fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA MOZAIC DIN BISCUITI CU CIOCOLATA

December 17, 2018 | CATEGORIA

Prajitura “Mozaic din biscuiti cu ciocolata neagra si ciocolata alba” este un fel de chec “la metru” fara coacere. Reprezinta acel desert numai bun de pregatit in momentele in care nu putem sau nu avem chef sa coacem, desertul pe care il poate pregati chiar si un copil sau orice incepator in ale gatitului.

Cand avem pofta de ceva bun, rapid si ieftin recurgem la retete culinare de prejituri fara coacere din biscuiti. Si nu facem deloc o alegere gresita.

Fara sa necesite tehnici speciale de pregatire, prajitura “mozaic din biscuit cu ciocolata” poate sta si pe raftul unei cofetarii cu pretentii. Arata spectaculos si este gustoasa.

Un astfel de desert este economic, spornic si foarte usor de pregatit. Dealtfel, toate deserturile pe baza de biscuiti, fara coacere, se pregatesc usor si cuceresc pe toata lumea.

Dar, pentru a avea o prajitura buna alegem si biscuiti buni. Cu unt! Sotul meu adora biscuitii “Leibniz”, asa ca daca isi cumpara pentru el de multe ori nu mai apuca sa ii manance caci ajung in prajituri de acest gen. Initial se supara, imi reproseaza ca trebuia sa imi cumpar special pentru retete, dar ii trece supararea cand ii dau o felie de prajitura mozaic cu ciocolata. Pana la urma, tot pentru ei am pregatit noua reteta, asa ca in cateva minute vad ca norii negri au trecut.

Sa ne gandim la banalul salam de biscuiti, pregatit in zeci de variante ( cu ciocolata, cu doua feluri de ciocolata, cu sos de vanilie intr-o prezentare gourmet, in forma de bradut pentru Craciun), unele din ele ajungand torturi cu ciocolata sau cu mere, dar si alte prajituri cu diverse creme.

Atunci cand am pregatit reteta aceasta in format video era destul de cald afara. A primit aprecieri si pe canalul de You Tube, unde va invit sa va abonati pentru a fi la curent cu toate noutatile de acolo.

Initial am vrut sa refac reteta de chec la metru / chec mozaic, o reteta pe care am preluat-o de la fina mea, Irina. Nu exista petrecere sau eveniment in familie fara ca ea sa nu faca acest chec.

In continuare imi propun sa refac reteta si sa schimb pozele, dar nu ajung la ea, pentru ca mereu apar idei  si proiecte noi. Sotul meu imi spune adesea ca are pofta de retete vechi, retetele clasice, fiul meu imi cere fix checul mozaic, asa ca in aceasta iarna va trebui sa revin la vechile retete special pentru ei.

Modul de preparare si ingredientele pentru reteta “mozaic din biscuiti cu ciocolata” le gasiti mai jos, asa ca va invit sa vedeti de ce anume aveti nevoie, iar detalii puteti gasi si in prezentarea video de la final.

INGREDIENTE:

34 biscuiti mari de tipul Petit Beurre (250 g) sau Leibniz (much better!)

200 g ciocolata neagra

200 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

30 g unt

 

PREPARARE:

Pregatim biscuitii, cele doua tipuri de ciocolata, smantana si untul la indemana. Impartim untul in doua cuburi egale, apoi smantana pentru frisca in cate 100 ml pentru fiecare tip de ciocolata.

Vom  topi pe rand cele doua tipuri de ciocolata la bain-marie. Le luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam usor, apoi turnam toata smantana pentru frisca si mixam la viteza mare pana se omogenizeaza compozitia.

Aranjam o folie alimentara pe un fund mare de lemn.

Ungem primul biscuite cu crema de ciocolata neagra, il acoperim cu urmatorul biscuite, iar pe acesta il ungem cu ciocolata alba. Continuam sa punem biscuiti si crema alternand cele doua tipuri de ciocolata, pana terminam biscuitii, dar avem grija sa pastram crema pentru a decora prajitura la final – vom imbraca prajitura cu ambele tipuri de ciocolata, realizand pe cat posibil efectul de marmorat.

Imbracam prajitura abia asamblata in folie alimentara. Eu am imbracat-o si in staniol, dar nu este obligatoriu.

Lasam prajitura in frigider minim 6 ore, dar cel mai bine ar fi sa stea peste noapte. Punem si cremele in frigider in acest timp.

A doua zi indepartam folia alimentara, scoatem si cremele din frigider si le mixam putin, apoi imbracam prajitura mozaic din biscuiti cu ciocolata in cele 2 creme, amestecandu-le intre ele pentru a crea un aspect mai fumos.

Taiem prajitura pe diagonala, incepand dintr-un colt, asa cum se va vedea in filmul de mai jos. Va astept sa va abonati la canalul de You Tube pentru a fi la curent cu toate noutatile video. Apasati pe clopotel si veti afla rapid cand postez retete noi.

Putem presara diverse decoruri din zahar, ciocolat rasa sau o lasam simpla.

Ma gasiti si pe canalul de Instagram. 

Sa va fie de folos si sa aveti spor la prajiturit!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *