Salata de gogonele cu vinete
Salata de gogonele cu vinete. Daca va place gustul putin acrisor al gogonelelor coapte, atunci si reteta aceasta o sa va placa cu siguranta.
Daca va place gustul putin acrisor al gogonelelor coapte, atunci si reteta aceasta o sa va placa cu siguranta.
INGREDIENTE:
2 vinete medii (650 g)
800 g gogonele parguite
1 lingurita pasta tahini
1 ceapa medie
4-5 linguri ulei
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
sare
PREPARARE:
Coacem gogonelele parguite si vinetele la gratar sau in cuptor, pana se inmoaie.
Le lasam sa se raceasca, le curatam de coji, apoi le punem la scurs vreme de 1 ora. Le tocam cat mai fin posibil, scurgem iar lichidul acestora, apoi le punem intr-un bol cu o ceapa tocata marunt.
Adaugam uleiul, pasta de tahini, sare si patrunjelul tocat. Amestecam cu un mixer, sau un blender, pana devin ca o pasta. Asta este tot! Putem servi imediat, dar daca lasam putin la rece este si mai buna.
Pe cat de simplu se prepara, pe atat de buna este salata de gogonele cu vinete.
Pofta buna!
Arata tare bine, as musca din felia aia 😀
Multumesc Poliana!
Wow ce bine arata. cred ca e la fel de gustoasa. Multumim Diva :X
Multumesc Ilinca!
N-am mancat niciodata gogonele copate.. cu atat mai putin in combinatia asta… Tare m-ai facut curioasa.. 🙂
Simona, daca le faci sa imi spui cum ti s-au parut!
Bunica imi facea asa salata,era o bunatate.Mi-ai facut pofta!
Multumesc Mihaela!