Un paste exact cum iti place…si vegan!

5 aprilie 2022Diva in Bucatarie

Un paste exact cum iti place…si vegan!. Incearca-le si tu si astept sa-mi spui cum ti-a iesit meniul pascal pentru cei dragi de acasa!

Mmmmm, in sfarsit primavara! Odata cu renasterea naturii, parca ne vine si pofta de gatit si de explorat culorile si aromele din piata, unde gasim si primele cruditati si verdeturi de sezon.  Un paradis vegan de care ne vom bucura cel putin sase luni din acest an!

Si pentru ca se apropie Pastele, sunt sigura ca ti-am atras atentia inca din titlu, pentru ca in cele ce urmeaza voi incerca sa adun cele mai faine idei si sfaturi pentru un meniu pascal mai special. Fie ca urmezi o dieta vegana, sau ai intoleranta la lactoza, iti voi incanta simturile cu o serie de retete festive, pe care le poti prepara lejer cu un produs nou pe piata descoperit recent si de care sunt foarte incantata: alternativa vegana la unt, Violife. Untul vegan de gatitVIOBLOCK, sau tartinabil- Viospread este ideal pentru mancaruri dulci sau sarate, are la baza ulei de cocos si nu contine soia, gluten, lactoza, nuci sau conservanti, asadar este sigur si pentru cei mici.

Sa incepem! Un meniu de Paste pentru vegani poate fi la fel de variat si delicios ca unul traditional, iar secretul sta in cat mai multe bucate, culori si arome aranjate festiv pentru cei dragi.

Chiar daca veganii sunt obisnuiti sa experimenteze si sa gateasca retete cu ingrediente si arome exotice din bucataria internationala, putem sa ne gandim si la cateva preparate romanesti fara carne, lactate sau oua.

Aperitiv

O alternativa gustoasa si hranitoare la ouale umplute poate fi un platou de crackers cu pasta de linte, migdale si chimen. Untul vegan Viospread este un liant perfect pentru crema, iar daca te folosesti de un poche pentru decoratiuni si de cateva seminte de dovleac, iti va iesi un aperitiv perfect instagramabil!

Drob vegan? Cum sa nu! Se prepara din ciuperci si naut alaturi de toate verdeturile primaverii- leurda, marar, patrunjel, ceapa si usturoi verde. Pentru o crusta perfect crocanta, adauga si cateva „felii” de VIOBLOCK inainte sa intre la cuptor.

Incearca feliile de conopidă gratinata cu pudra de ghimbir, turmeric, boia si patrunjel, sunt deosebit de gustoase si se fac in jumatate de ora. Iar daca le ungi in prealabil cu VIOBLOCK topit, vei obtine culoarea aceea aurie irezistibila!

Fel principal

Sarmalele vegane cu mamaliga si ardei sunt minunate ca fel principal pentru masa de Paste, iar ele pot fi impaturite, la alegere, in foi de varza sau in foi de vita. Calesti legumele (ceapa, morcov, ciuperci, sau ce legume iti mai plac) cu orezul spalat in 50 g VIOBLOCK si ai deja umplutura gata pentru procesul de impachetare!

Salatele calde sunt extraordinare, pline de culoare si gust. Poti sa incerci un mix de fasole verde, cartofi noi, dovlecei, porumb si ardei trasi in VIOBLOCK la tigaie, peste care adaugi apoi usturoi verde, felii crocante de ridichi si fulgi de migdale. Explozia de arome va crea acel efect „wow” din partea invitatilor, garantat!

Vei gasi mazare proaspata din plin la piata, asa ca ai putea face din ea o serie de chiftelute vegane, cu multa verdeata, servite cu un sos de tahini cremos. Daca le prepari cu VIOBLOCK in tigaie, te vei bucura si de aportul de vitamina B12, atat de necesar pentru functionarea optima a celulelor nervoase din organism.

Desert

Nicio masa festiva fara desert, asa ca de Paste poti delecta invitatii cu un cozonac aromat cu alune, nuci, coaja de portocala si unt de arahide. Fragezimea este data de VIOBLOCK, pe care il folosesti si in compozitie si pentru a unge formele de cozonac inainte sa intre in cuptor. O minunatie!

Amandinele sunt preferatele celor mici, asa ca poti incerca o varianta cu banane, piure de mere si pudra de roscove. Cum prepari crema de deasupra? Simplu: cu avocado, cacao si esenta de rom. Atat blatul, cat si crema ies perfecte cu VIOBLOCK topit pe baie de aburi.

Piesa de rezistenta este, fara doar si poate, pasca vegana cu stafide. Este o varianta usoara, cremoasa, cu ingrediente sanatoase si fara gluten! Blatul il prepari cu faina de ovaz si curmale, iar crema iese minunata din caju, tofu si suc de citrice.

Sper ca aceasta selectie de preparate sa te inspire si sa iti faca sarbatorile pascale mai frumoase si mai luminoase. Sunt absolut incantata de produsele Violife si ti-am demonstrat, in cele de mai sus, cat de versatile sunt, fiind ideale atat pentru feluri sarate, cat si pentru deserturi la cuptor.

Incearca-le si tu si astept sa-mi spui cum ti-a iesit meniul pascal pentru cei dragi de acasa!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *