fbpx

RETETE RECENTE

TAGLIATELLE CU VINETE SI DOVLECEI IN SOS DE ROSII

March 24, 2022 | CATEGORIA

Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie v

Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii, o reteta perfecta pentru cei care tin post sau cei care au un regim de viata vegan, se fac usor si rapid.

Pot fi o idee buna atat pentru pranz, cat si pentru cina. Pastele imbracate in sos delicios si cremos, cu legume ce aduc textura placuta sunt pur si simplu extraordinar de gustoase si se fac foarte usor.

Reteta de tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii este delicioasa si poate fi pregatita oricand iti doresti o reteta simpla, gustoasa fara produse de origine animala.

Este o mancare satioasa cu aspect placut.

Imi place mult aceasta reteta pentru gust, aroma si texturile placute ale sosului.

Surpriza placuta a sosului sunt fulgii de ardei iute, ce il fac usor picant. Daca mananci picant poti mari cantitatea. Daca o pregatesti pentru copii poti sa nu folosesti ardei iute.

Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie o

In perioada postului aleg mereu pastele Baneasa din grau dur, fara oua.

Graul dur contine mai multe proteine decat alte tipuri de grau, producand glutenul necesar pentru un nivel ridicat de elasticitate al pastelor.

Acesta contine multe fibre, vitamine si proteine, aducand o multime de beneficii pentru organism.

Pastele sunt considerate alimente sanatoase, asa cum arata si meniurile din dieta mediteraneana.

Pentru ca reteta sa fie gustoasa nu ai nevoie doar de un sos bun, ci si de paste fierte corect, asa ca trebuie sa tii cont de o regula importanta: la 100 g paste folosesti 1 l de apa si o lingurita de sare.

Respecta timpul de fierbere indicat pe punga, caci nu iti vor placea pastele fierte excesiv ce devin moi si flescaite.

Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie a

Poti pregati aceasta reteta si pentru a-i determina pe copii sa consume mai multe legume.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii.

INGREDIENTE:

(pentru 4-5 portii)

400 g tagliatelle din grau dur Paste Baneasa – fara oua

4 l apa

4 lingurite sare

Pentru sos:

100 ml ulei

1 vanata  medie-mare 350 g

1 dovlecel mare 300 g

1 ceapa medie

1 catel mare de usturoi

400 ml suc gros de rosii

1 lingurita zahar

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita piper

1/2 lingurita fulgi de ardei iute

1 mana frunze de busuioc proaspat sau 1 lingurita busuioc uscat

 

Pentru decor:

frunze de busuioc

 

 

PREPARARE:

 

Pentru inceput las modul de preparare in format video. Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

 

Va las mai jos modul de preparare explicat pas cu pas, ilustrat cu poze.

Pentru inceput am taiat vanata in cuburi de marime medie. In urma gatirii isi vor pierde din volum.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 1

Le-am pus intr-un castron cu apa si am adaugat o lingurita cu sare. In acest mod se va elimina lichidul amar din acestea. Am taiat si dovlecelul in cuburi.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 2

Am tocat ceapa marunt.  Am scurs vinetele si le-am tamponat cu un prosop de bucatarie.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 3

Am incins 60 ml ulei intr-o tigaie larga si adanca. Am pus vinetele si le-am prajit pana s-au caramelizat. Aveti grija sa nu treceti de pragul de rumenire prea mult, ca sa nu le ardeti.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 4

Am calit dovleceii in aceeasi tigaie, in uleiul ramas de la vinete, pana s-au inmuiat.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 5

Am tocat 10 frunze mari de busuioc. In acest moment am pus 4 l de apa la fiert.

Intr-o tigaie foarte mare am incins 30 ml ulei si am adaugat fulgii de ardei iute.

Dupa aproximativ 30 secunde am adaugat ceapa si am calit-o pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 6

Am turnat sucul de rosii si am adaugat zahar, sare, piper. Am turnat 100 ml apa calda, am amestecat si am pus capacul.

Am lasat la foc mic timp de 6 minute. Am pus in sosul de rosii dovleceii, vinetele si busuiocul tocat.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 6

Am amestecat si am lasat sa firaba cu capac in jur de 4 minute.

Intre timp apa a inceput sa clocoteasca asa ca am adaugat 4 lingurite de sare. Am pus pastele la fiert si le-am lasat pe foc timp de 8 minute.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 8

Cu 1 minut inainte sa le scurg am luat 2 polonice din apa in care fierb pastele si le-am pus peste sos (in functie de consitenta sosului se pun intre 200 si 350 ml apa de la paste).

Am adaugat in sos usturoiul dat prin presa.

Am pus pastele peste sos si am amestecat usor pentru a ca toate sa fie acoperite cu sos, dar am avut grija sa nu le rup.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 9

Am mai lasat 1 minut sa fiarba impreuna la foc mic. Am oprit focul si am presarat busuioc tocat.

tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii divainbucatarie 10

 

Tagliatelele cu vinete si dovlecei in sos de rosii sunt usor picante, aromate si foarte gustoase.

Sper ca o sa incercati si voi reteta si o sa imi lasati in comentarii impresiile voastre.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *