fbpx

RETETE RECENTE

SIROP DE CAFEA CU ALCOOL PENTRU TORT

July 5, 2016 | CATEGORIA

sirop-de-cafea-cu-alcool-pentru-tort

Sirop de cafea cu alcool pentru insiroparea blaturilor de tort si a prajiturilor se face usor si rapid. Este ideal pentru a aduce gust, aroma si mai ales pentru a transforma un blat sau pandispan uscat intr-unul placut la gust.

Siropul de cafea cu alcool este unul din cele mai savuroase siropuri pe care le-am pregatit in viata mea si credeti-ma, am exersat multe tipuri de sirop pana sa ajung la aceasta reteta. Il puteti folosi si voi si veti transforma cele mai banale prajituri in ceva de care va veti indragosti. Dupa ce il veti incerca nu veti reveni la siropul acela cu apa si zahar in care puneti niste rom si il turnati peste prajitura.

Il puteti folosi in prajiturile cu cafea, pentru blaturile torturilor cu ciocolata, pentru aduce un plus de savoare intr-un cheesecake tiramisu, dar NU il veti folosi in prajituri si toruri cu creme de vanilie si fructe.

Exista blaturi umede de tort. Acestea nu au nevoie de insiropare decat in cazul in care sunt folosite pentru a face “naked cake” (torturi in care se vad blaturile si umpluturile. In cazul acestor toprturi exista sanse mari ca blaturile sa se usuce nefiind imbricate . Dar cele din pandispan sunt mult mai bune daca sunt insiropate.

Siropul de cafea cu alcool trebuie pus peste blaturi cand este rece. Si blaturile trebuie sa fie reci. Puneti siropul cu o pensula sau usor cu o lingurita. Aveti grija sa nu scapati prea mult sirop, pentru ca blatul prea umed nu este ceea ce va doriti. Va curge peste crema, va curge pe platoul pe care asamblati tortul… In concluzie nu exagerati! De aceea trebuie sa aveti blatul racit! Nu veti fi indusi in eroare de textura lui. Un mic truc: puteti intepa cu o scobitoare blatul. In momentul in care veti umezi cu pensula cu sirop lichidul va intra in gaurele si va fi absorbit uniform in toate straturile. Nu folositi pensule de silicon! Sunt frumoase, dar nu sunt practice. Cele cu par sunt perfecte, dar asigurati-va ca acesta nu cade.

Siropul de cafea cu alcool va pierde din taria alcoolului pentru ca alcoolul prin fierbere se evapora. Ramane doar aroma. In concluzie, nu va temeti ca imbatati copiii! Cantitatea de cafea este mica, doar pentru aroma si acesta.

De ce trebuie insiropat un blat de tort? In primul rand pentru umiditate, in al doilea rand pentru un plus de gust. De aceea siropul din apa cu zahar nu este solutia perfecta. Aveti nevoie de acel ceva wow! Ceva care aduce si gust.

Nu trebuie sa ai experienta in bucatarie ca sa faci un sirop. Pui ingredientele la fiert pana se topeste zaharul si asta e toata treaba!

Siropul cu cafea si alcool aduce torturilor si prajiturilor cea mai placuta experienta senzoriala.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru siropul de cafea cu alcool pentru tort:

INGREDIENTE:

150 g zahar

120 ml apa

30 ml cafea tare – espresso

30 ml rom

70 ml lichior de cafea

PREPARARE:

Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am fiert pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat siropul de cafea cu alcool sa se raceasca, apoi am putem insiropa blatul de tort.

Eu l-am folosit pentru a insiropa acest tort. 

Nu ezitati sa incercati ceva nou, veti fi placut surprinsi!

Daca va place reteta, puteti sa o ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Comentarii

  • Miss Marple

    O intrebare: daca pun toate la fiert, alcolul se va evapora foarte repede. Asta este intentia, sa ramina gustul, dar fara alcol?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *