SALATA MOLDOVENEASCA DE GOGONELE

November 3, 2013 | CATEGORIA

salata-moldoveneasca-de-gogonele

Salata moldoveneasca de gogonele este o reteta simpla si buna pentru cei care tin post dar si pentru vegetarieni. Pentru aceasta salata am ales gogonele verzi dar si cateva putin parguite pentru o culoare mai frumoasa.

INGREDIENTE:

gogonele (rosii verzi si foarte putin parguite)
ceapa
ulei
sare

PREPARARE:

Spalam gogonelele sub jet de apa rece apoi le punem la fiert.

salata-moldoveneasca-de-gogonele-1

Cand intra usor furculita in ele vom sti ca sunt fierte. Le scurgem, le lasam sa se raceasca, apoi le decojim.

salata-moldoveneasca-de-gogonele-2

Tocam rosiile verzi marunt, asa cum tocam si vinetele pentru salata, apoi le lasam sa scurga lichidul lor.

salata-moldoveneasca-de-gogonele-3

Le punem intr-un castron si le frecam cu 2-3 linguri ulei (eu am avut 600 g gogonele, ulei punem in functie de gust si cat pot absorbi gogonelele). Adaugam sare si ceapa tocata marunt, amestecam si gustam pentru a verifica daca mai avem nevoie de sare sau ulei.

salata-moldoveneasca-de-gogonele-4

Asta e tot!
Simplu si bun!

Comentarii

  • Ce reteta gustoasa!
    Eu am avut multe gogonele anul asta si din lipsa de inspiratie le-am pus la murat, dar anul viitor stiu ce testez prima data: salata ta 🙂

  • Ce faina este reteta asta! Cred ca este tare gustoasa!

  • foarte apetisanta ! trebuie incercata 🙂

  • Cred ca mai gasesc cateva gogonele ptr a incerca reteta!

    • diva in bucatarie

      Sigur!!!

  • Mihaela

    Am încercat rețeta și gustul a fost BUN-BUN!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *