Oladi – oladii- pancakes rusesti– reteta simpla, rapida si foarte usor de pregatit. Oladi- oladii- pancakes rusesti – sunt clatite mici, pufoase, pregatite cu lapte batut, dar poate fi folosit in locul acestuia chefir sau sana. Daca nu am in casa astfel de ingrediente folosesc iaurt pe care il subtiez cu lapte.
Se fac in general pentru micul dejun, dar pot fi o idee buna si pentru gustare la amiaza.
Pentru a pregati oladi (sau oladii) nu aveti nevoie de ingrediente complicate sau tehnci speciale de gatire. Veti vedea ca se fac foarte usor in live-ul de pe facebook sau din explicatiile de mai jos.
Aceste oladi – pancakes rusesti – le-am pregatit impreuna intr-un live pe facebook cu prietena mea Mihaela, autoarea blogului Fantezie in bucatarie. Live-ul a fost o chestie spontana, ce a pornit de la discutia noastra legata de poza pusa de ea in acea dimineata pe Instagram si de la ideea mea de a gati alaturi de prieteni incepand din aceasta toamna.
Ma bucur ca am reusit sa pornesc proiectul GATESC CU PRIETENII cu aceasta reteta, alaturi de Mihaela, caci imi este draga si m-am bucurat de toate colaborarile pe care le-am avut. Este simpatica, vesela si pregateste un tort cu miere absolut senzational. Daca mancati o felie din acel tort o sa o iubiti mereu! 😉
Revenind la oladi, mi-am spus ca ar trebui sa vada si lumea cat de usor se fac aceste clatite, asa ca sa incercam un live pe facebook.
Zis si facut! Din pacate, ca orice lucru facut pe nepregatite, partea cu sunetul nu am avut cum sa o urmarim, ne-am lasat duse de val si nu a iesit prea bine.
Revin cu reteta scrisa pentru cei care nu au inteles ingredientele si modul de pregatire.
Va las lista completa de ingrediente si modul de preparare pentru oladi mai jos:
INGREDIENTE:
300 ml lapte batut
1 ou
1 lingura zahar
1 varf cutit sare
220-230 g faina (depinde de marimea oului)
1/2 lingurita bicarbonat
3 linguri ulei pentru prajit
Pentru servit:
iaurt+ fructe
sau
smantana+dulceata
sau
zahar pudra
PREPARARE:
Punem intr-un bol laptele batut, adaugam oul, amestecam usor, apoi adaugam zaharul, bicarbonatul, un vatf cutit sare si la final faina. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi ungem o tigaie cu putin ulei. Punem aluat cu lingura.
Rumenim usor clatitele pe fiecare parte. Cand sunt gata le punem pe un servet de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei. Le servim cu un topping din iaurt si fructe, le putem pudra doar cu zahar sau le insotim cu smantana si dulceata precum papanasii nostri.
Yammy! Chiar ne-au placut si noua si prietenei Mona. Ohhh, chiar ar trebui sa gatesc ceva si cu Mona inainte sa se intoarca in America. 🙂
Pana atunci va invit sa fiti cu ochii pe facebook, vor urma si alte episoade din GATESC CU PRIETENII.
Iata reteta pregatita de Monica Magherusan Neamtu :). Multumesc pentru rapiditatea cu care le-ai pregatit si trimis.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Comentarii