fbpx

RETETE RECENTE

SPARANGHEL IN FOIETAJ

March 2, 2017 | CATEGORIA

sparanghel-in-foietaj-A

Sparanghel cu foietaj – o reteta perfecta pentru un brunch cu fetele, o reteta lejera, usor de pregatit dar cu o prezentare seducatoare.

Reteta am pregatit-o special pentru revista Mega Image. Daca nu ati apucat sa o luati, va las la finalul retetei pagina scanata.

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj

400 g sparanghel

250 g mozzarella proaspata de bivolita

300 g sunca slaba – de preferat sunca Praga

1 ou batut

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Pentru inceput curatam sparanghelul. Sparanghelul verde nu necesita curatirea completa (il lasam necuratat 5-6 cm de unde incepe varful). Taiem partea lemnoasa de la baza si incepem curatarea de jos in sus, oprindu-ne langa varf. Il spalam bine sub jet de apa, insistand pe varf, dar nu il lasam in apa!

Punem la fiert 1.5 l apa cu un praf de sare, 1 lingurita zahar, 1 lingurita unt si o felie de lamaie. Cand apa clocoteste oparim sparanghelul in jur de 2 minute, apoi il scufundam pret de cateva secunde in apa foarte rece, cu cateva cuburi de gheata, apoi il scoatem pe un platou.

sparanghel-in-foietaj-1sparanghel-in-foietaj-2

Taiem aluatul in patrate cu latura de 8 cm, sunca in patrate putin mai mici decat foietajul si dam mozzarella prin razatoare. Este bine sa lasam aluatul sa se dezghete in frigider, iar cand il prelucram o vom face repede, pentru a nu ii da timp sa ajunga la temperatura camerei.

Punem fiecare fir de sparanghel pe o fasie de sunca, adaugam putina mozzarella, rulam sunca in jurul sparanghelului, apoi punem totul pe aluatul de foietaj. Luam 2 colturi opuse ale alutului taiat si invelim sunca umplututa cu mozzarella si sparanghel.

Batem un ou cu sare si piper proaspat macinat, apoi ungem fiecare rulou.

sparanghel-in-foietaj-3sparanghel-in-foietaj-4

Coacem sparanghelul in foietaj 30 minute in cuptorul preincalzit la 190°C (cuptor cu convectie).

Rulourile sunt gata cand capata o culoare frumoasa, aurie.

sparanghel-in-foietaj-B

Va invit sa va abonati la canalul meu YOU TUBE. Veti fi la curent cu retetele pregatite in format video.

Iata si pagina cu reteta pregatita special pentru revista Mega Image.

 

revista-mega-reteta-divainbucatarie

Sper sa va inspire si sa o pregatiti si voi. 🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *