Trandafiri din mere in aluat dospit – reteta de post
Trandafiri din mere in aluat dospit – reteta de post. Mai multe retete cu mere pregatite de-a lungul timpului veti gasi aici, iar colectia cu deserturi de post va asteapta aici.
Trandafiri din mere in aluat dospit, reteta delicioasa de post/vegana, este o reteta savuroasa, irezistibila, usor de facut, chiar daca am folosit un blat ca pentru cozonac. Am ales o varianta mai sanatoasa decat cea cu foietaj, aceasta avand mai putina grasime.
Daca am facut un desert mai sanatos, atunci cu siguranta voi fi castigata, iar cu acest desert ma voi rasfata fara regrete langa o ceasca de cafea. Nu am de ce sa ma gandesc la dieta mea fara grasimi, problema este rezolvata. In plus, desertul meu de post va fi si pe placul mamei mele.
Reteta de trandafiri cu mere este pregatita de toata lumea in aluat de foietaj. Asta pentru ca pare mai simplu de realizat, dar mie imi place sa ma joc cu aluatul dospit, imi place sa framant, sa simt cum se formeaza in mana mea, cum il modelez. Dar, daca va contoriza cineva si timpul in care aluatul de foietaj se va dezgheta, cu siguranta propunerea mea cu aluat dospit va avea castig de cauza.
Probabil acesti trandafiri cu mere sunt printre ultimile deserturi ce contin mere, in curand ma voi bucura de fructele delicioase oferite de primavara, de capsuni parfumate si delicioase.
Mai multe retete cu mere pregatite de-a lungul timpului veti gasi aici, iar colectia cu deserturi de post va asteapta aici.
Am pregatit trandafirii cu mere in aluat dospit folosind o forma si hartiute de briose. Dupa coacere am indepartat hartiutele pentru ca imi place aspectul acesta, fara „machiaj”.
Desertul este extrem de simplu si usor de realizat si gustos, asa ca va invit sa il incercati si voi.
Puteti sa pudrati cu zahar pudra, zahar pudra amestecat cu putina pudra de scortisoara, zahar pudra vanilinat sau raman trandafiri simpli si frumosi.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru trandafiri cu mere in aluat dospit:
INGREDIENTE:
(pentru 6 buc)
Pentru blat:
170 g faina
1 varf cutit sare
50 g zahar
8 g drojdie proaspata
70 ml apa calduta
20 ml ulei
1/2 lingurita esenta vanilie
1/2 lingurita coaja rasa portocale sau pudra din coaja de portocale
Pentru umplutura:
2 mere rosii mici
suc de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita scortisoara – optional
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim aluatul.
Spalam merele, le taiem in jumatate si le scoatem cotoarele, apoi le taiem in felii subtiri. Le punem intr-un vas cu apa si suc de lamaie, le acoperim cu apa si le dam in clocot pana se inmoaie putin (trebuie sa le putem indoi usor). Le punem pe un prosop de bucatarie, pentru a absorbi apa si le lasam sa raceasca.
Impartim aluatul in 6 bucati egale, le intindem pe fiecare (o lungime de 10-12 cm), iar pe fiecare fasiuta aranjam feliile de mere. Putem sa presaram peste felii foarte putina scortisoara, apoi incepem sa rulam fasia cu mere.
Ruloul cu mere il punem in hartiuta, apoi in forma de briose. Le coacem timp de 35-40 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Le lasam simple sau le pudram cu zahar, in functie de gusturi.
Sa aveti spor la pregatit trandafiri din mere in aluat dospit.
Iata trandafirii cu mere pregatiti de Hanciarec Elvira
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.