Tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata
Tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata. Tort de cafea cu crema de nuci. Tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata. reteta tort de cafea. tort de cafea

Tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata
Tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata este noua reteta pe care v-o propun pentru acest week-end. Un rasfat dulce, cu arome si gust perfect de cafea, completate perfect de nuca si ciocolata.Â
Nu pot sa transmit prin ecran gustul, dar sper ca poza este edificatoare si o sa convinga sa incercati acest tort.Â

Sfaturi pentru un tort perfect:
- intensifica aroma de cafea: adaugi in cafeaua fierbinte o jumatate lingurita de ness
- in crema de ciocolata poti adauga lichior de ciocolata
- decor: boabele de cafea din ciocolata pot fi pregatite in casa, din aluat de biscuiti cu unt si cacao
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort de cafea cu crema de nuci si ciocolata:
INGREDIENTE:
Pentru blat – diametrul de 20-22 cm:
2 oua – separam albusurile de galbenusuri
150 g zahar tos
100 ml ulei
100 ml cafea tare
1 lingura varfuita pudra cacao neagra
200 g faina
optional : 1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema:Â
300 ml lapte
70 g zahar tos
30 g faina
120 g nuca macinata
150 g unt
50 g zahar pudra
1 lingurita esenta de cafea
1/2 lingurita esenta de rom
1 lingurita ness
100 g ciocolata cu lapte
Pentru sirop:Â
150 g sirop de cafea cu alcool – apasati aicica sa vedeti cum se face
PREPARARE:
Pentru a pregati blatul incepem sa mixam galbenusurile cu zaharul in jur de 3 minute, apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam la viteza mica. Adaugam cafeaua racita, incorporam faina si amestecam usor. Nu este nevoie de praf de copt – adaugam doar daca nu suntem siguri de reusita. Separat mixam albusurile cu un varf cutit de sare pana devin o spuma alba tare, apoi adaugam treptata zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Punem 1/2 din albusuri peste blat, amestecam usor de jos in sus, apoi restul de albusuri, amestecand la fel de usor de jos in sus.
Coacem blatul 30-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar, timp in care pregatim crema. Incepem sa fierbem laptele cu zaharul si faina dizolvata in lapte. Cand incepe sa se ingroase, adaugam nuca macinata si mai fierbem in jur de 2 minute, amestecand continuu.
Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi incorporam untul taiat cuburi mici, ness-ul si esentele si zaharul pudra. Mixam pana se omogenizeaza compozitia. Incoprporam ciocolata topita si continuam sa mixam.
Taiem blatul in jumatate si il insiropam usor, cu o pensula. Punem crema intre blaturi, apoi imbracam tortul cu restul de crema. Il decoram cu fulgi de ciocolata sau nuca macinata fin.
Lasam tortul la rece minim 2 ore, apoi putem sa il feliem.
Sper ca imi veti trimite poze cu torul de cafea si crema de nuci si ciocolata pregatit de voi, iar daca il veti distribui va multumesc. 🙂

Cea mai oribila reteta de tort care am facut.o vreodata.
De cand sunt de 26 de ani nu am facut asemenea tort. Crema a iesit moale ca apa. Blatul nu a crescut…horror. Desi am cantarit
(ca am cantar) gramajele, lichidele la fix nu a iesit nimic
Nu recomand. Am urmat instructiunile, dar blatul nu a crescut, iar crema este moale.