fbpx

RETETE RECENTE

MUSACA DE POST CU VINETE SI CIUPERCI

November 14, 2012 | CATEGORIA

Musaca de post cu straturi de cartofi si umplutura din vinete cu ciuperci este foarte gustoasa si usor de facut.

Putem face o musaca de post foarte gustoasa daca folosim o combinatie de vinete si ciuperci pentru umplutura. Va recomand sa o incercati, caci am adunat in aceasta reteta tot ce am gandit pentru o reteta cu care sa nici nu simtim ca suntem in post.

 

INGREDIENTE:
(pentru 6 persoane)

1 kg cartofi
400 g vinete
400 g pulpa de rosii
1 ceapa mare
1 conserva ciuperci
15 g pesmet
optional – 2 linguri cascaval ras de post
1/2 legatura patrunjel
2 rosii
1 ardei kapia mic
1 ceasca vin alb
50 ml apa
50 ml suc de rosii
sare
piper
1/4 lingurita cimbru
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii rotunde pe care le vom prajit in ulei incins bine, pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajit ii scoatem pe un prosop de hatie pentru a absorbi surplusul de ulei. Tocam ceapa si ardeiul cat mai fin fin, vinetele, ciupercile si rosiile le tocam cuburi. Calim ceapa pana devine sticloasa, apoi adaugam vinetele. Cand se inmoaie vinetele adaugam ciupercile si ardeiul, le mai perepelim putin, apoi stingem cu vin, punem rosiile, verdeata tocata marunt, asezonam cu sare, piper si cimbru si lasam pe foc pret de cateva minute, pana scade sosul lasat de rosii si se ingroasa putin compozitia.

Presaram pesmetul in ploaie peste compozitie, Putem pune daca avem cascaval de post 2 linguri de cascaval ras (dar nu este obligatoriu!), ametecam pana se omogenizeaza compozitia si o luam de pe foc. Intr-un vas termorezistent, tapetat cu ulei si pesmet punem un rand de cartofi prajiti. Il acoperim cu un strat de vinete cu rosii si ciuperci, apoi asezam inca un strat de cartofi si repetam operatiunea.

Terminam cu al treilea rand de cartofi peste care punem felii de rosii. Turnam sucul de rosii amestecat cu apa peste musaca. Acoperim vasul cu o folie de staniol si il dam la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 minute. Luam apoi folia si mai lasam inca 15 minute sa se rumeneasca frumos.

Servim musacaua de post cu vinete si ciuperci calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen

    Un conglomerat satios si delicios, frumos prezentat !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, draga mea!

  • O portie cu mancare colorata si delicioasa! Parca e lasagna dupa cum ai asezat-o 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Flori.

  • Uite ce simplu si delicios poti inlocui carnea!! Imi place reteta!

    • diva in bucatarie

      Simona, chiar este buna,merita incercata.

  • Nu stiu cine m-a pus sa vin acum la tine !!! :((( Eu am mancat doar niste biscuiti acum , iar la tine gasesc numai nebunii cu ciuperci !!! :((

    • diva in bucatarie

      Promit ca nu mai pun 2 zile!

  • Foarte buna cred ca este.Chiar o sa fac si eu o musaca de post cu ciuperci…

    • diva in bucatarie

      Chiar te rog sa o incerci, mie mi-a placut!

  • Arata senzational! buna ideea cu vinetele, leaga umplutura!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Delicioasa reteta. O sa o incerc maine dis de dimineata!

  • ana

    ….nu exista cascaval de post! cel care poarta o asemenea eticheta contine caseina, care nu este alltceva decat un complex de aminoacizi extras in lapte…

  • andrei

    dupa descriere pare a fi ceva foarte delicios si sanatos. astazi am deja pregatite ingredientele pentru salata de vinite libaneza ,dar data viitoare sigur incerc si reteta dumneavoastra. multumesc

  • Jenny

    Super…chiar căutam o rețetă așa delicioasă de post…Mulțumesc !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *