fbpx

RETETE RECENTE

SALAM DE BISCUITI CU CIOCOLATA IN DOUA CULORI

February 1, 2014 | CATEGORIA

salam-de-biscuiti-cu-ciocolata-in-2-culori-00

salam-de-biscuiti-in-2-culori-01

Salam de biscuiti cu ciocolata este perfect in orice anotimp. Un deliciu usor de pregatit, cu aspect frumos si elegant, ce poate sta la loc de cinste pe orice masa festiva sau la petreceri, dar poate fi in acelasi timp desertul perfect pentru orice moment al zilei.

INGREDIENTE:

Pentru compozitia de culoare alba:
120 g biscuiti
20 ml lapte
50 g unt
100 g ciocolata alba
1 ou
25 g nuca de cocos

Pentru compozitia de culoare maro:
300 g biscuiti
50 g ciocolata neagra
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
1 ou
1/2 fiola esenta de rom

Pentru decor – optional:

zahar pudra

PREPARARE:

Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii.

salam-de-biscuiti-in-2-culori-a

Punem la topit la baine marie ciocolata alba si untul.

salam-de-biscuiti-cu-ciocolata-in-2-culori-b-1

Dupa ce se topesc luam de pe foc si adaugam un ou batut, omogenizam compozitia apoi punem iar pe foc pentru maxim 2 minute, amestecand continuu. Luam de pe foc, turnam peste biscuiti si amestecam putin, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam foarte usor.

salam-de-biscuiti-cu-ciocolata-in-2-culori-c-1

Turnam compozitia pe o folie alimentara. Presam usor astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem folia la capete si o lasam la rece pentru 2 ore. Cand salamul de biscuiti cu ciocolata alba se intareste pregatim compozitia de biscuiti cu ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, respectand pasii de mai sus.
Intindem compozitia de biscuiti cu ciocolata maro pe o folie de staniol. In mijlocul acesteia plasam salamul de biscuiti cu ciocolata alba.

salam-de-biscuiti-cu-ciocolata-in-2-culori-d-1

Adunam in jurul ei compozitia colorata, strangem usor pentru a se lipi biscutii cu ciocolata, apoi strangem la capete si dam iar la rece pentru minim 2 ore.

Dupa acest interval scoatem salamul de biscuiti cu ciocolata, optional il pudram cu zahar pentru un aspect mai apropiat de salamul clasic, apoi il feliem si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Primul venit primul servit.Imi place!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Mmmm ce gust divin o avea…Seara buna!

    • diva in bucatarie

      Seara buna!

  • ff. interesanta reteta, aspectoasa , si buna ..
    se poate presara pe folia de staniol , nuca de cocos , si ese ca ninsa,
    NOTA MAXIMA.
    SANATATE,
    RODICA, RE, ITALIA

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rodica! Sanatate si tie!

  • Nu am mai papat de-o vesnicie salam de biscuiti 🙁 , si nu cred ca am vazut altul mai frumos ca asta !!<3

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Adina!

  • ce frumos arata…………hai ca dau o fuga pana la tine.

    • diva in bucatarie

      Te astept!

  • Arata tare bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • ce prezentabil !

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • carmen serghi

    Daca renunt la ou ce se intampla, poste afecta rezultatul?Arata foarte bine si vreau sa incerc curand.Multumesc.

    • diva in bucatarie

      oul leaga mai bine compozitia.

      • carmen serghi

        Multumesc de raspuns!

        • diva in bucatarie

          Cu placere!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *