fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU PORTOCALE SI MANDARINE

December 21, 2013 | CATEGORIA

cheesecake-cu-portocale-si-mandarine

Cheesecake cu portocale si mandarinecel mai bun cheesecake fara coacere cu arome de iarna. Este un desert delicios, racoros, usor si rapid de pregatit.

Se apropie Craciunul si probabil veti tine cuptoarele ocupate cu cozonaci, foi pentru prajituri, fripturi sau sarmale. Ma gandesc ca un desert pregatit fara coacere este cea mai buna solutie.

Am pus in acest cheesecake sucul prospat de portocale si mandarine din compot. Mi se pare ca mandarinele din compot (conserva) sunt mult mai dulci decat cele proaspete si merg mult mai bine cu crema de branza.

Am folosit ca decor mandarine si fulgi de ciocolata. Am intalnit persoane care se tem sa faca cheesecake la rece pe motiv ca nu li se leaga gelatina sau s-ar taia. Mie nu mi s-a intamplat asa ceva. Sunt sigura ca si voi reusiti sa faceti un astfel de cheesecake fara probleme  daca urmati indicatiile mele. In primul rand gelatina nu se hidrateaza cu multa apa. 30 ml, max 40 ml apa suc portocale (sau apa rece) reprezinta cantitatea suficienta pentru 10 g gelatina. Eu am folosit 50 ml suc portocale si 12 g gelatina praf pentru acest cheesecake fara coacere cu portocale si mandarine. Dupa ce se hidrateaza gelatina se pune la topit la bain-marie. Cand s-a dizolvat se pun  2 linguri din crema in care urmeaza a fi incorporata peste ea, se amesteca si apoi se toarna gelatina peste crema din bol. In timp ce turnati cu o mana gelatina topita, cu cealalta mixati la viteza mare crema in care se incorporeaza gelatina. Sper ca explicatiile mele sunt sufieciente pentru a va convinge cat de usor se face un cheesecake fara coacere.

cheesecake-cu-portocale-si-mandarine-felie-1

Pentru a face cheesecake la rece baza se va pregati din biscuit cu unt. Se folosesc doar biscuiti digestivi! Untul folosit la prajituri trebuie sa fie de min. 80% grasime.

Mai multe retete de cheesecake gasiti aici. Prajituri speciale pentru Craciun gasiti aici. 

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru cheesecake cu mandarine si portocale:

INGREDIENTE:
(pentru un tort cu diametrul de 24-26 cm)

Pentru blat:
Pentru blat:
300 g biscuiti digestivi
100 g unt

Pentru crema de branza:
500 g mascarpone
250 g crema de branza Philadelphia
150 ml smantana pentru frisca 30% grasime
150 g zahar pudra + alte 2 linguri
100 ml suc proaspat de portocale
1 lingurita coaja rasa de portocale
1 cutie compot mandarine (312g)
coaja rasa de la 1/2 portocala
12 g praf de gelatina

Pentru decor:
50 g fulgi ciocolata

PREPARARE:

Am pregatit blatul amestecand cu mana biscuitii macinati cu untul topit pana s-a omogenizat compozitia. Am pus biscutii intr-o forma cu pereti detasabili, I-am apasat putin cu un pahar sau cu degetele. Am pus forma in frigider in jur de 20 minute, timp in care am pregatit crema de branza cu portocale si mandarine.

cheesecake-cu-portocale si mandarine-0

Am mixat mascarpone cu crema de branza si 150 g zahar pana s-a omogenizat. Am mixat smantana pentru frisca  cu 2 linguri zahar pudra pana s-a intarit, apoi am pus-o peste crema de branza si am mixat putin. Am stors 100 ml suc proaspat de portocale. Pulpa de portocale care ramane in storcator am pus-o peste crema de branza cu 50 ml suc portocala si am adaugat si 1 lingurita coaja rasa de portocale.

cheesecake-cu-portocale-si-mandarine-1

Am hidratat gelatina in 50 ml suc portocale, am topit-o la bain-marie, am pus 2 linguri din crema de branza peste ea si am amestecat. Cand totul a devenit lichid am turnat peste crema de branza ramasa in castron si am mixat la viteza mare. Am ales din compotul de mandarine cateva fructe pentru decor, restul le-am taiat cuburi si le-am adaugat in crema de branza. Am amestecat cu o lingura pana s-a omogenizat.

cheesecake-cu-portocale-si-mandarine-2

Am turnat crema de branza peste blatul de biscuiti,am ornat cu fructele pastrate si scurse bine de sucul compotului. Am pus cheesecake-ul la frigider timp de 6 ore. Cand am scos cheesecake-ul cu portocale si mandarine din forma l-am decorat cu fulgi de ciocolata.

cheesecake-cu-portocale-si-mandarine-felie-2

Simplu si bun!

Va doresc spor la prajiturit si sarbatori frumoase!

 

Comentarii

  • Mmmm ce mult imi place. Delicios si aromat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Arata tare delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Vai ce bine arata! Am in plan sa fac un cheesecake de Revelion si parca mi-ai citit gandurile cu reteta asta! cu siguranta o voi pune in practica! :*

    • diva in bucatarie

      😉

  • mihaela

    Multumesc! Foarte usor de facut!Este delicioasa!!!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Pana la mine a venit mirosul de sarbatoare din acest desert..

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • mirela

    Arata nemaipomenit!Cred ca e fin si racoritor.

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • florentina

    Cum adica topim gelatina la bainr marin dupa ce o dizolvam in 50 ml de suc portocale?o incalzim?

    • Da. Gelatina hidratata cu 50 ml suc portocale vei vedea ca devine solida in cateva minute. La baine marie, prin incalzire, se dizolva.

  • Dorina

    Dacă eu aș vrea să fac tortul într-o tavă de mărimea aproape aceeași de cuptor.pot să-l fac cu aceleași cantități de mai sus sau trebuie să le înmulțesc?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *