fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE GOGONELE CU VINETE

October 23, 2012 | CATEGORIA

Daca va place gustul putin acrisor al gogonelelor coapte, atunci si reteta aceasta o sa va placa cu siguranta.

INGREDIENTE:

2 vinete medii (650 g)
800 g gogonele parguite
1 lingurita pasta tahini
1 ceapa medie
4-5 linguri ulei
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
sare

PREPARARE:

Coacem gogonelele parguite si vinetele la gratar sau in cuptor, pana se inmoaie.

Le lasam sa se raceasca, le curatam de coji, apoi le punem la scurs vreme de 1 ora. Le tocam cat mai fin posibil, scurgem iar lichidul acestora, apoi le punem intr-un bol cu o ceapa tocata marunt.

Adaugam uleiul, pasta de tahini, sare si patrunjelul tocat. Amestecam cu un mixer, sau un blender, pana devin ca o pasta. Asta este tot! Putem servi imediat, dar daca lasam putin la rece este si mai buna.

Pe cat de simplu se prepara, pe atat de buna este salata de gogonele cu vinete.

Pofta buna!

Comentarii

  • Arata tare bine, as musca din felia aia 😀

    • diva in bucatarie

      Multumesc Poliana!

  • Wow ce bine arata. cred ca e la fel de gustoasa. Multumim Diva :X

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ilinca!

  • N-am mancat niciodata gogonele copate.. cu atat mai putin in combinatia asta… Tare m-ai facut curioasa.. 🙂

    • diva in bucatarie

      Simona, daca le faci sa imi spui cum ti s-au parut!

  • DiaMar bucataria galbena

    Bunica imi facea asa salata,era o bunatate.Mi-ai facut pofta!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *