Supa de chimen
Supa de chimen. Punem la fiert in apa calda o ceapa, morcovul taiat in 4 si o lingura de seminte de chimen. Lasam sa fiarba in jur de 10 minute apoi strecuram semintele.
INGREDIENTE:
1 lingura chimen
900 ml apa
1 ceapa mica
1 morcov mic – taiat in 4
3 linguri ulei
1 lingura faina
1 praf boia dulce
50 ml lapte (lapte de migdale daca tinem post)
PREPARARE:
Punem la fiert in apa calda o ceapa, morcovul taiat in 4 si o lingura de seminte de chimen. Lasam sa fiarba in jur de 10 minute apoi strecuram semintele.
Separat, calim in uleiul incins o lingura de faina, o stingem cu putina apa, apoi adaugam laptele si un praf de boia de ardei.
Frecam bine sa nu faca cocoloase si turnam amestecul in supa de chimen. Mai dam in cateva clocote, asezonam cu sare si piper si luam de pe foc.
Servim supa calda insotita de crutoane de paine prajite in foarte putin ulei.
Pofta buna!
Asa o fac si eu si ne place mult !
Te tzuc !
Te tzuc, Sidy! Este reteta soacrei mele!