 2 felii de paine cu un sucitor pana cand acestea au avut o grosime de maxim 1-2 mm.

Cu cat sunt mai subtiri, cu atat mai usor se vor rula.

Am uns feliile de paine cu un strat subtire de unt, apoi cu pasta de peste sau cu unt si pate de ficat.

aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie 1 aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie 2

Am rulat prima felie de paine strangand-o cat mai bine in timpul rularii, apoi am pus-o peste a doua felie si am continuat sa rulez.

Am invelit rulorile de paine in foile alimentara si le-am lasat 30 minute in frigider.

Eu am folosit 8 felii de paine toast si am realizat 4 rulori.

Dupa ce le-am lasat in frigider 30 minute le-am scos si le-am  taiat in asa fel incat sa obtin marimi diferite pentru viitoarele lumanari.

Am uns fiecare rulou cu crema de branza, apoi le-am decorat cu ardei gras ce imita flacara.

aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie 3 aperitiv lumanari pentru craciun diva in bucatarie 4

In functie de umplutura folosita pe post de decor puteti sa tavaliti rulourile de paine unse cu crema prin branza rasa.

Eu le-am preferat simple si am incercat sa imit ceara care curge punand din loc in loc mai multa crema de branza.

Sper ca va place ideea mea de aperitiv si o veti pregati si voi.

Sa aveti sarbatori fericite!

 

Ma gasiti si pe Facebook.

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM. 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *