Tochitura de porc bucovineana
Tochitura de porc
Tochitura de porc, pregatita ca in Bucovina, o reteta simpla, gustoasa si usor de pregatit, este recomandarea mea pentru pranz.
Carne prajita simpla, cu mamaliga si un ou, carora li se alatura niste branza sarata rasa. Arome texturi si gust bun, intr-o reteta ce cucereste orice mofturos.
Lucruri simple, bucate ce merg direct la suflet si le veti incerca de cate ori veti avea ocazia.
Tochitura moldiveneasca ca in Bucovina este lispsita de sosuri. Se mananca cu mamaliga calda, fierbinte. Daca puneti si un ou si branza rasa, atunci aveti parte de dublu rasfat culinar.
Se termina portia si se cere supliment.
Pentru a pregati tochitura de porc moldoveneasca ca in Bucovina aveti nevoie de mai multe tipuri de carne, insa e bine sa fie si bucati cu ceva grasime pe ele Imi place sa pun si ceva carnati langa carne.
Amestecul acesta de diverse carnuri isi imprumuta aromele si va determinata sa cereti o portie mai mare.
Cu riscul de a va certa cu cantarul, tochitura de porc moldoveneasca merita savurata cu mare pofta.
Sau, ne prefacem ca nu avem cantar. Il impinge usor cu un picior sub dulapul din baie si il scoatem dupa cateva zile, cand ne apucam de curatenie si mai ardem cateva calorii.
Cea mai parte a Moldovei face tochitura simpla, ce are doar carne prajita, fara sos. In zona de sud, cu influente muntenesti probabil, intalnim tochitura moldoveneasca cu sos de rosii.
Daca nu ati incercat inca nu stiti ce ati pierdut!
Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat!
Dar, pana atunci haideti sa incercam si sa vedem cum se pregateste aceasta reteta de tochitura de porc ca in Bucovina.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
700 g carne porc
300 g piept de porc
300 g carnati (afumati)
2 linguri untura
3 linguri ulei
sare
piper
Pentru servit:
mamaliga din 250 g malai +800 ml apa + sare
400 g branza sarata rasa (cas, telemea sau branza burduf)
4 oua
PREPARARE:
Taiem carnea si carnatii in bucati potrivit de mari. Punem untura si uleiul la incins in tigaie si prajim pentru inceput carnea pana cand incepe sa isi schimbe culoarea – se albeste uniform.
Lasam la foc mic, cu capac 5 minute, apoi luam capacul si tinem pana se evapora lichidul lasat de carne. In momentul in care uleiul incepe sa prajeasca iar carnea adaugam carnatii si condimentam cu sare si piper.
Cat timp pregatim tochitura punem la fiert mamaliga, astfel incat sa le terminam relativ in acelasi timp.
Punem apa cu sare la fiert, la foc mediu. Cand se apropie de momentul in care va incepe sa fiarba adaugam putin malai, urmand sa tot punem malai cand incepe sa clocoteasca. Avem grija sa amestecam cu un tel pentru a nu obtine cocoloase.
Pregatim cate un ou ochi pentru fiecare farfurie si radem branza.
Punem mamaliga in fiecare farfurie, peste aceasta punem branza rasa si ca topping un ou ochi. Asezonam cu sare si piper, apoi aranjam in jurul mamaligii bucati de carne si carnati.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Ma gasiti si pe Instagram, daca apasati aici