TOCHITURA MOLDOVENEASCA

December 11, 2013 | CATEGORIA

tochitura-moldoveneasca

INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)

700 g cotlet de porc (poate fi si pulpa)
300 g piept de porc
300 g carnati afumati
2 linguri untura
3 linguri ulei
300 ml apa
200 ml vin alb
4 catei usturoi (optional inca 2)
1 lingura pasta de tomate
3 linguri suc de rosii gros
1/4 lingurita cimbru
1 frunza dafin
boia de ardei dulce
sare
4-5 boabe de piper
piper

Pentru servit:
mamaliga
branza sarata rasa (cas, telemea sau burduf)
4 oua

PREPARARE:

Punem untura si uleiul la incins in tigaie sau intr-un tuci. Punem la prajit cotletul si pieptul de porc pana cand incep sa isi schimbe culoarea – se albeste uniform.

tochitura-moldoveneasca-1

tochitura-moldoveneasca-2

Adaugam apa, frunza de dafin, cimbru, 4-5 boabe de piper si cateii de usturoi pisati. Lasam la foc mic, cu capac 10 minute, apoi luam capacul si tinem pe foc pana se evapora lichidul. In momentul in care uleiul incepe sa prajeasca iar carnea (verificam daca este carnea patrunsa) adaugam carnatii. Daca nu este gata carnea mai adaugam o cana de apa si lasam iar sa fiarba pana se evapora lichidul.

tochitura-moldoveneasca-3

Cand s-au prajit si carnatii stingem cu vin alb, adaugam pasta si sucul de rosii, eventual inca 1-2 catei de usturoi pisati, amestecam si lasam la foc mic pana se evapora iar lichidul.

tochitura-moldoveneasca-4

Cat timp pregatim tochitura punem la fiert mamaliga, astfel incat sa le terminam relativ in acelasi timp. Pregatim cate un ou ochi pentru fiecare farfurie si radem branza. Punem mamaliga in fiecare farfurie, peste aceasta punem branza rasa si ca topping un ou ochi. Asezonam cu sare si piper, apoi aranjam in jurul mamaligii carnea cu putin sos ce rezulta in urma prajirii.

Insotim tochitura moldoveneasca cu un pahar de vin rosu si muraturi dupa pofta.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • E o nebunieee…Bunatate adevarata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rocsy!

  • O specialitate multravnita,intr-o imbietoare prezentare traditionala !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • o am in plan de Craciun,d’abia o astept.seara minunata!

    • diva in bucatarie

      O seara frumoasa si tie, draga Maria!

  • Am avut o perioada cand comandam foarte des la restaurant tochitura.. din toate zonele tarii 🙂 Nu reuseam acasa sa fac atat de des pe cat as fi mancat 🙂

    • diva in bucatarie

      Cam asa si eu!

  • Foarte buna!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Imi cam ploua in gura draga Cristina:)

    • diva in bucatarie

      🙂 Te pup, Teo!

  • Buna tare!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta! Te pup!

  • asa reteta ca la mama acasa da, merge acum in zilele reci de iarna, sanatoasa, delicioasa si foarte gustoasa 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • foarte bine arata. In seara asta o sa fac si eu .:)

  • Luis C

    M-ai convins!Ma apuc de treaba!

  • Andee

    Incercati-o,eu o fac acum a doua oara dupa reteta aceasta si pot sa va confirm ca este minunata! Este foarte satioasa,gustoasa si nu este la fel de grea ca cea care contine ceapa, ardei si mai stiu eu ce. Multumesc pentru reteta!

  • laura

    eu locuiesc in moldova de peste 40 de ani….dar n-am auzit sa se faca tochitura noastra cu paste de tomate!!se face cu carne,carnati,costita si fara adaos de untura…grasimea fiind lasata de costita si carnati!

    • diva in bucatarie

      Si mama mea este din zona Moldovei, asa ca reteta o am de la ea.

      • cristian

        nu știu din ce parte a Moldovei este mama dumneavoastră, dar se pare că a locuit o vreme în Dobrogea! 🙂

  • adrei

    cica la ingrediete 200 ml de vin alb si stingem cu vin rosu hahahaha

    • diva in bucatarie

      “Cand s-au prajit si carnatii stingem cu vin alb” iar vinul rosu este pentru baut langa mancare. 🙂

  • stefan

    Pot folosi vin rosu?

  • stefan

    In loc de alb?

    • diva in bucatarie

      Ii schimba culoarea, in rest nu este o problema!

  • Podariu Florian

    In clipa asta ma duc la bucatarie sa gatesc si eu asta….revin cu o parere 🙂

  • dady T

    Grozava ,e cea mai buna reteta .

  • Adela

    Astazi am descoperit aceasta reteta si am incercat-o pentru prima data. Originala, minunata, delicioasa! Va multumesc pentru inspiratie! Felicitari pentru aceasta reteta si pentru toate celelalte! Nu aveti egal!

  • Elis

    O reteta de nota 10! Delicioasa! Astazi o repet la cererea familiei mele :))

  • Alina

    Minunată! Mulțumesc!

  • yo2ub

    atentie la afumatura……

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *