Tocanita de cartofi cu masline, reteta de post
Tocanita de cartofi cu masline
Tocanita de cartofi cu masline, reteta de post
Tocanita de cartofi cu masline de post este una din mancarurile preferate in perioada in care renunt la consumul produselor de origine animala.
Daca ne-am plictisit de vechea reteta putem incerca ceva nou, cu masline si aroma de salvie, astfel incat sa iesim putin din tiparele cu care ne-am obisnuit. Putina variatie ne face sa nu ne plictisim de retetele vechi, nu-i asa?
INGREDIENTE: (pentru 4 portii)
1 kg cartofi
2 cepe de marime medie
2 morcovi mici-medii
1 ardei kapia
3 linguri ulei
500 ml supa legume
200 ml suc gros de rosii
1 lingurita zahar
1 lingurita mustar
200 g masline – alegem masline care nu sunt amare!
1/2 lingiurita boabe piper
6 frunze medii-mari de salvie
putina sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Daca folosim masline foarte sarate le punem in apa la temperatura camerei cu 1 ora inainte de a pregati mancarea. Calim putin ceapa in ulei incins, apoi adaugam morcovii si ardeiul rasi prin razatoarea mica si continuam sa calim in jur de 3 minute. Adaugam cartofii curati de coaja si taiati in cuburi de marime potrivita, apoi turnam supa de legume, avand grija sa pastram 100 ml pentru a dizolva faina.
Fierbem 5 minute, apoi adaugam sucul de rosii, zahar, mustar si frunzele de salvie tocate. Dupa acest interval de timp punem maslinele si lasam la foc mic spre mediu inca 10 minute, apoi turnam supa pastrata in care am dizolvat faina si amestecam pentru a se omogeniza lichidul. Dam tocanita la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute
.
Mancam tocanita de cartofi cu masline si salvie cat este inca calda, avand alaturi o salata verde, gogosari sau castraveti murati.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Stiu ca maslinele ar putea sa dea un alt gust acesteia si ar putea fi folosite, de asemenea, pentru a inlocui sarea(care este oricum prezenta si in ele). Nu m-am gandit sa le folosesc pana acum, nu e prea tarziu.