Paste in sos de branza cu verdeturi proaspete
Paste in sos de branza cu verdeturi proaspete. Paste cu sos de branza cu verdeturi proaspete. Reteta este foarte gustoasa, simpla si usor de facut.
Paste in sos de branza cu verdeturi. Reteta paste cu sos de branza cu verdeturi. Cum se face reteta de paste in sos de branza cu verdeturi. Cea mai buna si mai simpla reteta de paste in sos de branza cu verdeturi.
Paste cu sos de branza cu verdeturi proaspete. Reteta este foarte gustoasa, simpla si usor de facut.
In 20 de minute te poti aseza la masa si te vei bucura de cele mai bune si mai frumoase paste imbracate in sos delicios, cremos si catifelat, cu accente de culoare.
Vedetele acestei retete sunt pastele farfalle din grau dur de la Paste Baneasa, cu valori nutritive excelente si o calitate ridicata.
Se potrivesc de minune cu acest sos bogat.
Forma pastelor te duce cu gandul la fluturi, asa ca asociarea branzeturilor (gorgonzola, parmezan si mozzarella) cu baby spanac si busuioc mi se pare foarte potrivita.
Reteta de sos poate suferi modificari, inlocuind mozzarella cu emmentaler, gouda sau cascaval.
Ideea este sa echilibrati bine branzeturile, sa mearga bine combinatia aleasa.
Sosul nu se gateste excesiv.
Lasi focul aprins pana incep sa se topeasca branzeturile, apoi poti sa il opresti.
Amesteci cat poti de des pentru ca restul sa se topeasca de la caldura tigaii.
Daca nu ai smantana pentru gatit poti folosi si lapte, dar mai adaugi o lingurita de unt.
Sosul de branza cu verdeturi proaspete este gata in maxim 5 minute! Iese catifelat si cremos.
Verdeturile sunt alese in asa fel incat sa aduca o nota de prospetime si culoare, dar sa nu influenteze aroma sosului de branza.
Pentru ca reteta de paste in sos de branza cu verdeturi proaspete sa iasa perfect trebuie sa ai grija sa fierbi pastele corect.
Pentru fiecare 100 g de paste foloseste 1 l de apa si 1 lingurita de sare.
Am citit la un moment dat ca italienii recomanda ca apa in care fierb pastele sa aiba gustul marii. Adica sa fie bine sarata!
Fierbi pastele cat sa ramana al dente, asa ca respecta indicatiile de pe pachet.
Nu trebuie sa pui ulei in apa in care fierb, dar nici pe paste dupa ce le scurgi, caci sosul nu se va mai lipi de acestea.
Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paste in sos de branza si verdeturi proaspete :
Ingrediente paste in sos de branza cu verdeturi :
(pentru 4 portii)
300 g paste din grau dur de la Baneasa – tip farfalle
20 g unt
300 ml smantana pentru gatit
70 g parmezan ras fin
100 g gorgonzola
100 g mozzarella rasa
60 g baby spanac
25 g busuioc
50 ml ulei masline
cateva picaturi suc lamaie
piper proaspat macinat
sare
Mod de preparare paste in sos de branza si verdeturi :
Pentru inceput las modul de preparare in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu unde vei gasi retete simple, explicate pas cu pas.
Iata si explicatiile scrise:
Pastele pe care le-am ales pentru aceasta reteta sunt farfalle din grau dur de la Paste Baneasa.
Imi place forma lor, dar si calitatea pastelor.
Pentru inceput am pus 3 l de apa la fiert. Cand a dat in clocot am adaugat 3 lingurite de sare ce vor intensifica aroma pastelor.
Am pus pastele la fiert si le-am lasat sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Nu puneti ulei in apa in care fierb sau cand le scurgeti caci sosul nu se va mai lipi de paste.
Cat timp s-au fiert pastele am pregatit sosul. Am pus verdeturile intr-un mixer vertical.
Am adaugat sare, ulei de masline si foarte putin suc lamaie. Le-am pasat pana s-au maruntit.
Intr-o tigaie mare si adanca am topit untul.
Am turnat smantana de gatit, apoi am adaugat cele trei tipuri de branzeturi.
Am amestecat pana cand s-au topit.
Am adaugat verdeturile tocate si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
In acest moment poti adauga sare si piper daca simti ca sosul are nevoie de acestea.
Intre timp s-au fiert pastele, asa ca le-am scos din apa si le-am pus peste sos.
Puteti sa le scurgeti, dar pastrati 400 ml din apa in care au fiert, daca vreti ca sosul sa fie mai subtire.
Am amestecat usor pana cand toate pastele au fost acoperite de sos.
In farfurie am adaugat parmezan ras si cateva frunze de busuioc.
Imi plac mult pastele in sos de branza si verdeturi si sper ca reteta mea o sa iti incante si tie papilele gustative.
Daca le vei pregati si imi trimiti o poza pe adresa de email o voi posta cu drag.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.