Tarta cu branza si sparanghel

13 mai 2022Diva in Bucatarie

Tarta cu branza si sparanghel. Tarta cu branza si sparanghel cu aluat de foietaj – reteta foarte simpla, rapida si usor de facut de tarta sarata.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie V A

Tarta cu branza si sparanghel cu aluat de foietaj – reteta foarte simpla, rapida si usor de facut de tarta sarata.

Poate fi o idee foarte buna de aperitiv, dar poate inlocui la fel de bine si cina sau o puteti lua la picnic.

Cu ajutorul aluatului din foietaj poti face mereu ceva bun, rapid si usor, fara sa ai experienta in bucatarie.

Este important insa sa coci foietajul la temperaturi mari, ca sa se umfle.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie p

In functie de puterea cuptorului si de marimea tartei temperatura poate fi micsorata dupa 15 minute, astfel incat sa nu se arda aluatul la suprafata, dar la interior sa nu fie copt.

In functie de reteta, daca nu vreti ca aluatul sa se umfle prea tare il intepati cu furculita.

Sparanghelul este gustos si are o multime de beneficii pentru sanatate fiind bogat in potasiu, fibre si antioxidanti.

Daca vrei sa iti iasa o tarta delicioasa trebuie sa alegi sparanghel cat mai proaspat.

Ai grija sa nu fie aiba o textura moale, astfel incat sa poata fi gatit chiar si la doua zile dupa ce l-ai achizitionat.

Il poti pastra in frigider in hartia in care a fost ambalat in magazin sau ii invelesti capetele tari intr-o carpa umeda.

Poti sa il pui intr-un borcan cu apa, ca pe flori, in frigider.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie o

Am pregatit mai multe retete cu acesta pe blog.

Alte retete in care am folosit sparanghel si aluat de foietaj gasesti mai jos:

Imi place sparanghelul in paste, cu sos, in omleta, dar mi-a placut sa il combin si alte legume.

Reteta de sparanghel cu cartofi si feta la cuptor a fost un adevarat hit anul trecut in bucataria mea.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie t

Daca nu esti fan sparanghel poti sa il inlocuiesti cu felii de ciuperci champignon, rosii, dovlecei.

Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu branza si sparanghel.

INGREDIENTE:

40o g aluat de foietaj cu unt

250 g sparanghel verde

1 lingura ulei masline

sare

piper

pudra de usturoi

150 g crema de branza (Almette sau Philadelphia)

120 g amestec de branzeturi (mozzarella, gouda, emmentaller)

1 ou

PREPARARE:

Am lasat aluatul de foietaj sa se dezgheate, dar cand l-am scos din pachet era inca destul de rece.

L-am intins putin direct pe hartia de copt pe care o voi muta in tava, doar cat sa il netezesc.

Am pornit cuptorul la 205°C.  Am crestat superficial un chenar in aluatul de foietaj lasand o margine de 2 cm.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie 1tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie 2

Am intepat interiorul chenarului cu furculita cat mai des.

Am intins crema de branza acoperind interiorul chenarului. Am presarat apoi branzeturile rase.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie 3tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie 4

Am spalat sparanghelul, am taiat partea lemnoasa incercand sa obtin aceeasi lungime pentru toate tijele de sparanghel. Am ales tije care aveau aproximativ aceeasi grosime.

Resturile le-am pus intr-o punga in congelator si le voi folosi intr-o supa concentrata de legume sau o supa crema.

Am pus tijele  intr-un vas, am turnat peste ele ulei de masline, apoi am presarat sare, piper si putina pudra de usturoi.

Desi obisnuiam sa curat de solzisori tijelor de sparanghel, am citit ca nu este nevoie sa o fac pentru cel verde, operatiunea fiind necesara doar pentru cel alb. Prin urmare am sarit aceasta etapa.

Am aranjat tijele peste branzeturi, apoi am uns marginile tartei cu un ou batut.

tarta cu branza si sparanghel diva in bucatarie 5

Am copt tarta cu branza si sparanghel timp de 15 minute la 205°C, apoi 10 minute la 200°C, fara ventilatie.

Marginile s-au umflat frumos, iar sparanghelul s-a copt perfect. A ramas putin ferm, crocant la exterior si moale la interior.

tarta cu branza si sparanghel diva s

Atat de simplu si atat de bun!

Trebuie sa incercati neaparat aceasta tarta cu branza si sparanghel!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Iti las mai jos reteta de cosulete din foietaj cu crema de branza si somon afumat.

Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *