Cartofi noi la tuci cu usturoi si parmezan

3 iunie 2017Diva in Bucatarie

Cartofi noi la tuci

Cartofii noi prajiti in tuci, aromati cu usturoi si patrunjel verde, cu un plus de unt si parmezan, sunt preferatii nostri in aceasta perioada.

Sunt irezistibili, as spune ca sunt cei mai buni, pentru ca au acel ceva… ceva ce ii transforma din banali cartofi prajiti, intr-o portie de cartofi prajiti mega delicioasa. 😉

Ideea acestei retete de cartofi noi prajiti in tuci si aromati cu usturoi si patrunjel verde mi-a venit dupa ce am descoperit cartofii prajiti cu usturoi si parmezan alaturi de hamburger la Vivo – pe Calea Floreasca.

Este locul preferat al fiului meu pentru a manca burgeri. Mi-au placut foarte mult si i-am pregatit prima oara la cuptor, apoi am incercat aceasta varianta.

Doamne cat sunt de buni!!! Trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de cartofi noi la tuci cu usturoi si parmezan.

Se fac incredibil de usor si pot fi mancati simpli cu o salata mare langa ei, dar pot fi si o excelenta garnitura langa orice tip de friptura, burger, mici, chiftele sau doar cu oua ochiuri.

Alte retete cu cartofi noi:

  1. cartofi noi cu seminte la cuptor
  2. Salata de cartofi noi cu maioneza si hrean
  3. Cartofi noi cu verdeturi
  4. Supa groasa de cartofi noi

Cartofii noi, prajiti in tuci sunt crocanti la exterior si moi la interior. Poate ca nu sunt varianta cea mai sanatoasa, dar gasiti si varianta retetei dietetice de cartofi dulci la cuptor cu usturoi si parmezan. 

Cartofii noi au coaja subtire, fiind recoltati devreme, inainte de a ajunge la „maturitate”.

Aceasta poate fi indepartata cu un burete pentru vase, folosind partea abraziva, direct sub jet de apa. Exista soiuri la care se ia usor, dar si soiuri de cartofi la care merge mai greu. Poate fi folosit in acest caz un burete de vase din sarma.

Mai exista metoda cu sare sau pentru cei care obisnuiesc sa intre in magazine cu ustensile in vacante in strainatate se gasesc niste manusi speciale.

Si, vestea cea mai buna este ca putem sa nu ii curatam deloc, daca au coaja foarte subtire, dar avem grija sa ii spalam foarte bine! Dar nu in cazul in care ii fierbem, caci se va vedea urat.

Asa cum spuneam mai sus, reteta de cartofi prajiti la tuci nu este cea mai sanatoasa, dar credeti-ma este foarte buna! Uit de dieta, colesterol, pentru ca macar de cateva ori pe an pot face exceptii si ma bucur de ceea ce imi place.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru cartofii noi cu usturoi si parmezan.

Ingrediente:

1 kg cartofi noi

3 catei usturoi pisati

1/2 legatura patrunjel verde

30 g unt topit

70-100 g parmezan ras fin

sare

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Alegem cartofi noi de marime medie.

Ii punem intr-un vas cu apa si ii lasam 15-20 minute, apoi cu un burete de vase curatam cojile.

Se vor lua foarte usor.

Ii taiem fasii aproximativ egale (nici prea subtiri, nici prea groase), apoi prajim cartofii in ulei incins.

Punem ulei in tuci cat sa intre toti cartofii si sa fie prajiti in acelasi timp la foc mediu.

In acest timp pisam usturoiul, il amestecam cu sare si patrunjel tocat marunt, apoi turnam untul topit si amestecam pana se omogenizeaza.

Cand s-au prajit cartofii ii scoatem din tuci cu o lingura cu gauri foarte mari, eventual cu o sita ca pentru gogosi, scurgem foarte bine uleiul, apoi ii punem intr-un castron.

Avem grija ca intre straturile de cartofi sa punem usturoi cu patrunjel si parmezan. Presaram sare peste cartofii prajiti dupa gust.

Punem un capac peste bol si scuturam bine, eventual sa se roteasca in bol, astfel incat toti cartofiii sa fie in final acoperiti de usturoi, patrunjel si parmezan.

Pe cat de simplu se pregatesc, pe atat de buni sunt. Sper ca nu veti sta prea mult pe ganduri si veti incerca reteta.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte gustosi! As mânca zilnic! Gustul ala de cartof nou combinat cu Parmezan si automat cu usturoi…mmmm…demential!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *