Cartofi noi copti cu seminte

27 mai 2012Diva in Bucatarie

Cartofi noi copti cu seminte. Cartofi noi copti cu seminte. reteta cartofi noi copti cu seminte. cartofi noi copti cu seminte reteta de post. Cartofi noi copti

Cartofi noi copti cu seminte

Cartofii noi copti, cu seminte sunt foarte gustosi si usor de pregatit.

Reteta de cartofi noi la cuptor, gatiti sanatos este simpla si o poate pregati absolut oricine.

Sunt perfecti in post ca fel principal, dar merg foarte bine si pe post de garnitura.

Despre cartofi noi

Mi-am ales din piata special cartofii mai mici (cei mai mici), pentru a nu fi nevoita sa ii tai.

Pare chestie complicata sa cureti cartofii, dar cei noi nu au nevoie decat de un burete de bucatarie pentru a fi frecati cu partea aceea mai dura ce va indeparta in mod special mizeria si coaja abia formata.

Daca nu se ia coaja total nu ne facem griji, garantat o putem manca.

Seminte

Am folost in aceasta reteta semintele pe care le aveam in casa la acel moment: floarea soarelui si seminte de pin.

Mi-ar fi placut sa pun si seminte de dovleac, dar le terminasem.

Cartofii noi, pregatiti la cuptor sunt o varianta sanatoasa de gatire comparand-o cu cea care imi place teribil de mult: prajiti in tuci cu usturoi si parmezan.

Ne plac si cartofii noi fierti peste care punem unt din belsug si marar tocat. O nebunie! Salivez doar scriind despre ei.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi noi copti cu seminte. 

INGREDIENTE:

500-600 g cartofi noi mici
3 linguri de ulei vegetal
2 linguri seminte de floarea soarelui
1 lingura seminte de pin
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita oregano
sare de mare
piper
1/2 legatura patrunjel/marar

Mod de preparare cartofi noi copti cu seminte:

Periem cartofii bine, apoi ii amestecam cu ulei, seminte, sare, piper, cimbru si oregano, intr-un bol. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem cartofii in cuptorul preancalzit la 200 de grade in jur de 30-35 de minute, sau pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt ii amestecam cu patrunjelul tocat marunt si servim.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

23 de răspunsuri

  1. Cartofii noi sunt de preferat copti, astfel pastrand nealterati toti nutrientii, iar in asociere cu semintele, capata un gust mai bogat. „Buni rau !”

  2. Eu prefer cu o salata si piept de pui la gratar!!!! Yumy! Si cu mujdei imi place, dar apoi moorrr! Duminica minunata!

  3. Eu i-am facut aseara si au fost absolut deliciosi. Doar ca s-au copt intr-o ora si mai bine, desi a fost pus cuptorul la 200° 🙂 dar a meritat asteptarea!

    1. Chiar imi vine sa nu mai scriu timpii de coacere, pentru ca vad ca nu se potrivesc, desi folosim cuptoare electrice!

  4. Cartofii noi sunt preferații familiei mele! Cu siguranța voi încerca aceasta reteta.🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *