Vol-au-vent cu crema de avocado

12 decembrie 2018Diva in Bucatarie

Vol-au-vent cu crema de avocado. Fie ca sunt in spiritul sarbatorilor, fie ca sunt pentru o simpla gustare, vol-au-vent cu crema de avocado vor fi nu doar gustoase, dar si tare dragalase.

Reteta de vol-au-vent cu crema de avocado este propunerea mea pentru persoanele care stau mult timp la servici si vor sa pregateasca aperitive rapide si gustoase pentru musafiri sau pentru cei dragi.

Fie ca sunt in spiritul sarbatorilor, fie ca sunt pentru o simpla gustare, vol-au-vent cu crema de avocado vor fi nu doar gustoase, dar si tare dragalase.

Vol-au-vent fac parte din categoria retetelor clasice din patiseria frantuzeasca. Recunosc ca nu am stat niciodata sa pregatesc aluat de foietaj special pentru acestea.

In zilele noastre putem recurge la foietajul din comert, economisind astfel foarte mult timp si energie. Evident, daca nu as avea atat de multe lucruri de pregatit intr-o zi care are doar 24 de ore,  as face singura aluatul de foietaj.

Daca am pofta de dulciuri, parca problema se pune altfel si iata cum am pregatit foietajul de casa la pains au chocolat.

Cel mai adesea le intalnim cu umpluturi sarate, dar exista si in varianta dulce. 

Retete de vol au vent am mai pregatit pana acum si nu cred ca acestea vor fi ultimile sugestii.

Daca vreti sa va inspirati si din retetele vechi va sugerez sa le incercati si pe acestea: cu crema de branza, ciuperci si usturoi,  peste si ciupercisau cu vinete si tabbouleh.

Daca vreti sa vedeti pas cu pas cum pregatim vol au vent va invit sa accesati acest link. 

Daca nu aveti timp nici pentru acest lucru puteti cumpara vol-au-vent din supermarketuri.

Pentru forme putem alege abolut orice forma ne dorim: cercuri, patratele, floricele, stelute sau braduti. Le putem face in varianta mica, gourmet, dar si in forme mari – acestea merg mai bine langa mancaruri, eu le-as umple cu ciulama de ciuperci sau legume sotate.

Straturile pot fi doua sau trei, in functie de umplutura. Indiferent de numarul lor, acestea se lipsec intre ele cu ou batut.

Initial am vrut sa fac forma de braduti, dar ma gandisem deja la aranjamentul acesta, la cum ar sta acestea pe masa de Craciun printre alte aperitive. In forma de bradutam aranjat anul trecut unul din cele mai simpatice aperitive din crema de branza cu somon, iar anul acesta am gandit inca o varianta simpla si de efect, in forma de globulete pentru crema de branza cu somon.

Dar, acum va las sa vedeti cum se pregatesc vol au vent cu crema de avocado, un aperitiv ce va da bine pe masa de Craciun, dar le putem face pentru orice alta masa festiva.

INGREDIENTE:

12 buc. vol au vent – cumparate sau 1 aluat foietaj+ 1 ou pentru a le face in casa

1 avocado bine copt – foarte mic

60 g crema de branza

1 lingura suc lamaie

1 lingurita ceapa rosie tocata marunt

sare

piper

1 felie ardei gras rosu pentru decor

PREPARARE:

Pregatim vol au vent asa cum am aratat aici, apoi le lasam sa se raceasca.

Daca sunt gata pregatite /cumparate, ca in cazul de fata,  le aranjam pe masa pentru a le umple. Taiem avocado in jumatate, aruncam samburele si scoatem miezul. Il punem intr-un bol cu crema de branza, lamaie, sare si piper.

Mixam cu un mixer vertical pana obtinem o crema fina si omogena. Decupam cu o forma micuta stelute sau cerculete. Eu am folosit un dui de ornare prajituri in forma de steluta, dar poate fi si un curculet sau un tringhi decupat cu cutitul. Umplem formele de vol au vent cu crema, le decoram, apoi le punem pe un platou.

Daca ramane crema (si sigur ramane) putem pregati tartine, le ungem cu aceasta crema si aranjam peste acestea somon afumat. Decoram cu marar sau felii de castravete.

Mai simplu si mai usor de atat nu stiu daca puteam sa fac ceva. In 10 minute am terminat tot!

Sper sa va placa si voua, asa ca va astept pozele.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *