Vol au vent cu john dory si ciuperci
Vol au vent cu john dory si ciuperci. Le ungem iar cu ou si presaram seminte de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.
Parerea mea este ca la orice masa festiva acest tip de aperitiv nu ramane pe platou. In plus combinatia dintre peste, ciuperci si maioneza, asezonata cu foarte putin usturoi este perfecta.
Pestele acesta l-am primit congelat de la Sea-way si va spun ca este bun, cu o textura ferma si aroma usor dulce. Ar fi fost de preferat sa fie proaspat, dar prin congelare suntem siguri ca pestele isi pastreaza aproape in intregime valorile nutritionale. Si mie mi se intampla sa congelez peste atunci cand sotul meu are noroc la pescuit, asa ca nu refuz ideea de a pregati peste congelat.
INGREDIENTE:
(18 bucati cu diametrul de 6 cm)
400 g aluat foietaj
1 ou
1-2 linguri seminte de mac
Pentru umplutura:
200 g file John Dory
100 g ciuperci champignon
2 feliute morcovi
2 felie ardei gras
1 foaie dafin
1 boaba ienibahar
3-4 boabe piper
1 catel usturoi
1 lingura ulei vegetal
2 linguri maioneza
1/2 lingurita suc lamaie
sare
piper proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel
PREPARARE:
Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi.
Le ungem iar cu ou si presaram seminte de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.
Cat timp acestea se coc punem la fiert pestele cu o frunza dafin, morcov, ardei gras, ienibahar si boabe de piper.
Dupa ce s-a fiaert il lasam sa raceasca, apoi il taiem marunt. Calim ciupercile tocate cuburi mici intr-o lingura de ulei, iar cand le luam de pe foc asezonam cu sare si piper si adaugam patrunjel verde proaspat tocat.
Amestecam ciupercile cu pestele, maioneza, suc de lamaie si un catel de usturoi pisat, adaugand sare si piper dupa gust.
Un aperitiv fin si delicios!
Multumesc, Mirela!
Sunt convinsa ca nu ramane nimic pe platou:)
😉
Frumos arata.. si cred ca-i foarte delicios!
Chiar te invit sa le probezi!
Cred ca-i tare bun!Imi place cum arata!
Multumesc, Mihaela!
Foarte bine arata, un aoeritiv perfect pentru sarbatori si nu numai!
Multumesc, Violeta!