Paste quatro formaggi. Reteta paste cu sos de branza. Penne in sos cremos de branza. Reteta penne quatro formaggi. Cum se face sosul quatro formaggi. Paste cu sos din patru branzeturi. Reteta italiana penne quatro formaggi. Daca esti un iubitor al pastelor si al branzeturilor, atunci reteta de penne 4 formaggi este alegerea perfecta pentru tine. Acest preparat clasic din bucataria italiana imbina armonios patru tipuri de branzeturi care, impreuna, creeaza un sos delicios si cremos ce imbraca pastele. Reteta este simpla, rapida si potrivita pentru o cina savuroasa sau un pranz consistent.
Despre reteta
Aceste penne 4 formaggi sunt de nerefuzat. Sunt pastele cele mai usor de pregatit si daca iti pui si in fundal muzica italiana cu siguranta te vei simti teleportat pe pamanturile celor care sunt considerati parintii pastelor. Pastele cu sos de branzeturi pot fi o idee pentru o cina rapida, extrem de gustoasa. Iubesc pastele si ma bucur tare ca le pot gati in diverse variante, fiind adorate si de ai mei. Cred ca familia noastra contribuie mult la vanzarea pastelor. 🙂 )) Glumesc. Dar, un lucru adevarat este faptul ca nu exista saptamana fara paste.
Sfaturi:
cand fierbi pastele folosesti un litru de apa si o lingurita de paste pentru 100 g paste
apa in care fierb trebuie sa fie foarte sarata
nu pui ulei in apa in care fierb pastele
nu clatesti pastele dupa scurgere, astfel incat sosul sa se lipeasca de ele
le scurgi inainte sa le pui in sos, altfel se ususca si se pot lipi
pastele se pun in sos, asa ca acesta trebuie sa fie gata inainte sa scurgi pastele
Reteta de penne 4 formaggi nu este doar una din preferatele familiei noastre, sunt convinsa ca multi dintre voi o indragiti. Este perfecta atat la pranz, cat si la cina.
Iata liste de ingrediente si modul de preparare pentru penne 4 formaggi:
Ingrediente:
400 g paste tip penne 60 g unt 200 ml smantana pentru gatit 80 g parmezan ras fin 80 g gorgonzola 100 g emmentaler 100 g mozzarella piper proaspat macinat Pentru servit – optional: parmezan ras
Mod de preparare penne quatro formaggi:
Fierbere paste
Am pus patru litri de apa fiert. Cand apa a dat in clocot am adaugat patru lingurite de sare si am amestecat pana s-a dizolvat. In acest moment am pus pastele la fiert. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet., Nu le gatiti excesiv caci gustul nu va fi bun. In plus, pastele fierte al-dente au indice glicemic mai mic. Inainte sa fie scurse se pastreaza 150-200 ml din apa in care fierb pastele pentru sosul final.
Pregatire sos
In timp ce s-au fiert pastele am taiat branzeturile in cuburi mici. Am pastrat 3-4 cuburi de gorgonzola pentru a le pune la final in sos. Imi doresc sa pastrez putin din textura acestui tip de branza la vedere. Intr-o tigaie adanca si larga am topit untul. Am adaugat smantana pentru gatit, apoi branzeturile taiate cubulete. Pentru ca branza sa se topeasca si sa nu se prinda in tigaie am amestecat foarte des.
Pastele peste sos
Am pus pastele scurse peste sos si am amestecat usor pana le-am acoperit cu sos. Am folosit si 100 ml din apa pastrata, pentru ca sosul sa ramana cremos pe paste. Daca este nevoie poti pune chiar mai mult lichid. Am lasat maxim 1 minut pe foc, amestecand usor in acest timp.
Servire penne 4 formaggi
Am impartit pastele in boluri si am mancat imediat. Am presarat putin piper proaspat macinat. Imi place sa mai pun putin parmezan ras. Daca iti raman si vrei sa le incalzesti poti pune putina smantana de gatit peste ele si le incalzesti la microunde. Pofta buna! Ma gasesti si pe INSTAGRAM. Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Fasole pastai cu marar si usturoi - fasole pastai / teci scazuta. Reteta de fasole pastai cu marar, usturoi, rosii si ceapa sau reteta de fasole pastai scazute cu usturoi se poate manca simpla sau pe post de garnitura.
Musaca de post cu vinete si ciuperci. Musaca de post cu straturi de cartofi si umplutura din vinete cu ciuperci este foarte gustoasa si usor de facut.
64 de răspunsuri
O reteta la indemana, gustoasa oricum, fie aburinda, fie servita rece, in graba, hranitoare,plina de proteine si carbohidrati, prezentabila, deci…are toate sansele in acest concurs ! Tinem pumnii !
Doamne cum poate sa arate!!!! Tare mult imi plac pozele tale, ti se face foame instant cand le privesti, iar reteta excelenta, pupici si multa multa bafta!!!!!
pozele sunt reusite, ca de obicei!, insa eu stiu din experienta ca in realitate, bucatele pregatite de tine sunt si mai grozave decat par in foto! o idee gustoasa si inspirata, mai ales ca nu mai mancasem de ceva vreme paste… spor si bafta!
Dna Cristina, le-am preparat dupa reteta de mai sus si mi-au placut foarte mult!! Sotul mi-a cerut sa sterg din cap toate retetele mele si sa pregatesc doar cum faceti dvs… Va pup!
Pentru cei care nu ma cunosc, numele meu este Cristina Toth. Postez de peste 13 ani retete pe acest site, iar in primii 5 ani am facut asta zilnic. Am inceput acest lucru ca o distractie ce s-a transformat foarte rapid intr-un lucru serios. Gatesc cu placere pentru familie si prieteni, am experimentat mult inainte, dar mai ales dupa ce am avut site-ul, aprofundand diverse tehnici culinare.
50 retete gata in 30 minute. 50 idei de retete pentru pranz sau cina in care va puteti aseza la masa in 30 minute din momentul in care incepeti sa gatiti.
Tort ecler cu crema de vanilie - Tort Karpatka - prajitura ecler la tava - reteta originala, traditionala, din bucataria poloneza. Este o reteta foarte simpla, usor de pregatit,...
Tort cu crema de zahar ars Acest tort cu crema de zahar ars este unul din acele torturi comod de pregatit pentru ca vine cu crema la "pachet". Daca iese frumos din tava nu are ...
Tort cremsnit cu crema de vanilie si visine. Tort cremsnit, o reteta ușoara plina de savoare. Reteta tort cremsnit. Cum faci rapid si usor reteta de tort cremsnit cu vanilie si visine.
Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba. Reteta tort de morcovi cu nuci, mascarpone si ciocolata alba.
Tort de ciocolata cu visine - un tort dedicat tuturor celor care iubesc ciocolata. Dulce-acrisor, cu gust intens de ciocolata, tortul acesta se face usor si rapid si este perfec...
Prajitura cu nuca si crema de cafea Prajitura cu nuca si crema de cafea reteta delicioasa, simpla si usor de pregatit. Reteta desert prajitura cu nuca si cafea. Reteta prajitura...
Prajitura Jerbo ( Zserbo), cunoscuta si sub numele de "Greta Garbo" este una din prajiturile delicioase cu foi, gem si nuca ce te cuceresc de la prima bucatica. Combinatia gemul...
Prajitura cu foi de napolitane, caramel si nuca. Si faptul ca se termina un platou fara sa iti dai seama cand si cum de a fost posibil acest lucru, te pune pe ganduri... de cate ori va trebui sa refaci prajitura ca sa te saturi?
Ardei copti la borcan in suc propriu Reteta de ardei copti la borcan in suc propriu pentru iarna este o conserva 100% naturala, fara conservanti. Este perfecta pentru persoanel...
Pasta picanta de ardei kapia. Daca vreti sa vedeti cum se pregateste pasta picanta de ardei kapia va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:
Gogosari opariti in otet cu zahar Gogosari opariti in otet cu zahar, reteta simpla si usor de pregatit. Este reteta mea preferata de muraturi. NU se foloseste apa. Uleiul comp...
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet pentru iarna, reteta simpla de conservare la rece, fara fierbere, fara conservanti. Reteta de ardei iuti in otet, rapida si usor de facut....
O reteta la indemana, gustoasa oricum, fie aburinda, fie servita rece, in graba, hranitoare,plina de proteine si carbohidrati, prezentabila, deci…are toate sansele in acest concurs ! Tinem pumnii !
Multumesc mult, Mirela!
Ca de obicei tot ce gatesti este delicios si arata minunat! Succes !
Multumesc, Micky!
Ce pot să comentez când văd așa ceva:
Mi-e F O A M E E E !!..
Hai la masa!!! Le fac imediat!
O reteta rapida si delicioasa.Sigur o sa-i placa Mariei.Succes!
Multumesc Flori! Harry a cerut si la pranz si la cina „o portie mare”… El este fan paste cu branzeturi.
Arata minunat! Sigur si gustul este deosebit…
Multumesc Irina!
Foarte frumos…bafta Cristina!
Multumesc, la fel!!!
Excelenta reteta ! sanatoasa si cu siguranta foarte gustoasa !
Mult succes !
Multumesc mult, Lia!
Vai ce deliciu!! Mi-e foame, vin la tine la masa! Pup si bafta multa!
Multumesc, Poliana!
Doamne cum poate sa arate!!!! Tare mult imi plac pozele tale, ti se face foame instant cand le privesti, iar reteta excelenta, pupici si multa multa bafta!!!!!
Multumesc, Dana!
Minunat! Merge si o bere rece:))
Cu siguranta!
Mammaaaa miaaa, ce-mi place!!!
Cand o sa am din nou bucatarie sigur voi face dupa reteta ta! 😉
Bafta multa draga mea, te pup!
Multumesc Angi! Te pup!
Ce delicioase le-ai pregatit….
Multumesc, draga Rocsy!
Sunt si preferatele mele! Bafta Cristina!
Multumesc Isabela!
Super bune!
Multumesc, Linda!
Vin la o portie
Pentru tine am o portie dubla, oricand!
Grozav,imi plac!
Iubita, am si pentru tine o portie!
Cred ca mi-am gasit inspiratia pentru cina diseara 😀
Adriana, mai bine ai veni la mine – se joaca copiii si noi stam la taifas…
Simpla si hranitoare! Imi place ! 🙂
Multumesc, Mirela!
De cand vreau sa fac si eu… Cele mai bune sunt pastele astea cu branza!!
Multumesc, Simona!
Ce pofta mi-ai facut……………mmm……….delicioase!
Multumesc, Maria!
pozele sunt reusite, ca de obicei!, insa eu stiu din experienta ca in realitate, bucatele pregatite de tine sunt si mai grozave decat par in foto!
o idee gustoasa si inspirata, mai ales ca nu mai mancasem de ceva vreme paste…
spor si bafta!
Multumesc!!!
Si eu iubesc pastele.Am notat reteta …abia astept sa o incerc. Succes inca odata la concurs!
Multumesc, Alice!
Gustul asta e nemaipomenit! S-ar putea sa vin la masa.
Dana, te astept!
Dna Cristina, le-am preparat dupa reteta de mai sus si mi-au placut foarte mult!! Sotul mi-a cerut sa sterg din cap toate retetele mele si sa pregatesc doar cum faceti dvs… Va pup!
Multumesc, Corina!
Buuuneee!
Multumesc, Gabriela!
Yammi, pastele mele preferate si acum mi s-a facut foame, 3 portii te rog ca vin la masa.
Multumesc, Bogdan!
Arata delicios:)Sunt sigura ca e sunt foarte bune.Tot ceea ce faci e minunat,esti inspiratia noastra in bucatarie!:)Felicitari si tine-o tot asa!:)
Multumesc Mady!
week-end-ul acesta sunt ocupata, fac paste 🙂
😉
Cate portii ies din cantitatile date in reteta?
4 portii
Va mulțumesc din suflet pentru reteta! Este wow!
Multumesc si eu pentru feedback!
https://divainbucatarie.ro/2022/04/03/pui-picant-cu-legume-cu-orez-si-porumb/ postați și această rețetă
Cea mai buna reteta
Delicioase
🙏