Gogonele picante impanate cu usturoi – in saramura

7 septembrie 2017Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Gogonele picante impanate cu usturoi

Gogonele picante impanate cu usturoi v

Gogonele picante impanate cu usturoi

Reteta de gogonele picante impanate cu usturoi este o conserva simpla de muraturi naturale in saramura, fara conservanti.

Aceste gogonele murate in saramura are acum o varianta imbunatatita cu usturoi, ce va completa perfect gustul lor.

Cu un gust acrisor, usor picant, le putem manca langa fripturi, fasole cu ciolan, tocanite, carnati sau alte mancaruri.

Mi se pare aproape de neconceput sa nu mananc o iahnie de fasole cu carnati avand alaturi gogonele murate in saramura cand iarna se instaleaza comod si gerul trosneste pe la geam.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este gogonele.jpg

Despre muraturi

In fiecare toamna, in lunile septembrie-octombrie punem muraturile, asa ca incerc sa va aduc si retete noi. Nu strica sa pregatim muraturile si altfel decat ne-am obisnuit, sa mai iesim putin din tipare.

Pusul muraturilor nu este o chestiune complicata si nici nu rapeste foarte mult timp.

As spune ca totul depinde de prima incercare.

Ca sa vezi despre ce este vorba, apoi sigur vei vrea sa pui mai multe muraturi si sa experimentezi retete noi de conserve.

Consumul de muraturi in saramura are multe beneficii pentru sanatate: vor creste microflora din organism, intaresc imunitatea, au efect anticancerigen si ajuta chiar si la detoxifierea organismului.

De asemenea, daca tinem cont de faptul ca pentru muraturile in saramura nu contin conservanti, zahar sau otet, acestea sunt indicate chiar si in curele de slabire.

Acestea au multe fibre, minerale si chiar vitamine.

Din gogonele se poate pregati o dulceata extraodinar de buna. Va las link-ul aici. 

Puteti face si o salata moldoveneasca de gogonele, perfecta pe perioada verii dar merge pregatita pana toamna tarziu. Aduce cu salata de vinete.

Intorcandu-ne la reteta noastra de gogonele picante impanate cu usturoi in saramura trebuie sa avem grija sa alegem gogonele ferme si netede, fara urme de lovituri, altfel riscam sa compromitem intregul borcan de muraturi.

Acum va las sa vedeti de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru gogonele picante impanate cu usturoi.

INGREDIENTE:

(pentru un borcan de 1.2l)

700 -800 g gogonele de marime medie

1 capatana usturoi

2 morcovi medii

1/2 legatura patrunjel verde

2-3 buchete conopida

1/2 lingurita boabe piper

1 lingurita boabe mustar

2 frunze dafin

1-2 flori marar uscat

1 ardei iute

1 buc. hrean

Pentru saramura:

1 l apa

1 lingura sare pentru muraturi (25 g)

PREPARARE:

Pregatire ingrediente

Pentru inceput am sterilizat un borcan mai mare. 

Taiem morcovii si restul de usturoi felii subtiri.

Putem toca frunzele de patrunjel sau le putem lasa intregi daca nu sunt foarte mari.

Crestam fiecare gogonea in 4, avand grija sa nu ducem cutitul pana jos , doar pana la jumatate.

Se taie atat cat este nevoie ca sa putem introduce felii de morcov, de usturoi si patrunjel in interiorul acestora.

Asezam pe fundul borcanului 2 catei usturoi, frunzele de dafin, boabe de piper si de mustar, eventual si 2 rondele din bucata de hrean.

Aranjam gogonelele impanate cu usturoi, morcov si patrunjel.

Intre ele putem pune rondele de morcovi si buchete de conopida.

La final aranjam restul de hrean taiat in jumatate, florile de marar si ardeiul iute.

Adaugare saramura si sigilare borcane

Turnam saramura fierbinte peste gogonele si lasam sa se raceasca incet, sub o patura, pana a doua zi.

Nu le mutam imediat in camara sau in loc rece. Le mai uitam prin bucatarie pana incep sa fermenteze. Doar atunci le depozitam in camara minim opt saptamani inainte de a fi servite.

Sper ca veti incerca reteta, caci astept cu nerabdare impresiile voastre. 

Pana atunci va multumesc anticipat daca distribuiti reteta.

Print

Distribuie pe:

18 răspunsuri

  1. Am sa incerc negresit aceasta reteta, nu numai pentru ca ne plac foarte mult muraturile in saramura dar este o reteta inedita si, deci, merita incercata. Multumesc si spor la treaba in continuare!

  2. Este foarte aspectuoasă și,cred, gustoasa.Abia acum am descoperit-o , la toamnă sigur va fi pe rafturile din cămară. Mulțumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *