Pui picant cu legume cu orez si porumb
Pui picant cu legume cu orez si porumb
Pui picant cu legume cu orez si porumb
Reteta de pui picant cu legume cu orez si porumb este una din cele mai bune si mai usor de pregatit dintre mancarurile pe care le-am pregatit in ultimul timp.
Sunt convinsa ca dupa ce o vei incerca o sa iti placa atat de mult incat va deveni reteta preferata.
Carnea de pui de gateste usor si rapid. Nu ai nevoie de cursuri de gatit ca sa faci o friptura buna!
Pare mai simplu sa gatesti puiul in cuptor, dar prajit in tigaie, pe aragaz, se face mai rapid si este la fel de gustos.
In plus, daca iubesti pielea crocanta, doar in acest mod obtii ceea ce iti doresti. Dar, daca nu iti place o poti indeparta doar dupa ce au fost gatite pulpele, caci carnea frageda de sub aceasta o sa fie gatita perfect.
Grasimea de sub piele este importanta in procesul de gatire.
Orice friptura buna are nevoie de o garnitura la fel de buna.
Am ales sa folosesc un amestec de legume cu orez si porumb de la Casa Taraneasca.
Este un produs congelat rapid ce contine orez cu bob lung prefiert, iar ca legume fasole verde, morcovi, ardei rosu, ceapa, porumb dulce boabe.
Imi place acest brand si recunosc ca iubesc brandurile autohtone de calitate.
De cele mai multe ori recurg la pregatirea legumelor congelate atat pentru garnituri, cat si pentru retete de ciorba sau mancaruri, caci ce se fac foarte rapid si usor.
Sfaturi
Timpii de gatire pe pot fi diferiti in functie de marimea pulpelor pe care le veti praji.
Ca sa obtineti cele mai bune pulpe la tigaie va recomand sa folositi pulpe cu os si piele.
Pielea ajuta la prajirea cu grasimea ce se ascunde sub ea, iar osul este bun conducator de caldura, ajutand in acelasi timp la mentinerea umiditatii (ceea ce face carnea suculenta).
Trebuie sa ai grija ca acestea sa fie uscate cand le condimentezi cu sare. Pentru o piele crocanta este obligatoriu ca pielea sa fie perfect uscata.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de pui picant cu legume cu orez si porumb.
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
2 pulpe de pui intregi
400 g amestec de legume cu orez si porumb de la CASA TARANEASCA
50-60 ml ulei
1 catel mare usturoi
1 ardei iute mare sau 1 lingurita fulgi ardei iute
250 ml supa legume – calda
3/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
patrunjel pentru decor
PREPARARE:
Pentru o masa rapida am ales sa gatesc pulpe de pui cu legume cu orez si porumb.
Legumele au fost congelate in maxim 3 ore dupa ce au fost culese, pastrand vitaminele si nutrientii.
Nu se folosesc aditivi artificiali.
Pentru inceput am curatat pulpele de pui de fulgi si tuleie.
Am incins uleiul intr-o tigaie, apoi am pus pulpele de pui condimentate cu putina sare.
Uleiul, va fi putin mai sus de fundul tigaii, nu este nevoie sa le prajiti in baie de ulei.
Spuneam ca uleiul trebuie sa fie incins, dar nu foarte tare. Poti sa faci proba cu coada unei linguri de lemn.
Daca face bule de aer in jurul ei, atunci pui pulpele in tigaie.
Am rotit pulpele cu grija, ca sa nu sara uleiul. Le-am prajit pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si au fost bine gatite.
Daca carnea lasa multa apa poti acoperi tigaia cu un “capac” din sita perforata prin care intra aer.
In acest mod nu vor fi inabusite. Pulpele de pui au nevoie de aer pentru prajire corecta si o piele crocanta.
Cand au fost bine gatite pe ambele parti le-am scos din tigaie. In acelasi ulei am calit un catel de usturoi taiat in jumatate pe lungime si un ardei iute taiat rondele.
Cand usturoiul s-a colorat usor in maro l-am scos, caci poate lasa gust amar uleiului. Am pus amestecul de legume cu orez si porumb in tigaie, peste ardeiul iute.
Le-am sotat in jur de 1 minut, apoi am turnat supa de legume calda.
Am lasat sa fiarba la foc mic spre mediu timp de 10 minute, apoi am asezonat cu sare si piper dupa gust.
In acest moment am pus si pulpele in tigaie, astfel incat toate aromele sa se imprieteneasca.
Dupa alte 5 minute legumele au fost gatite iar lichidul s-a evaporat.
Am pus in farfurii in mod egal pui picant cu legume cu orez si porumb si am presarat cateva frunze de patrunjel verde.
Am mancat imediat, cu mare pofta.
Poti sa ai alaturi o salata verde sau o salata de cruditati.
Aromele picante ce au imbracat amestecul delicios de legume cu orez si porumb si carnea frageda si gustoasa, au facut ca aceasta reteta simpla sa fie foarte gustoasa.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
Foarte gustos puiul cu orez si legume! Ceva sănătos și gustos!
Imi place foarte mult pentru ca este sănătos și gustos!
Imi place foarte mult arata bine și este sănătos
Super reteta! Ma tenteaza sa prepar pentru maine pentru ca este foarte usor de preparat, nu necesita mult timp si este foarte delicios. Mulțumim pt reteta!
Arata minunat, îmi place tare mult mâncare picanta, as manca mereu și cu combinație de orez super bun 🙂