Cornuri pufoase cu unt si cascaval
Cornuri pufoase cu unt si cascaval
Cornuri pufoase cu unt si cascaval, perfecte la micul dejun sau pachetel
Aceste cornuri pufoase cu unt si cascaval sunt probabil cele mai delicioase cornuri sarate.
Se rup in fasii sau pale si au un gust foarte bun.
In sectiune se observa si cascavlul topit ce aduce un plus de gust.
Se fac foarte usor si nu necesita tehnici complicate de pregatire.
Imi plac aceste cornuri la micul dejun, dar sunt perfecte si pe post de gustare sau pachetel la scoala.
Sunt la fel de proaspete si a doua zi daca le pastrati intr-o cutie inchisa etans.
Reteta este simpla, dar ingredientele trebuie sa fie de calitate.
Dintre toate tipurile de faina de la Baneasa am ales faina 650 ce are un procent mai ridicat de gluten și se foloseste pentru pâine, pizza, covrigi și produse de patiserie care trebuie rumenite.
Untul trebuie sa fie gras cu un procent de minim 80% de grasime. Laptele trebuie sa fie si acesta gras.
Pentru reteta de cornuri pufoase cu unt si cascaval am folosit drojdie uscata, dar daca vrei poti sa folosesti drojdie proaspata.
Indiferent de tipul de drojdie ales trebuie sa o lasi 10 minute cu zahar si lapte usor caldut sa se hidrateze (sau sa creasca).
Echivalentul pentru 7 g drojdie uscata este de 25 g drojdie proaspata.
In ceea ce priveste cascavalul, daca vrei sa folosesti alt tip de branza, iti recomand sa-l inlocuiesti cu branzeturile care se topesc (gen mozzarella, gouda, emmentaler, etc).
Eu prefer sa framant aluatul cu mana, in jur de 5-7 minute, dar daca nu ai rabdare poti folosi un robot.
Daca folosesti robot adaugi untul topit si racit treptat. Acest aluat nu are nevoie de mult timp de framantare.
Cand devine omogen si elastic si nu se mai lipeste de maini/ peretii vasului poti sa il lasi sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Timpul pentru dospire poate fi influentat de temperatura din camera. Il poti pune intr-un cuptor ce a fost preincalzit la 30°, dupa ce opresti cuptorul.
Daca ai un cuptor performant, cu functie de dospire, atunci o folosesti si vei vedea ca aluatul aproape isi va tripla volumul.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cornuri pufoase cu unt si cascaval.
INGREDIENTE:
(Pentru 24 buc.)
Pentru aluat:
600 g faina de grau alba 650 Baneasa
250 ml lapte
140 g unt grasime 82%
2 galbenusuri
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
12 g sare
Pentru umplere:
60 g unt
10 ml ulei
150 g cascaval ras
Pentru uns:
2 linguri lapte
1 galbenus ou
PREPARARE:
Pentru inceput las modul de preparare in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube.
Iata si explicatiile scrise, cu poze.
Am hidratat drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut si am lasat-o 10 minute.
Intre timp am cernut faina. Am adaugat galbenurile, laptele si drojdia hidratata.
Apoi am inceput sa framant, apoi am adaugat sarea si untul topit si racit. Am framantat aluatul in jur de 10 minute, pana a devenit elastic si nu s-a mai lipit de maini.
L-am pus intr-un bol, l-am acoperit si l-am lasat o ora sa dospeasca. In acest si-a marit volumul mai mult decat dublu.
Am frecat 60 g unt cu 10 ml ulei.
Am impartit aluatul in trei bucati de greutate egala. Le-am intins in cercuri cu diametrul de 26 cm si grosime de 5 mm.
L-am unt cu untul moale, apoi am taiat foaia de aluat in 8 felii. Am taiat feliile 1cm la baza pentru a fi rulate mai usor. Am presarat cascaval ras si am rulat de la baza spre varf.
Le-am pus in tava cu varful sub ele, astfel incat la coacere sa nu se desfaca. Le-am lasat la dospit in jur de 15 minute.
Am amestecat un galbenus cu 2 linguri lapte si am uns cornurile.
Le-am copt in cuptorul preincalzit la 190°C, pe convectie (fara ventilatie), timp de 15-20 minute sau pana cresc si se rumenesc usor.
Cand le-am scos din cuptor le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat 30 minute sa se raceasca.
Sunt foarte pufoase si se rup usor!
Le-am mancat cu o cana de lapte la micul dejun. Sunt foarte gustoase, asa ca sper ca le veti pregati si voi.
Va recomand sa folositi faina de grau alb 650 Baneasa pentru ca rezultatul final sa va iasa perfect.