Tarta cu mere – reteta vegana/ de post

23 noiembrie 2016Diva in Bucatarie

Tarta cu mere – reteta vegana/ de post. Puteti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de desert cu mere de post indragite de cei care imi urmaresc blogul:

Tarta cu mere cu aluat dospit– reteta de post/ vegana – este una din cele mai delicioase tarte cu mere, o reteta simpla si usor de facut. Se pregateste usor, cu ingrediente simple, la indemana oricui.

Tarta cu mere de post este rasfatul pe care vi-l propun pentru a va indulci intr-o zi friguroasa de toamna-iarna, dar este la fel de buna in orice perioada a anului, cand vi se face pofta de acest desert.

Tarta cu mere de post poate fi pregatita de orice incepator in bucatarie. Aluatul pe care vi-l propun se face usor, chiar daca nu v-ati mai jucat pana acum cu aluat dospit. Este ca o joaca de copil. Dar, daca nu aveti timp puteti pune ingredientele pentru aluatul tartei cu mere de post intr-o masina de facut paine si lasati masina doar sa framante, eventual sa si dospeasca. Doar sa nu uitati sa scoateti aluatul la timp, sa nu inceapa coacerea, asa cum a facut prietena mea.

Tarta cu mere de post desi are putine ingrediente, are o prezentare simpla si foarte frumoasa. Gustul este minunat, nici nu ai spune ca pentru un astfel de desert nu s-au folosit oua, unt sau lapte.

Puteti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de desert cu mere de post indragite de cei care imi urmaresc blogul:

Toate retetele de post le gasiti in aceasta postare.

Veti gasi aproximativ 300 de retete savuroase, iar postul va trece mult mai usor, caci aveti de unde sa va inspirati, sa pregatiti in fiecare zi altceva.

Pana la urma postul este un lucru care ar trebui sa fie personal si nu strigat in gura mare, aratand cu degetul pe cei care nu tin post, caci fiecare om are credinta lui, felul lui in care simte ca trebuie sa faca acest lucru.

Nu trebuie a arunci cu pietre in cel care nu tine post. Sunt lucruri care tin de educatie, cultura.

Sotul meu nu tine post. Nu a crescut cu acest obicei. Copilul meu este botezat catolic, tine post de carne uneori vinerea, dar mai mult la noi exista obiceiul sa renunti la ceva in zilele acestea.

Este mai important decat un post legat de mancare.

In familiile cu copii in crestere nu poti sa gatesti de post. Nu poti cresti un copil sanatos lipsindu-l de oua, lapte si carne.

Este alegerea fiecaruia ce si cum mananca, asa ca aveti ingaduinta.

tarta-cu-mere-vegana-de-post-b

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu mere de post/ vegana – cu aluat dospit.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

250 g faina

1 varf cutit sare

12 g drojdie proaspata

3 linguri zahar brun bio sau zahar de cocos

120 ml apa calduta

1 lingura sirop de artar

30 ml ulei

1 lingurita coaja rasa de portocale

1 lingurita extract natural de vanilie

Pentru umplutura:

4 linguri dulceata de portocale fara zahar sau gem de caise dietetic

2 mere golden

1 lingura ulei

1 lingura apa

1 lingurita scortisoara

PREPARARE:

Amestecam faina cernuta cu sarea si facem o gaura in mijloc. In aceasta punem drojdia si zaharul bio (sau zahar de cocos), adaugam apa calduta si lasam drojdia sa dospeasca in jur de 10 minute.

tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-1tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-2

Adaugam siropul de artar, uleiul, coaja rasa de portocale si framantam aluatul in jur de 5 minute. Il lasam sa creasca in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-3tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-4

Impartim aluatul in jumatate astfel incat una din bucati o vom intinde in blat subtire, rotund, cu diametrul cat tava aleasa. A doua bucata de aluat o impartim inca odata in jumatate si modelam intre palme doua snururi lungi (mai lungi decat tava pentru ca in momentul impletirii lungimea lor scade) ce vor fi impletite si puse pe marginea blatului. Ungem blatul cu 3 linguri dulceata fara zahar, taiem merele felii subtirele si le aranjam peste blat.

tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-5tarta-cu-mere-si-aluat-dospit-reteta-de-post-6

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C intre 40 si 50 minute in functie de grosimea aluatului si a puterii cuptorului din dotare. Dupa 20 minute de copt scoatem tava, si ne miscam cu viteza maxima pentru a scurge lichidul lasat de mere si a unge marginile tartei si merele cu restul de dulceata amestecata cu ulei si apa.

Cand tarta este coapta o scoatem si o lasam pe un gratar sa se raceasca. Cand s-a racit presaram scortisoara si putin zahar de cocos (sau zahar pudra pentru cei care nu isi doresc o reteta vegana).

tarta-cu-mere-vegana-de-post

Delicioasa, pufoasa si aromata! Un rasfat perfect pentru o zi friguroasa.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *