Chec aperitiv cu sparanghel si sunca
Chec aperitiv cu sparanghel si sunca. Eu am inceput deja sa ma gandesc la meniul pentru Pasti, caci as vrea ii rasfat pe ai mei cu preparate noi.
Chec aperitiv cu sparanghel si sunca este propunerea mea pentru a sarbatori primavara. Zilele trecute am avut 25° Celsius in Bucuresti, asa ca am considerat ca este momentul potrivit sa ma bucur de o zi frumoasa cu o reteta delicioasa.
Aveam de gand sa o pregatesc ca propunere pentru Sarbatorile Pascale.
Eu am inceput deja sa ma gandesc la meniul pentru Pasti, caci as vrea ii rasfat pe ai mei cu preparate noi.
O parte dintre acestea le veti vedea si voi, caci printre retetele noi de post voi strecura si sugestii noi pentru cea mai frumoasa sarbatoare a primaverii, retete pe care am de gand sa le experimentez pentru ca atunci cand ma voi apuca de gatit sa stiu exact de ce am nevoie si cat timp imi vor lua pentru a le face.
Vreau sa ma bucur de sarbatori, nu sa stau prizoniera in bucatarie gatind zeci de ore pentru 2-3 mese.
Imi place sparanghelul, si cred ca se observa acest lucru. Am pregatit cateva retete cu el si mai am inca multe de facut, dar daca vreti sa le incercati le veti gasi pe toate in postarea in care explic cum se pregateste sparanghelul: fiert, prajit sau la cuptor. In finalul acestei postari aveti pozele retetelor pregatite pana acum. Dati click pe ele si ajungeti la reteta dorita.
Sparanghelul are un gust bun si, din fericire, are si efecte bune asupra sanatatii. Am citit undeva ca Ludovic al XIV-lea a cerut sa se construiasca solarii speciale pentru a putea avea sparanghel pe tot parcursul anului.
Sparanghelul este una din legumele verzi cu importante proprietati anticancerigene, este bogat in potasiu, vitamina K, are proprietati antiimbatranire si amelioreaza durerile si inflamatiile din corp.
Dar, cand iti place o leguma, o consumi indiferent de beneficiile ei. Si mie chiar imi place sparanghelul.
Din pacate l-am descoperit doar acum aproximativ 16 ani, in Germania, dar i-am declarat toata dragostea mea din acel moment. Imi place mai mult acesta verde. dar il consul si pe cel alb in supa crema.
Se pregateste foarte usor, in combinatii delicioase cu branzeturi, sunca, sosuri sau supe-crema.
Inainte sa pregatim sparanghelul acesta trebuie sa fie curatat corect: se indeparteaza partea lemnoasa.
Dupa ce eliminam partea lemnoasa a unei bucati, aliniem toate tijele din buchetel si le taiem la aceeasi lungime.
Solzisorii pot fi indepartati cu un cutit special pentru legume, dar varful ramane intact. Cand spalam tijele sub jet de apa insistam asupra varfului, fara sa il rupem.
Checul aperitiv cu sparanghel si sunca mi-a iesit foarte galben. Ouale mele sunt de la gaini crescute liber, de un vecin de pe o strada laturalnica.
Am mare noroc ca pot sa iau oua atat de bune si atat de frumoase.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Alte retete cu sparanghel:
Acum va las sa descoperiti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru reteta de chec aperitiv cu sparanghel si sunca.
Ingrediente chec aperitiv cu sparanghel si sunca:
(pentru o tava 26*12 cm)
8 fire subtiri sparanghel
1 lingurita zahar
3 oua
sare
piper proaspat macinat
120 ml lapte
80 g smantana grasa
20 ml ulei de masline
220 g faina
1 plic praf de copt
100 g cascaval
20 g parmezan ras fin
70 g sunca slaba (gen sunca Praga)
Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare si 1 lingurita zahar. Curatam sparanghelul de solzisori cu ustensila de curatat legume, dar varful il lasam necuratat.
Il fierbem timp de 8 minute, apoi il scurgem si il punem in apa cu gheata pret de 10 secunde.
Restul de sparanghel din legatura l-am lasat la fiert inca 3 minute, pentru a le manca cu o portie de paste. Scoatem din apa fierbinte cele 8 fire de spanghel necesare pentru chec si le lasam pe un servet de hartie sa se raceasca.
Timpul de fierbere corect pentru sparanghelul verde este de 10-14 minute, dar acesta continua sa sa gateasca in cuptor.
In acest timp pregatim aluatul. Spargem ouale intr-un bol, presaram sare si piper si le mixam bine. Adaugam uleiul, laptele si smantana si amestecam.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt, apoi omogenizam compozitia. Taiem cascavalul cubulete mici si le punem in aluat impreuna cu parmezanul ras.
Taiem sunca in cuburi potrivite, apoi sparanghelul in bucati cu o lungime de 1-2 cm. Le punem si pe acestea in aluat si amestecam usor cu o lingura sau o spatula.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Verificam cu o scobitoare daca checul este copt, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Cand s-a racit il putem felia.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.