Globulete aperitiv pentru Craciun
Globulete aperitiv pentru Craciun

Globulete aperitiv pentru Craciun
Aceste globulete aperitiv pentru Craciun sunt bilute din crema de branza tapetate cu ingrediente simple, un aperitiv festiv cu prezentare frumoasa pentru sarbatorile de iarna.
Retetele de aperitive pentru Craciun si Revelion sunt cele mai cautate in aceasta perioada.
Din acest motiv am pregatit reteta de globulete aperitiv pentru Craciun.
Sunt colorate frumos, iar prezenta lor pe masa de Craciun ar aduce diversitate, anticipand o stare de bine.
Prezentarea este noua, dar compozitia din care sunt realizate am mai pregatit-o.
Anul trecut le-am pregatit in varianta cu piept de pui si cu sunca de praga, dar nu le-am facut poze.
Gasiti pe blog peste 200 de idei de aperitive pentru Craciun.
Pentru a veni in intimpinarea celor care vor sa puna pe masa aperitive frumoase si gustoase, usor si foarte rapid de pregatit, am revenit la aceste globulete simpatice special pentru a vi le arata si voua.
Le-am pus anul trecut pe masa de a doua zi de Craciun, cand am avut musafiri.
Vroiam sa le ofer ceva nou, asa cum i-am obisnuit.
Langa acestea am pus pe masa vol au vent cu crema de avocado, grisine invelite in prosciutto cu o crema de branza cu boia picanta si usturoi copt.
Am avut si un mic platou cu preparate traditionale (caltabos, jumari, sangerete, carnati, slanina).
Aceste globulete aperitiv au fost in centrul atentiei si s-au terminat primele.
Combinatiile pentru decor pot fi infinite.
Compozitia pentru globulete si decorul acestora le puteti schimba si adapta in functie de propriile preferinte.
Nu va mai retin atentia si va arat mai jos cum se pregatesc globuletele aperitiv pentru Craciun.
Ingrediente:
Varianta 1 – cu somon afumat:
300 g crema de branza
70 g cascaval ras
50 g somon afumat
1 frunzulite ceapa tocata
piper
1 varf cutit sare
1/2 lingurita hrean
1 varf cutit boia picanta
Pentru decor:
masline fara samburi
frunze de ceapa verde
parunjel/ marar
nuca
mac
ardei gras colorat
50 g somon afumat
Varianta 2 – cu piept de pui sau sunca:
300 g crema de branza (Almette sau Philadelphia)
70 g mozzarella rasa
1 lingurita rasa mustar
50-60 g sunca praga sau piept de pui fiert tocat foarte marunt
sare
piper proaspat macinat
1 varf cutit boia picanta
Pentru decor:
masline fara samburi
frunze de ceapa verde
parunjel/ marar
nuca
merisoare
mac
ardei gras colorat
50 g sunca praga tocata
Mod de preparare globulete aperitiv pentru Craciun:
Pregatire ingrediente
Pentru inceput am tocat somonul afumat in prima varianta sau sunca de praga/ piept de pui in varianta a doua.
Am amestecat crema de branza cu cascavalul ras, hrean, boia, piper si un varf cutit sare.
Apoi am adaugat apoi somonul tocat si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Pregatire decor
Am tocat marunt mararul sau patrunjelul, ardeiul gras, nucile.
Am pastrat coditele mai groase de la patrunjel sau marar pentru a le folosi la decor.
Modelare
Am pus crema de branza intre palme si am modelat-o in forma de bile.
Le-am tavalit pe rand prin decorul ales.
Finisare
Am taiat maslinele fara samburi in jumatate.
Apoi am pus in capatul acestora un snur mic din ceapa verde indoit sau cozile de patrunjel/ marar.
L-am atasat in partea de sus globuletelor aperitiv pentru Craciun.
Servire globulete aperitiv pentru Craciun
Se pun pe un platou si se tin la frigider pana cand se servesc.
Se pot pastra in frigider cateva ore. Decorul isi poate schimba aspectul cu trecerea timpului.
Asa cum vedeti aceste globulete aperitiv pentru Craciun se pregatesc foarte usor si nu necesita tehnici speciale de pregatire.
Cred ca puteti lasa si copiii sa le faca.
Chiar ar fi distractiv sa aveti un ajutor in bucatarie.
Sa aveti sarbatori frumoase si linistite, cu mese pline si imbelsugate!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Super idei,simple,bune si de efect.Multumesc.
Multumesc!
Ca aspect sunt f.f, frumoase,,, iar ca gust
cred, sunt delicioase….!!!
Multumesc! Noua ne-au placut foarte mult.
Ultima varianta e cu mac?
da
bune idei,multumesc