Pizza hawai
Pizza hawai. Pentru a pregati aluatul incepem cu drojdia pe care o punem intr-o ceasca cu zahar si apa calda cat sa o acoperim. Amestecam pana dizolvam drojdia, apoi o lasam la dospit.

INGREDIENTE:
Pentru blat:
400 g faina + faina pentru intins aluatul
20 g drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei masline
180 ml apa calda
Pentru topping:
1 ceasca suc de rosii
1 lingurita cu varf oregano
sare
piper
80 g sunca slaba
110 g ananas din compot
170 g mozzarella rasa
PREPARARE:
Pentru a pregati aluatul incepem cu drojdia pe care o punem intr-o ceasca cu zahar si apa calda cat sa o acoperim. Amestecam pana dizolvam drojdia, apoi o lasam la dospit.
Punem faina amestecata cu sare pe masa de lucru, facem un gol in mijlocul acesteia, adagam drojdia dospita, apoi cate putin retul de apa calda. Amestecam usor din margine catre mijloc, continuand sa framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam apoi aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleza volumul.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul. Pentru o pizza pufoasa cu diametrul de 30 cm folosim tot blatul. Pentru pizza cu blat subtire cu diametrul de 20-22 cm intindem aluatul subtire si vor iesi 2 bucati (in acest caz dublam cantitatea ingredientelor pentru topping).
Punem sosul de rosii peste blat, presaram oregano, apoi condimentam cu putina sare si piper.
Peste acestea preasaram mozzarella rasa, apoi sunca si ananasul. Coacem pizza pe programul special de pizza sau la 240°C timp de 25 minute.
O servim cat este calda… asa ca va doresc pofta buna!
Foarte buna pizza!!!
Multumesc!
O combinaţie tare bună! Şi ce frumos ai aranjat ingredientele :p
Multumesc, Liana!
Aceasta bunatate merge perfect cu o bere rece!
🙂
Ce bine arata! Nu am incercat-o niciodata.
Multumesc, Laura!
O bucata de pizza nu refus niciodata.Am facut si eu ieri.
Seara buna!
🙂
E adevarat
In loc de sunca slaba se poate folosi bucati mici de piept de pui, pregatita in tigaie de teflon.