fbpx

RETETE RECENTE

PASTE IN SOS DE BRANZA CU VERDETURI PROASPETE

May 12, 2022 | CATEGORIA

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete diva in bucatarie v

 

Paste in sos de branza cu verdeturi proaspete. Reteta este foarte gustoasa, simpla si usor de facut.

In 20 de minute te poti aseza la masa si te vei bucura de cele mai bune si mai frumoase paste imbracate in sos delicios, cremos si catifelat, cu accente de culoare.

Vedetele acestei retete sunt pastele farfalle din grau dur de la Paste Baneasa, cu valori nutritive excelente si o calitate ridicata.

Se potrivesc de minune cu acest sos bogat.

Forma pastelor te duce cu gandul la fluturi, asa ca asociarea branzeturilor (gorgonzola, parmezan si mozzarella) cu baby spanac si busuioc  mi se pare foarte potrivita.

 

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete o

Reteta de sos poate suferi modificari, inlocuind mozzarella cu emmentaler, gouda sau cascaval.

Ideea este sa echilibrati bine branzeturile, sa mearga bine combinatia aleasa.

Sosul nu se gateste excesiv.

Lasi focul aprins pana incep sa se topeasca branzeturile, apoi poti sa il opresti.

Amesteci cat poti de des pentru ca restul sa se topeasca de la caldura tigaii.

Daca nu ai smantana pentru gatit poti folosi si lapte, dar mai adaugi o lingurita de unt.

Sosul de branza cu verdeturi proaspete este gata in maxim 5 minute! Iese catifelat si cremos.

Verdeturile sunt alese in asa fel incat sa aduca o nota de prospetime si culoare, dar sa nu influenteze aroma sosului de branza.

 

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete PB

Pentru ca reteta de paste cu sos de branza si verdeturi proaspete sa iasa perfect trebuie sa ai grija sa fierbi pastele corect.

Pentru fiecare 100 g de paste foloseste 1 l de apa si 1 lingurita de sare.

Am citit la un moment dat ca italienii recomanda ca apa in care fierb pastele sa aiba gustul marii. Adica sa fie bine sarata!

Fierbi pastele cat sa ramana al dente, asa ca respecta indicatiile de pe pachet.

Nu trebuie sa pui ulei in apa in care fierb, dar nici pe paste dupa ce le scurgi, caci sosul nu se va mai lipi de acestea.

Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente  si modul de preparare pentru reteta de paste cu sos de branza si verdeturi proaspete :

 

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

300 g paste Baneasa tip farfalle

20 g unt

300 ml smantana pentru gatit

70 g parmezan ras fin

100 g gorgonzola

100 g mozzarella rasa

60 g baby spanac

25 g busuioc

50 ml ulei masline

cateva picaturi suc lamaie

piper proaspat macinat

sare

 

PREPARARE:

Pentru inceput las modul de preparare in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu unde vei gasi retete simple, explicate pas cu pas.

 

Iata si explicatiile scrise:

Pastele pe care le-am ales pentru aceasta reteta sunt farfalle din grau dur de la Paste Baneasa.

Imi place forma lor, dar si calitatea pastelor.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete diva in bucatarie f

Pentru inceput am pus 3 l de apa la fiert. Cand a dat in clocot am adaugat 3 lingurite de sare ce vor intensifica aroma pastelor.

Am pus pastele la fiert si le-am lasat sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Nu puneti ulei in apa in care fierb sau cand le scurgeti caci sosul nu se va mai lipi de paste.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete 1

Cat timp s-au fiert pastele am pregatit sosul. Am pus verdeturile intr-un mixer vertical.

Am adaugat sare, ulei de masline si foarte putin suc lamaie. Le-am pasat pana s-au maruntit.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete 2

Intr-o tigaie mare si adanca am topit untul.

Am turnat smantana de gatit, apoi am adaugat cele trei tipuri de branzeturi.

Am amestecat pana cand s-au topit.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete diva in bucatarie 3

Am adaugat verdeturile tocate si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete diva in bucatarie 4

In acest moment poti adauga sare si piper daca simti ca sosul are nevoie de acestea.

Intre timp s-au fiert pastele, asa ca le-am scos din apa si le-am pus peste sos.

Puteti sa le scurgeti, dar pastrati 400 ml din apa in care au fiert, daca vreti ca sosul sa fie mai subtire.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete diva in bucatarie 5

Am amestecat usor pana cand toate pastele au fost acoperite de sos.

In farfurie am adaugat parmezan ras si cateva frunze de busuioc.

paste cu sos de branza si verdeturi proaspete Paste Baneasa

Imi plac mult pastele cu sos de branza si verdeturi si sper ca reteta mea o sa iti incante si tie papilele gustative.

Daca le vei pregati si imi trimiti o poza pe adresa de email o voi posta cu drag.

 

Iti las mai jos inca o reteta de paste cu sos de vinete si dovlecei.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *