Penne 4 formaggi

15 noiembrie 2012Diva in Bucatarie
5/2Reviews

Penne 4 formaggi

penne 4 formaggi

Penne 4 formaggi

Paste quatro formaggi. Reteta paste cu sos de branza. Penne in sos cremos de branza. Reteta penne quatro formaggi. Cum se face sosul quatro formaggi. Paste cu sos din patru branzeturi. Reteta italiana penne quatro formaggi. Daca esti un iubitor al pastelor si al branzeturilor, atunci reteta de penne 4 formaggi este alegerea perfecta pentru tine. Acest preparat clasic din bucataria italiana imbina armonios patru tipuri de branzeturi care, impreuna, creeaza un sos delicios si cremos ce imbraca pastele. Reteta este simpla, rapida si potrivita pentru o cina savuroasa sau un pranz consistent.

Despre reteta

Aceste penne 4 formaggi sunt de nerefuzat. Sunt pastele cele mai usor de pregatit si daca iti pui si in fundal muzica italiana cu siguranta te vei simti teleportat pe pamanturile celor care sunt considerati parintii pastelor. Pastele cu sos de branzeturi pot fi o idee pentru o cina rapida, extrem de gustoasa. Iubesc pastele si ma bucur tare ca le pot gati in diverse variante, fiind adorate si de ai mei. Cred ca familia noastra contribuie mult la vanzarea pastelor. 🙂 )) Glumesc. Dar, un lucru adevarat este faptul ca nu exista saptamana fara paste.

Sfaturi:

  1. cand fierbi pastele folosesti un litru de apa si o lingurita de paste pentru 100 g paste
  2. apa in care fierb trebuie sa fie foarte sarata
  3. nu pui ulei in apa in care fierb pastele
  4. nu clatesti pastele dupa scurgere, astfel incat sosul sa se lipeasca de ele
  5. le scurgi inainte sa le pui in sos, altfel se ususca si se pot lipi
  6. pastele se pun in sos, asa ca acesta trebuie sa fie gata inainte sa scurgi pastele
Reteta de penne 4 formaggi nu este doar una din preferatele familiei noastre, sunt convinsa ca multi dintre voi o indragiti. Este perfecta atat la pranz, cat si la cina.

Mai multe retete de paste cu branzeturi:

  1. paste cu branzeturi si verdeturi
  2. paste cu sos gorgonzola
  3. reteta de mac and cheese
Iata liste de ingrediente si modul de preparare pentru penne 4 formaggi:

Ingrediente:

400 g paste tip penne 60 g unt 200 ml smantana pentru gatit 80 g parmezan ras fin 80 g gorgonzola 100 g emmentaler 100 g mozzarella piper proaspat macinat Pentru servit – optional: parmezan ras

Mod de preparare penne quatro formaggi:

Fierbere paste

Am pus patru litri de apa fiert. Cand apa a dat in clocot am adaugat patru lingurite de sare si am amestecat pana s-a dizolvat. In acest moment am pus pastele la fiert. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet., Nu le gatiti excesiv caci gustul nu va fi bun. In plus, pastele fierte al-dente au indice glicemic mai mic. Inainte sa fie scurse se pastreaza 150-200 ml din apa in care fierb pastele pentru sosul final.

Pregatire sos

In timp ce s-au fiert pastele am taiat branzeturile in cuburi mici. Am pastrat 3-4 cuburi de gorgonzola pentru a le pune la final in sos. Imi doresc sa pastrez putin din textura acestui tip de branza la vedere.
Intr-o tigaie adanca si larga am topit untul. Am adaugat smantana pentru gatit, apoi branzeturile taiate cubulete. Pentru ca branza sa se topeasca si sa nu se prinda in tigaie am amestecat foarte des.

Pastele peste sos

Am pus pastele scurse peste sos si am amestecat usor pana le-am acoperit cu sos. Am folosit si 100 ml din apa pastrata, pentru ca sosul sa ramana cremos pe paste. Daca este nevoie poti pune chiar mai mult lichid. Am lasat maxim 1 minut pe foc, amestecand usor in acest timp. Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este PENNE-4-FORMAGGI-gorgonzola-parmezan-emmentaler-mozzarella-3-1.jpg

Servire penne 4 formaggi

Am impartit pastele in boluri si am mancat imediat. Am presarat putin piper proaspat macinat. Imi place sa mai pun putin parmezan ras. Daca iti raman si vrei sa le incalzesti poti pune putina smantana de gatit peste ele si le incalzesti la microunde. Pofta buna! Ma gasesti si pe INSTAGRAM. Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

64 de răspunsuri

  1. O reteta la indemana, gustoasa oricum, fie aburinda, fie servita rece, in graba, hranitoare,plina de proteine si carbohidrati, prezentabila, deci…are toate sansele in acest concurs ! Tinem pumnii !

  2. pozele sunt reusite, ca de obicei!, insa eu stiu din experienta ca in realitate, bucatele pregatite de tine sunt si mai grozave decat par in foto!
    o idee gustoasa si inspirata, mai ales ca nu mai mancasem de ceva vreme paste…
    spor si bafta!

  3. Dna Cristina, le-am preparat dupa reteta de mai sus si mi-au placut foarte mult!! Sotul mi-a cerut sa sterg din cap toate retetele mele si sa pregatesc doar cum faceti dvs… Va pup!

  4. Arata delicios:)Sunt sigura ca e sunt foarte bune.Tot ceea ce faci e minunat,esti inspiratia noastra in bucatarie!:)Felicitari si tine-o tot asa!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *