fbpx

RETETE RECENTE

TORT DE BISCUITI CU MERE

December 5, 2011 | CATEGORIA

Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, de post daca folositi biscuiti de post si frisca vegetala, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dara va las sa va convingeti si singuri…

INGREDIENTE:

1 kg de mere rase
300 g biscuiti Petit Beurre / Popular – daca tinem post
200 g de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura rom
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri budinca de vanilie
3 g gelatina

Pentru ornat:
500 g frisca vegetala – batuta
nuci

PREPARARE:

Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, rom si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie.

Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet.

Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuiti (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Din categoria simplu si delicios! Foarte bine arata! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona!

  • Mmm…ce bunãtate:)felicitãri:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona!

  • Imi place , simplu , rapid , delicios .

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina!

  • Un tort asemanator faceam impreuna cu sora mea cand eram mai mici. Ne placea ca se facea rapid si era buun! Arata super!! Te pup!

  • Imi place tortuletul, simplu si cred ca delicios 🙂

    Te astept sa participi la concursul de pe blogul meu.

    Te pup

  • Ce bine arata si e tare, tare bun!!!Pup!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana!

  • diva in bucatarie

    Andreea Multumesc pentru invitatie. Te pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Licuta! Te pup

  • foarte bun! eu il faceam cu budinca, dar cu mere cred ca e si mai bun.

    • diva in bucatarie

      multumesc!

  • CrisD

    As face si eu pentru Craciun…dar ma incurca putin gelatina aia. La ce foloseste? e necesara? Multam.

    • diva in bucatarie

      Nu trebuie neaparat sa pui gelatina. Oricum se va strange f bine de la budinca de vanilie.

  • mona

    Perfect!!!trebuie incercat ..pup o zi frumoasa sa ai!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mona! Iti doresc si tie o zi frumoasa.

  • irina gabriela

    ….buna reteta,dar am o intrebare biscuitii nu se insiropeaza,imi este teama ca o sa ramana tari si nu se vor inmuia…..felicitari!

    • diva in bucatarie

      Biscuitii nu vor fi foarte moi, dar vor trage suficient din budinca amestecata cu mere astfel incat sa poti taia tortul (prajitura) frumos. Daca devin prea moi nu va fi bine, vom obtine o pasta amestecata din budinca cu biscuiti… Nu cred ca ti-i dori asa ceva.

  • Lidia

    felicitari pt. reteta.
    Daca nu am votca, pot sa pun vin alb

    • diva in bucatarie

      Draga Lidia, pune orice esenta vrei tu, nu vin!

  • georgiana

    ffffffffff bun am sa incerc

    • diva in bucatarie

      O alegere foarte buna! Usor de facut, delicios si… ai grija: creaza dependenta! :)) Te pup si astept impresiile!

  • maria

    Buna!

    Gelatina nu este de post. Gelatina este un produs obţinut prin fierberea pielii, tendoanelor şi ligamentelor de animal. Cred ca se poate face acest tort si fara sa omoaram animale.

  • ADINA

    INCERC SA FAC AZI :). DAR AM IMPRESIA CA 600 ML APA E PREA MULT LICHID. AS INCERCA SUC DE PORTOCALE. CREDETI CA STRICA ?

    • diva in bucatarie

      Daca merele sunt zemoase este prea multa apa. Poti incerca cu 200 ml si observi daca mai ai nevoie. Poti pune si suc de portocale.

  • elena

    Delicios si racoros, simplu de facut, complimenti.

  • 0tilia

    budinca trebuie turnata asa simpu ,sa trebuie facuta normal .cu lapte si dupa turnata in amestecul ala cu apa?

  • Dana

    Budinca???? Pai contine lapte. Mai e de post tortul daca punem budica?!?!?!?!

  • Elena

    Eu Vreau SA fac tortul de dulce.Asa ca voi inlocui apa cu lapte.Se poate?
    Multumesc anticipat!

    • Este posibil ca laptele in combinatie cu merele sa se branzeasca. Puneti budinca pentru inceput si merele le adaugati in momentul in care incepe sa se lege.

  • Luciana

    Buna, budinca se pune gata preparata sau doar praful?

  • Ely

    Arata foarte, foarte bine! Multumim pentru reteta. Iar daca il pot face si de post, cu atat mai bine. Voi incerca maine.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *