Negresa cu banane
Negresa cu banane.
Negresa cu banane. Un desert absolut delicios! Aromat, parfumat, umed, adica perfect!
Nu trebuie decat sa il incercati si il veti iubi si pentru faptul ca se face foarte usor.
INGREDIENTE:
(tava 20*20 cm)
60 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte
75 g unt
2 oua + 1 galbenus
1 banana mare coapta
100 g zahar alb
100 g zahar brun
120 g faina
2 lingurite praf de cacao neagra
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf scortisoara
5-6 picaturi esenta rom
PREPARARE:
Pentru inceput dam drumul la cuptor la 160°C, pentru ca nu ne ia mult timp pregatirea ingredientelor si cuptorul trebuie sa fie incalzit. Topim ciocolata la baine-marie impreuna cu zaharul tos, zaharul brun si untul.
In acest timp amestecam intr-un vas faina, un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, cacao si scortisoara. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa se raceasca. Adaugam ouale si galbenusul si mixam.
Pasam banana si o adugam compozitiei, avand grija sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem si cateva picaturi esenta de rom.
Incorporam ingredientele solide si turnam aluatul in tava tapeta cu hartie de copt. Coacem in jur de 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
O lasam cateva minute sa raceasca in tava, apoi o scoatem pe un gratar.
Dupa ce s-a racit o taiem cuburi si servim.
Pofta buna!
eu dau cafeaua!
pup si zi buna!
Pup si eu!
Wow, arata atat de pufoasa si delicioasa 🙂
Am o slabiciune pentru ciocolata + banana 😀
🙂
Mmm, trebuie sa fie tare buna!!!Yummy! Pup!
Te pup, Licuta!
Negresa e o prajitura excelenta si foarte versatila, imi place cu aroma de banane!
Multumesc, Teo!
Sunt total de acord cu tine, Cristina. Am facut si eu briose dintr-o compozitie asemanatoare si nu mi-a venit sa cred. Arata foarte bine negresa, te pup!
Multumesc, Anca!
Eu n-am fost niciodată dornic de negrese. Nu, nu-s rasist. Dar dacă-s cu banane, cu plăcere. 😀 Uite, am deja apă-n gură, mulțumesc! 🙂
🙂
Arata foarte bine!Ce dimensiuni are tava?
20*20 cm