Pandispan insiropat cu portocale

5 februarie 2014Diva in Bucatarie

Pandispan insiropat cu portocale. Pandispan insiropat cu portocale este un desert rapid, usor de pregatit, parfumat, pufos si extrem de gustos.

Pandispan insiropat cu portocale este un desert rapid, usor de pregatit, parfumat, pufos si extrem de gustos.

Un pandispan insiropat cu portocale este propunerea mea de desert pentru zilele de iarna, cand portocalele sunt in plin sezon, avand gust bun si mult suc! Acest desert nu are acelasi farmec in mijlocul verii.

Initial am vrut sa pregatesc un chec cu portocale, dar in timp ce imi pregateam ingredientele am schimbat tava si m-am gandit ca ar fi bine sa insiropez blatul.

Noua ne plac deserturile cu citrice. Baiatul meu iubeste tartele cu lamaie si bezea, mamei mele ii place cheesecake-ul cu portocalele si mandarine, iar mie imi place mult negresa cu portocale si nuci.

Daca veti cauta retete cu lamaie si portocale veti avea sansa sa descoperiti retete foarte gustoase, ce vor trece in topul preferintelor voastre.

Avand in vedere faptul ca lamaile si portocalele din supermarketuri sunt tratate, incercati sa cumparati fructe bio pentru prajiturile in care veti folosi coaja lor.

Coaja de citrice poate fi pastrata mult timp in frigider cu zahar, asa cum am aratat aici, dar o puteti transforma si in pudra, asa cum veti vedea aici.

Ambele retete le veti putea folosi pentru aroma in prajituri.

Acest pandispan insiropat cu portocale este pur si simplu delicios si parfumat, asa ca nu aveti de ce sa va mirati ca se termina rapid.

Eu l-am facut de doua ori intr-o saptamana. Si, asta este dovada faptului ca alor mei le-a placut.

pandispan-insiropat-cu-portocale-00

Iata lista de ingredienet si modul de preparare pentru pandipan insiropat cu portocale:

INGREDIENTE:

(tava 20*20cm)

3 galbenusuri + 2 albusuri
150 g zahar
120 g unt
2 linguri lapte batut/sana
1 lingurita coaja rasa portocale
150 g faina
6 g praf de copt
1 praf de sare

Pentru sirop:
80 ml suc portocale
80 g zahar
2 linguri coniac
1 lingurita coaja rasa de portocale

PREPARARE:

Am mixat albusurile spuma tare. In alt vas am amestecat galbenusurile cu zahar, unt si coaja de portocale, iar la final am pus laptele batut.

pandispan-insiropat-cu-portocale-1

Am adaugat faina, praful de copt si un praf de sare.

pandispan-insiropat-cu-portocale-2

Am incorporat usor albusurile batute spuma tare, apoi am turnat aluatul in forma de copt tapetata cu hartie de copt.

pandispan-insiropat-cu-portocale-03

Am copt pandispanul cu portocale in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.

Cu 10 minute inainte sa fie copt, am pus la fiert toate ingredientele pentru sirop.

L-am lasat sa fiarba doar pana s-a topit zaharul.
Am scos pandispanul din cuptor si l-am intepat cu un cutit mic cu lama subtire si ingusta, cat mai des.

Am turnat siropul peste acesta si l-am  lasat in tava 5 minute, cat sa absoarba lichidul.

pandispan-insiropat-cu-portocale-4

Am sos apoi pandispanul insiropat cu portocale pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.
L-am taiat in cuburi si l-am mancat cu mare pofta.
Sper ca veti incerca si voi acest pandispan insiropat cu portocale.

O alta prajitura insiropata cu portocale este cea cu iaurt si foi de placinta. Puteti vedea reteta mai jos.

Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube si sa apasati clopotelul pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *