GLOBULETE APERITIV PENTRU CRACIUN

December 13, 2018 | CATEGORIA

Retetele de aperitive pentru Craciun si revelion sunt cele mai cautate in aceasta perioada. Din acest motiv vin cu o reteta noua: globulete aperitiv pentru Craciun. Colorate frumos, prezenta lor pe masa de Craciun ar aduce diversitate si ar anticipa o stare de bine.

Prezentarea este noua, compozitia din care sunt realizate cele de fata nu este noua, insa va las si una noua la ingrediente daca nu sunteti iubitori de peste.  Anul trecut le-am pregatit in varianta cu piept de pui si cu sunca de praga, dar nu le-am facut poze.

Gasiti pe blog peste 200 de idei de aperitive pentru Craciun, dar pentru a veni in intimpinarea celor care vor sa puna pe masa aperitive frumoase si gustoase, usor si foarte rapid de pregatit, am revenit la aceste globulete simpatice special pentru a vi le arata si voua.

Le-am pus  anul trecut pe masa de a doua zi de Craciun, cand am avut musafiri. Cine credeti ca avea rabdare sa stea sa gateasca ceva special, dupa ce am gatit pe 22, 23 si 24 piftii, sarmale, cozonaci, salata boeuf, tort si cateva prajituri?

Vroiam sa le ofer musafirilor mei ceva nou, asa cum i-am obisnuit. Langa acestea am pus pe masa vol au vent cu crema de avocado, grisine invelite in prosciutto cu o crema de branza cu boia picanta si usturoi copt si un mic platou cu preparate traditionale (caltabos, jumari, sangerete, carnati, slanina). Sigur erau satui deja de piftie de porc si salata boeuf, asa ca acestea nu au fost prezente decat pe masa de Craciun, in familie.

Globuletele aperitiv au fost in centrul atentiei si s-au terminat primele. Eu am folosit anul trecut o varianta cu piept de pui si una cu sunca. In plus, unele le-am imbracat in merisoare tocate.

Desigur, combinatiile pot fi infinite, iar compozitia pentru globulete si decorul acestora le puteti schimba si adapta in functie de propriile preferinte.

Daca le pregatiti m-as bucura sa imi trimiteti o poza cu ele. Iar daca veti schimba compozitia, desigur as fi tare curioasa sa stiu ce anume veti folosi.

Nu va mai retin atentia si va las sa vedeti cum se pregatesc globuletele aperitiv pentru Craciun. 

 

INGREDIENTE:

Varianta 1 – cu somon afumat:

300 g crema de branza

70 g cascaval ras

50 g somon afumat

1 frunzulite ceapa tocata

piper

1 varf cutit sare

1/2 lingurita hrean

1 varf cutit boia picanta

Pentru decor:

masline fara samburi

frunze de ceapa verde

parunjel/ marar

nuca

mac

ardei gras colorat

50 g somon afumat

Varianta 2 – cu piept de pui sau sunca:

300 g crema de branza (Almette sau Philadelphia)

70 g mozzarella rasa

1 lingurita rasa mustar

50-60 g sunca praga sau piept de pui fiert tocat foarte marunt

sare

piper proaspat macinat

1 varf cutit boia picanta

Pentru decor:

masline fara samburi

frunze de ceapa verde

parunjel/ marar

nuca

merisoare

mac

ardei gras colorat

50 g sunca praga tocata

PREPARARE:

Incepem prin a toca somonul afumat  in prima varianta sau  sunca de praga / piept de pui in varianta 2. Amestecam crema de branza cu cascavalul ras, hrean, boia, piper si un varf cutit sare.

Adaugam apoi somonul tocat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

 

Tocam decorul: mararul/ patrunjelul, ardeiul gras, nucile. Pastram coditele mai groase de la patrunjel sau marar pentru a le folosi la decor. Modelam crema de branza intre palme apoi tavalim bilele prin decorul ales.

Taiem maslinele fara samburi in jumatate, apoi formam capatul globuletului cu snurulet din ceapa verde sau cozile de patrunjel/ marar si le atasam bilelelor din crema de branza cu somon sau cu piept de pui/ sunca.

 

Asa cum vedeti se pregatesc foarte usor si nu necesita tehnici speciale de pregatire. Cred ca puteti lasa si copiii sa le faca.

Chiar ar fi distractiv sa aveti un ajutor in bucatarie.

Sa aveti sarbatori frumoase si linistite, cu mese pline si imbelsugate!

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *