Musaca de post cu vinete si ciuperci

14 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Musaca de post

musaca de post a

Musaca de post cu vinete si ciuperci, reteta delicioasa, gatita sanatos

Musaca de post cu straturi de cartofi si umplutura din vinete cu ciuperci este o reteta savuroasa si usor de facut.

Umplura de vinete cu ciuperci da un gust deosebit.

Va recomand sa o incercati, caci am adunat in aceasta reteta tot ce este mai bun si mai gustos.

Este satioasa, hranitoare si apetisanta

Mai multe retete de mancare de post gasesti in acest link.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de musaca de post cu vinete si ciuperci:

INGREDIENTE:
(pentru 6 persoane)

1 kg cartofi
400 g vinete
400 g pulpa de rosii
1 ceapa mare
1 conserva ciuperci
15 g pesmet
optional – 2 linguri cascaval ras de post
1/2 legatura patrunjel
2 rosii
1 ardei kapia mic
1 ceasca vin alb
50 ml apa
50 ml suc de rosii
sare
piper
1/4 lingurita cimbru
ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE MUSACA DE POST:

Am curatat cartofii de coaja, apoi i-am taiat felii rotunde pe care le-am prajit in ulei incins, pe ambele parti.

Nu trebuie sa fierbi cartofii in prealabil!

Dupa ce s-au prajit i-am scos pe un prosop de hatie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pregatire umplutura

Am tocat ceapa si ardeiul cat mai fin fin, iar vinetele, ciupercile si rosiile le-am tocat in cuburi medii/mici.

Am calit ceapa pana a devenit sticloasa, apoi am adaugat vinetele.

In momentul in care s-au inmuiat vinetele am adaugat ciupercile si ardeiul si le-am mai perepelit putin.

Am stins totul cu vin, am adaugat rosiile, verdeata tocata marunt, si am asezonat cu sare, piper si cimbru.

In continuare am lasat pe foc pret de cateva minute, pana ascazut sosul lasat de rosii si s-a ingrosat putin compozitia.

Am presarat pesmetul in ploaie peste compozitie, Acesta va absorbi surplusul de lichid.

Se pot pune 2 linguri de cascaval de post ras (dar nu este obligatoriu!), se amesteca pana se omogenizeaza compozitia si se ia de pe foc.

Montare si coacere

Intr-un vas termorezistent, tapetat cu ulei si pesmet se aranjeaza un rand de cartofi prajiti. Acesta va fi acoperit cu un strat de vinete cu rosii si ciuperci, apoi se aranjeaza inca un strat de cartofi si se repeta operatiunea.

Se termina cu al treilea rand de cartofi peste care punem felii de rosii.

Am turnat sucul de rosii forte gros amestecat cu apa peste musaca.

Daca sosul este mai subtire din punct de vedere al consistentei, nu mai este nevoie de apa.

Am acoperit vasul cu o folie de staniol si l-am pus in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 minute.

Dupa acest interval de timp am luta folia si am lasat musacaua de post cu vinete si ciuperci inca 15 minute, ca sa se rumeneasca frumos.

Servire

Am manca tmusacaua de post cu vinete si ciuperci calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.

Este atat de buna!

Pofta buna va doresc si voua!

Ma gasiti si pe youtube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. ….nu exista cascaval de post! cel care poarta o asemenea eticheta contine caseina, care nu este alltceva decat un complex de aminoacizi extras in lapte…

  2. dupa descriere pare a fi ceva foarte delicios si sanatos. astazi am deja pregatite ingredientele pentru salata de vinite libaneza ,dar data viitoare sigur incerc si reteta dumneavoastra. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *