Kaizer de casa
Kaizer de casa
Kaizer de casa, reteta culinara.
Kaizer de casa sau sunca facuta in casa. Reteta simpla de kaizer de casa. Kaizer de casa fiert in zeama de varza. Kaizer de casa la cuptor. Cel mai bun kaizer de casa. Kaizer de casa, mezel delicios gatit sanatos. Kaizer de casa fara conservanti. Cum se face Kaizer de casa? Reteta de sunculita de casa. Kaizer de casa, cea mai simpla reteta!
Kaizer de casa, o reteta simpla de mezel pregatita din piept de porc, fara chimicale sau conservanti.
Poate fi realizat de oricine isi doreste o reteta traditionala de mezel de casa.
Alte mezeluri traditionale, facute in casa
Despre kaizer de casa
Toate ingredientele se gasesc in magazin/ piata, asa ca daca ai pofta de cateva feliute de kaizer poti sa il prepari acasa.
Asa vei fi sigur ca avi un produs natural, fara aditivi sau conservanti, proaspat si bun.
In plus, nu este un mezel afumat.
Se spune ca trebuie sa ne ferim de mezeluri afumate, fiind un factor mare de risc pentru boli grave de colon.
Daca faci o cantitate prea mare pastrezi cat ai nevoie pentru consum in urmatoarele zile.
Restul poate fi tinut in congelator, transat in portii si scoti doar cat este nevoie.
Pregatirea se intinde pe parcursul a mai multe zile, dar rezultatul final va dovedi faptul ca merita asteptarea.
Sfaturi pentru un kaizer de casa perfect
- Foloseste piept de porc cu sorici
- Nu conteaza daca bucata de carne are oase sau nu.
- Condimentele sunt esentiale. Apoi uscarea lor.
- Daca vremea este foarte rece (-10 grade) lasi kaizerul la „uscat” in frig, macar peste noapte, intr-un loc sigur, la care nu pot ajunge animale.
Va invit acum sa vedeti cum se face kaizer de casa bun, chiar si la bloc, fara afumare.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru kaizer de casa – sunculita de casa – mezel de casa.
Ingrediente:
o bucata piept de porc (1.3 kg)
1 lingurita boabe de piper
1 lingurita boabe mustar
2-3 boabe ienibahar
3 frunze dafin
2 l zeama de varza acrita
2 catei mari usturoi
Pentru cuptor:
1 lingurita sare
putin piper proaspat macinat
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri generoase de boia dulce
Pentru finalizare:
3 catei usturoi
3 linguri ulei
1 lingurita sare
1 -2 linguri boia dulce
Optional: 1 lingurita varfuita boia afumata
Cum se face reteta de kaizer de casa:
Marinarea carnii
Am frecat bine pieptul de porc cu sare, apoi l-am lasat la rece timp de 12 ore.
Dupa acest interval l-am pus intr-o oala.
Am adaugat catei de usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, 2-3 boabe ienibahar si 3 frunze de dafin.
Am turnat zeama de varza acra si l-am mai lasat 24 ore la rece.
Daca nu ai zeama de varza (desi se poate cumpara din piata) poti face o saramura din 2 l apa in care pui 70 g sare.
Fierberea carnii
Dupa acest interval de timp am pus carnea de porc la fiert.
Am lasat-o sa fiarba 15 minute la foc mic, din momentul in care lichidul a inceput sa clocoteasca.
Am scos pieptul de porc din zeama, l-am lasat sa se raceasca.
Apoi l-am uns cu condimente pe partea fara sorici.
Coacere kaizer de casa
L-am copt in cuptorul preincalzit la 160°C . Are nevoie de 1,5 – 2,5 ore, in functie de grosimea kaizerului.
Bucata mea a fost groasa si a stat aproape 2,5 ore.
In primele 2 ore kaizerul de casa a fost acoperit cu o folie de staniol.
Racire si pastrare
Am lasat kaizerul copt sa se raceasca.
L-am uns cu 3-4 catei usturoi dati prin presa si amestecati in prealabil cu 3 linguri ulei si 1/2 lingurita sare.
In acest moment am aplicat un strat de boia dulce.
Poti presara si boia afumata daca vrei sa simtiti aceasta aroma.
Am lasat kaizerul de casa se se raceasca intre doua funduri de lemn, cu o greutate pusa peste cel de deasupra.
L-am pus la rece, in frigider.
Servire
Poate fi mancat dupa cateva ore.
Ce bun este kaizerul de casa cu o ceapa rosie sau cu mustar!
Daca te-ai saturat de mezelurile pline de aditivi din magazine, poti face reteta de kaizer de casa.
Unii ii spun kaiser, altii sunca sau bacon.
Oricum ii vei spune veti fi incantat de gustul bun al acestuia.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pa canalul de YouTube.
Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici
Va astept cu drag si in Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Poze de la voi
Draga mea prietena Carmen a facut si ea reteta de kaizer de casa si a fost tare incantata.
Iata-l pregatit si de Georgi Ghi. Multumesc!
Fierberea se face in zeama de varza? Multumesc
Fierberea se face in zeama de varza?
nu, in saramura!
Bună, dragi gospodine! Sunt încântată de rețelele postate de voi, astăzi v.am descoperit, o întrebare, când se coace kaizerul nu se topește grăsimea de la el?
Nu se coace cat sa se topaesac grasimea. In plus se topeste mai greu pentru ca fost foarta in prealabil.
naspa mai arata!