Tort de biscuiti cu mere
Tort de biscuiti cu mere

Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, de post daca folositi biscuiti de post si frisca vegetala, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dara va las sa va convingeti si singuri…
INGREDIENTE:
1 kg de mere rase
300 g biscuiti Petit Beurre / Popular – daca tinem post
200 g de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura rom
sucul de la 1/2 lamaie
2 plicuri budinca de vanilie
4 g gelatina
Pentru ornat:
500 g smantana pentru frisca (30% grasime) sau frisca vegetala pentru cei care tin post
nuci
Mod de preparare tort de biscuiti cu mere:
Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, rom si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie.
Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuiti (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Din categoria simplu si delicios! Foarte bine arata! Pupici
Multumesc Simona!
Mmm…ce bunãtate:)felicitãri:)
Multumesc Ramona!
Imi place , simplu , rapid , delicios .
Multumesc Dorina!
Un tort asemanator faceam impreuna cu sora mea cand eram mai mici. Ne placea ca se facea rapid si era buun! Arata super!! Te pup!
Imi place tortuletul, simplu si cred ca delicios 🙂
Te astept sa participi la concursul de pe blogul meu.
Te pup
Ce bine arata si e tare, tare bun!!!Pup!
Multumesc Dana!
Andreea Multumesc pentru invitatie. Te pup
Multumesc Licuta! Te pup
foarte bun! eu il faceam cu budinca, dar cu mere cred ca e si mai bun.
multumesc!
As face si eu pentru Craciun…dar ma incurca putin gelatina aia. La ce foloseste? e necesara? Multam.
Nu trebuie neaparat sa pui gelatina. Oricum se va strange f bine de la budinca de vanilie.
Perfect!!!trebuie incercat ..pup o zi frumoasa sa ai!!!
Multumesc Mona! Iti doresc si tie o zi frumoasa.
….buna reteta,dar am o intrebare biscuitii nu se insiropeaza,imi este teama ca o sa ramana tari si nu se vor inmuia…..felicitari!
Biscuitii nu vor fi foarte moi, dar vor trage suficient din budinca amestecata cu mere astfel incat sa poti taia tortul (prajitura) frumos. Daca devin prea moi nu va fi bine, vom obtine o pasta amestecata din budinca cu biscuiti… Nu cred ca ti-i dori asa ceva.
felicitari pt. reteta.
Daca nu am votca, pot sa pun vin alb
Draga Lidia, pune orice esenta vrei tu, nu vin!
ffffffffff bun am sa incerc
O alegere foarte buna! Usor de facut, delicios si… ai grija: creaza dependenta! :)) Te pup si astept impresiile!
Buna!
Gelatina nu este de post. Gelatina este un produs obţinut prin fierberea pielii, tendoanelor şi ligamentelor de animal. Cred ca se poate face acest tort si fara sa omoaram animale.
INCERC SA FAC AZI :). DAR AM IMPRESIA CA 600 ML APA E PREA MULT LICHID. AS INCERCA SUC DE PORTOCALE. CREDETI CA STRICA ?
Daca merele sunt zemoase este prea multa apa. Poti incerca cu 200 ml si observi daca mai ai nevoie. Poti pune si suc de portocale.
Delicios si racoros, simplu de facut, complimenti.
budinca trebuie turnata asa simpu ,sa trebuie facuta normal .cu lapte si dupa turnata in amestecul ala cu apa?
SIMPLA. 🙂
Budinca???? Pai contine lapte. Mai e de post tortul daca punem budica?!?!?!?!
PRAFUL de budinca nu contine lapte.
Eu Vreau SA fac tortul de dulce.Asa ca voi inlocui apa cu lapte.Se poate?
Multumesc anticipat!
Este posibil ca laptele in combinatie cu merele sa se branzeasca. Puneti budinca pentru inceput si merele le adaugati in momentul in care incepe sa se lege.
Buna, budinca se pune gata preparata sau doar praful?
doar praful.
Arata foarte, foarte bine! Multumim pentru reteta. Iar daca il pot face si de post, cu atat mai bine. Voi incerca maine.