Cartofi noi cu sparanghel, rosii si feta la cuptor
Cartofi noi cu sparanghel, rosii si feta la cuptor. Cartofi noi cu sparanghel, rosii si feta la cuptor – reteta simpla, rapida si foarte gustoasa, cu legume potrivite acestui sezon.
Cartofi noi cu sparanghel, rosii si feta la cuptor – reteta simpla, rapida si foarte gustoasa, cu legume potrivite acestui sezon.
Acestia pot fi mancati simpli, cu o salata alaturi, dar pot fi si o garnitura savuroasa langa friptura, carnati sau puteti sa puneti langa ei un ou ochi.
Reteta de cartofi noi cu sparanghel, rosii si feta este gatita sanatos, fara prajeala si mult ulei. Combinatia legumelor mi se pare foarte potrivita din toate punctele de vedere.
Am in farfurie culori frumoase, texturi si gusturi diferite, ce aduc in final rezultatul pe care mi-l doresc.
Daca si voi sunt iubitori de cartofi gatiti la cuptor atunci reteta aceasta va fi fix si pe gustul vostru. Va las ca inspiratie si alte retete de cartofi noi copti:
- 1. cartofi noi copti cu seminte
- 2. cartofi noi copti cu sos de iaurt si verdeturi
- 3. cartofi noi cu ceapa rosie, rozmarin si parmezan
Va recomand sa incercati si cartofii noi la tigaie:
Cartofii noi sunt mai dulci si mai moi pentru ca sunt recoltati inainte de a ajunge la maturitate. Daca aveti noroc puteti gasi unii cu coaja atat de subtire incat nu trebuie sa o indepartati (doar ii spalati bine sub jet de apa).
Un argument in plus: acea coaja este plina de nutrienti buni pentru organism.
Am folosit sparanghel ce intra acum in sezon. Ma bucur ca acum se comercializeaza si sparanghel crescut la noi.
Trebuie sa cumperi sparanghel cat mai proaspat si sa ai grija sa nu fie moale, astfel incat sa te bucuri de gustul bun al acestuia chiar si la doua zile dupa ce l-ai achizitionat. Il poti pastra in frigider.
Fie il lasi in hartia in care a fost ambalat in magazin, fie ii invelesti capetele tari intr-o carpa umeda sau le pui intr-un borcan cu apa, ca pe flori, in frigider.
Acesta este extrem de gustos si are o multime de beneficii pentru sanatate fiind bogat in potasiu, fibre si antioxidanti.
Rosiile pe care le-am folosit au fost cherry mici, dar data viitoare voi alege niste cherry mai mari, sa ramana putin mai ferme.
Puteti folosi si rosii cherry galbene, dar veti avea mai putine culori in farfurie.
Am folosit foarte putin ulei, pentru ca mi-am dorit ca reteta sa fie potrivita si pentru cei aflati la dieta.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cartofi noi cu sparanghel, rosii si feta la cuptor.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
1 kg cartofi noi mici
450 g sparanghel verde
250 g rosii cherry
150 g feta
2 linguri ulei masline
1 lingura oregano
1 lingurita rasa sare
PREPARARE:
Am spalat cartofii noi, apoi i-am pus intr-un bol. Am presarat oregano si sare, apoi 2 linguri de ulei si i-am amestecat astfel incat acestia sa fie unsi uniform. Daca nu aveti cartofi mici ii puteti taia in jumatate sau in sferturi.
I-am pus in tava mare de cuptor si i-am copt 20 minute, dar am avut grija sa ii mai rotesc usor dupa 10 minute – am scuturat putin tava, astfel incat acestia sa se roteasca usor.
In acest timp am spalat sparanghelul, apoi am indepartat partea lemnoasa.
Dupa timpul alocat gatirii in cuptor am scos tava si am pus langa cartofi sparanghelul si rosiile, apoi am presarat branza feta rupta in mana.
Am pus tava inapoi in cuptor pentru alte 20 minute.
Cea mai simpla si mai delicioasa reteta in care am folosit ingrediente de sezon.
Cartofii cu sparanghel, rosii si feta sunt foarte gustosi. Combinatia este foarte reusita.
Ii mancati simpli, cu o salata verde alaturi, dar puteti sa ii insotiti si de oua ochiuri, friptura sau carnati prajiti.
Abia astept sa imi spuneti cat de mult v-a placut aceasta reteta!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook o puteti gasi daca apasati aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Multumesc, Cristina pentru poza!