Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii
Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii
Tagliatelle cu vinete si dovlecei, reteta simpla si gustoasa, de post
Reteta de post tagliatelle cu vinete si dovlecei. Reteta de paste cu legume in sos de rosii.
Tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii, o reteta perfecta pentru cei care tin post sau cei care au un regim de viata vegan, se fac usor si rapid.
Pot fi o idee buna atat pentru pranz, cat si pentru cina. Pastele imbracate in sos delicios si cremos, cu legume ce aduc textura placuta sunt pur si simplu extraordinar de gustoase si se fac foarte usor.
Reteta de tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii este delicioasa si poate fi pregatita oricand iti doresti o reteta simpla, gustoasa fara produse de origine animala.
Este o mancare satioasa cu aspect placut.
Imi place mult aceasta reteta pentru gust, aroma si texturile placute ale sosului.
Surpriza placuta a sosului sunt fulgii de ardei iute, ce il fac usor picant. Daca mananci picant poti mari cantitatea. Daca o pregatesti pentru copii poti sa nu folosesti ardei iute.
Mai multe retete de paste de post gasesti daca apesi aici.
Toatre retetele de mancare de post le poti vedea daca apesi aici.
In perioada postului aleg mereu pastele Baneasa din grau dur, fara oua.
Graul dur contine mai multe proteine decat alte tipuri de grau, producand glutenul necesar pentru un nivel ridicat de elasticitate al pastelor.
Acesta contine multe fibre, vitamine si proteine, aducand o multime de beneficii pentru organism.
Pastele sunt considerate alimente sanatoase, asa cum arata si meniurile din dieta mediteraneana.
Pentru ca reteta sa fie gustoasa nu ai nevoie doar de un sos bun, ci si de paste fierte corect, asa ca trebuie sa tii cont de o regula importanta: la 100 g paste folosesti 1 l de apa si o lingurita de sare.
Respecta timpul de fierbere indicat pe punga, caci nu iti vor placea pastele fierte excesiv ce devin moi si flescaite.
Poti pregati aceasta reteta si pentru a-i determina pe copii sa consume mai multe legume.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tagliatelle cu vinete si dovlecei in sos de rosii.
Ingrediente:
(pentru 4-5 portii)
400 g tagliatelle din grau dur Paste Baneasa
4 l apa
4 lingurite sare
Pentru sos:
100 ml ulei
1 vanata medie-mare 350 g
1 dovlecel mare 300 g
o ceapa medie
1 catel mare de usturoi
400 ml suc gros de rosii
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1 mana frunze de busuioc proaspat sau 1 lingurita busuioc uscat
Pentru decor:
frunze de busuioc
Mod de preparare tagliatelle cu vinete si dovlecei:
Pentru inceput las modul de preparare in format video. Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Va las mai jos modul de preparare explicat pas cu pas, ilustrat cu poze.
Pentru inceput am taiat vanata in cuburi de marime medie. In urma gatirii isi vor pierde din volum.
Le-am pus intr-un castron cu apa si am adaugat o lingurita cu sare. In acest mod se va elimina lichidul amar din acestea. Am taiat si dovlecelul in cuburi.
Am tocat ceapa marunt.
Apoi am scurs vinetele si le-am tamponat cu un prosop de bucatarie.
Am incins 60 ml ulei intr-o tigaie larga si adanca. Am pus vinetele si le-am prajit pana s-au caramelizat. Aveti grija sa nu treceti de pragul de rumenire prea mult, ca sa nu le ardeti.
Am calit dovleceii in aceeasi tigaie, in uleiul ramas de la vinete, pana s-au inmuiat.
Am tocat 10 frunze mari de busuioc. In acest moment am pus 4 l de apa la fiert.
Intr-o tigaie foarte mare am incins 30 ml ulei si am adaugat fulgii de ardei iute.
Dupa aproximativ 30 secunde am adaugat ceapa si am calit-o pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat.
Am turnat sucul de rosii si am adaugat zahar, sare, piper. Am turnat 100 ml apa calda, am amestecat si am pus capacul.
In continuare am gatit la foc mic timp de 6 minute. Am pus in sosul de rosii dovleceii, vinetele si busuiocul tocat.
Am amestecat si am lasat sa firaba cu capac in jur de 4 minute.
Intre timp apa a inceput sa clocoteasca asa ca am adaugat 4 lingurite de sare. Am pus pastele la fiert si le-am lasat pe foc timp de 8 minute.
Cu 1 minut inainte sa le scurg am luat 2 polonice din apa in care fierb pastele si le-am pus peste sos (in functie de consitenta sosului se pun intre 200 si 350 ml apa de la paste).
Am adaugat in sos usturoiul dat prin presa.
Am pus pastele peste sos si am amestecat usor pentru a ca toate sa fie acoperite cu sos, dar am avut grija sa nu le rup.
Apoi am mai lasat un minut sa fiarba impreuna la foc mic. Am oprit focul si am presarat busuioc tocat.
Servire tagliatelle cu vinete si dovlecei
Le-am impartit in farfurii si s-au mancat cu mare pofta!
Tagliatelele cu vinete si dovlecei in sos de rosii sunt usor picante, aromate si foarte gustoase.
Sper ca o sa incercati si voi reteta si o sa imi lasati in comentarii impresiile voastre.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Am fost surprinsa mai mult decât mă așteptam! O mâncare gustoasă și deosebita, în același timp, deși din ingrediente obișnuite. Bucățelele de vinete și dovlecei caramelizate separat, ardeiul iute și aroma busuiocului m-au făcut să savurez rezultatul. Mulțumesc!