Oladi pancakes rusesti

11 septembrie 2017Diva in Bucatarie

Oladi

oladi clatite rusesti A

Oladi. Reteta traditionala oladi. Reteta de clatite rusesti pufoase.

Oladii sau pancakes rusesti, reteta simpla, rapida si foarte usor de pregatit.

Oladi sunt clatite mici, pufoase, pregatite cu lapte batut, dar poate fi folosit in locul acestuia chefir sau sana. Au consitenta pufoasa si aerata.

Se fac usor si rapid si sunt versatile.

Sunt delicioase servite cu smantana si fructe sau dulceata.

Se fac in general pentru micul dejun, dar pot fi o idee buna si pentru gustare la amiaza.

Pentru a pregati oladi (sau oladii) nu aveti nevoie de ingrediente complicate sau tehnci speciale de gatire. Veti vedea ca se fac foarte usor in live-ul de pe facebook sau din explicatiile de mai jos.

Aceste oladi – pancakes rusesti – le-am pregatit intr-un live pe facebookcu prietena mea Mihaela, autoarea blogului Fantezie in bucatarie.

A fost o chestie spontana, ce a pornit de la discutia noastra legata de poza pusa de ea in acea dimineata pe Instagram si de la ideea mea de a gati alaturi de prieteni incepand din aceasta toamna.

Ma bucur ca am reusit sa pornesc proiectul GATESC CU PRIETENII cu aceasta reteta, alaturi de Mihaela, caci imi este draga si m-am bucurat de toate colaborarile pe care le-am avut.

Este simpatica, vesela si pregateste un tort cu miere absolut senzational. Daca mancati o felie din acel tort o sa o iubiti mereu! 😉

Revenind la oladi, mi-am spus ca ar trebui sa vada si lumea cat de usor se fac aceste clatite, asa ca sa incercam un live pe facebook.

Zis si facut! Din pacate, ca orice lucru facut pe nepregatite, partea cu sunetul nu am avut cum sa o urmarim, ne-am lasat duse de val si nu a iesit prea bine.

Revin cu reteta scrisa pentru cei care nu au inteles ingredientele si modul de pregatire.

Va las lista completa de ingrediente si modul de preparare pentru oladi mai jos:

INGREDIENTE:

300 ml lapte batut

1 ou

1 lingura zahar

1 varf cutit sare

220-230 g faina (depinde de marimea oului)

1/2 lingurita bicarbonat

3 linguri ulei pentru prajit

Pentru servit:

iaurt+ fructe sau smantana+dulceata sau zahar pudra

PREPARARE:

Am pus intr-un bol laptele batut, apoi am adaugat oul, amestecand usor.

Peste acestea am pus zaharul, bicarbonatul, un vatf cutit sare si la final faina.

Daca nu aveti lapte batut folositi iaurt diluat cu lapte.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am uns o tigaie cu putin ulei.

Am pus aluat in tigaie cu o lingura.

Am rumenit usor clatitele pe fiecare parte.

Cand au fost gata le-am pus pe un servet de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

Servire:

Le-am mancat cu un topping din iaurt si fructe, dar poti fi pudrate doar cu zahar.

Las aici si alte retete delicioase de clatite sau waffles:

  1. sirniki – pancakes rusesti cu branza de vaci
  2. clatite marocane
  3. vafe marmorate
  4. clatite austriece pufoase

Merg foarte bine insotite de smantana si dulceata precum papanasii nostri.

Yammy! Chiar ne-au placut si noua si prietenei Mona. Ohhh, chiar ar trebui sa gatesc ceva si cu Mona inainte sa se intoarca in America. 🙂

Pana atunci va invit sa fiti cu ochii pe facebook, vor urma si alte episoade din GATESC CU PRIETENII.

Iata reteta pregatita de Monica Magherusan Neamtu :). Multumesc pentru rapiditatea cu care le-ai pregatit si trimis.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *