Cum pregatim vol au vent

6 decembrie 2015Diva in Bucatarie

Cum pregatim vol au vent. Retetele de vol au vent pregatite pana acum au ca umplutura crema de branza, ciuperci si usturoi,  peste si ciuperci sau cu vinete si tabbouleh.

Vol au vent, aperitive mici din aluat de foietaj cu diverse umpluturi savuroase, pot fi servite la petreceri sau alte mese festive. Se pregatesc usor, chiar daca pare o chestie migaloasa la prima vedere. In functie de alegerea pe care o facem pentru umpluturi, acestea pot deveni centrul de atractie al mesei, asa ca putem retine ideea pentru zilele in care avem musafiri.

Retetele de vol au vent pregatite pana acum au ca umplutura crema de branza, ciuperci si usturoi,  peste si ciupercisau cu vinete si tabbouleh.

INGREDIENTE:

400 g aluat foietaj

1 ou batut

Pentru decor – la alegere, in functie de gust:

seminte de susan

seminte de mac

PREPARARE:

Intindem aluatul de foietaj pe un fund mare de lemn cat timp acesta este inca foarte putin congelat si decupam in numar par cu ajutorul unor forme pentru biscuiti sau cu un paharel. Jumatate din acestea vor fi decupate in mijloc. Aluatul ramas il recuperam si framantam putin, apoi il intindem si realizam alte forme ce vor deveni vol au vent. Ungem cu ou batut partea nedecupata din aluat, lipim apoi jumatatea decupata si o ungem si pe aceasta.

cum-pregatim-vol-au-vent-01cum-pregatim-vol-au-vent-02

Presaram seminte de susan sau mac, iar fundul blatului il intepam cu furculita pentru a nu-l lasa sa creasca la fel de mult ca restul aluatului – vom observa ca cele intepate mai putin vor creste mai inalte. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-18 minute, pana devin aurii. Le lasam sa se raceasca pe un gratar cat timp pregatim umplutura.

cum-pregatim-vol-au-vent-03cum-pregatim-vol-au-vent-04

Pot fi umplute cu crema de branza, pasta de peste, peste cu maioneza, pui, vinete, icre, ciuperci cu maioneza, etc.

Spor la pregatit vol au vent!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *